Τεράστια ερωτήματα ανέκυψαν χτες κατά τη διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το ρόλο της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και τη σπουδή της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να παρασημοφορήσει πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τη λεγόμενη εξάρθρωση της τρομοκρατίας, με τη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη ανθρώπων που κατηγορήθηκαν ή κατηγορούνται ως μέλη της «17ης Νοέμβρη» και του ΕΛΑ.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων μίλησαν για ωμή επέμβαση της πολιτείας στο ρόλο της Δικαιοσύνης, καθώς πριν ακόμη εκδοθεί απόφαση για τους φερόμενους ως μέλη του ΕΛΑ, παρασημοφορήθηκαν άτομα που συνέβαλαν στη σύλληψή τους. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ανέφεραν ότι η καταδίκη των πέντε φερόμενων ως μελών του ΕΛΑ θεωρείται για την κυβέρνηση δεδομένη.
Αφορμή για την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν η παρασημοφόρηση με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για το ρόλο που διαδραμάτισαν στη σύλληψη των φερόμενων ως μελών του ΕΛΑ, πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.
Στο ΦΕΚ 131/25-6-2004 δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των παρασημοφορηθέντων με το Αστυνομικό Μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού «για εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν για την εμπέδωση της ασφάλειας και της έννομης τάξης». Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι ο πρώην υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, ο εισαγγελέας Ι. Διώτης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φ. Νασιάκος, ο υποστράτηγος Σ. Σύρος κ.ά. Μάλιστα, παρασημοφόρησαν και τον Αν. Αμοιρίδη, για τον οποίο οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ ούτε με τον ΕΛΑ ούτε με τη «17η Νοέμβρη» και η υπεράσπιση τον είχε ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρα, γιατί ήταν συμμαθητής της Σ. Κυριακίδου.
Η άλλη υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο ήταν το δημοσίευμα του δημοσιογράφου Στ. Βορίνα στην «Αυριανή», σύμφωνα με το οποίο φυσικός αυτουργός για την έκρηξη στο μπαρ «Οσκαρ» ήταν ο Λιβανέζος Τζαμάλ Νταρβίς και όχι ο Αγγ. Κανάς. Το δικαστήριο ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική για το δημοσίευμα και το έγγραφο. Η Αντιτρομοκρατική, με απάντηση του Σ. Σύρου, αρνήθηκε ότι το επίμαχο έγγραφο έχει εκδοθεί από την υπηρεσία της, αλλά όχι και την ύπαρξή του.
Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε σάλο χτες στο δικαστήριο. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είπαν ότι ο Σ. Σύρος υποτιμά τη Δικαιοσύνη και πως ήρθε η ώρα της αποκάλυψης της σκευωρίας.
Χτες, ξεκίνησε την απολογία του και ο Μ. Κασίμης, ο οποίος απέδωσε το διωγμό του στην εκδικητικότητα των διωκτικών αρχών στον αδερφό του Χρ. Κασίμη, καθώς και για λόγους εντυπώσεων. Επίσης, πρόσθεσε ότι ένας άλλος λόγος για τη δίωξή του ήταν για να στηριχτεί η «θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων», ώστε να στηριχτούν και στο μέλλον δίκες φρονηματικού χαρακτήρα.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αρ. πρωτ.: 63076
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ.
Η ΓΣΕΣ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προκήρυξη για την εισαγωγή δεκαπέντε (15) Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) φοίτησης τριών (3) διδακτικών εξαμήνων για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής».
Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί χωρίς καταβολή διδάκτρων:
α) Πτυχιούχοι των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με επίσημα αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, αντίστοιχους και ισότιμους με τους ελληνικούς.
β) Πτυχιούχοι άλλων συναφών και ομοταγών πανεπιστημιακών Τμημάτων ή T.E.I. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με επίσημα αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, αντίστοιχους και ισότιμους με τους ελληνικούς.
Η αξιολόγηση και η τελική επιλογή των υποψηφίων γίνεται με τη συνεκτίμηση των κριτηρίων του άρθρου 12 παρ. 2α του Ν.2083/92 και των ακόλουθων κριτηρίων σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ.: α) αποδεδειγμένη γνώση μιας ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά), β) δύο συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος από το οποίο αποφοίτησε ο υποψήφιος, γ) βαθμός πτυχίου, δ) πτυχιακή (διπλωματική) εργασία, ε) αποδεδειγμένη επιστημονική ή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, στ) δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ζ) ανακοινώσεις σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, η) αποδεδειγμένη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα και θ) επιπρόσθετοι τίτλοι προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών από πανεπιστήμια ή T.E.I. της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (εγκαταστάσεις Θέρμης) αιτήσεις υποψηφιότητας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 20.09.2004 μέχρι 01.10.2004.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία του ΠΜΣ (κ. Μελέτης 2310 991834) ή στη Γραμματεία του ΤΕΦΑΑ (κ. Δόσπρα 2310 995276).
Θεσσαλονίκη, 20 Ιουλίου 2004
Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Α. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
Καθηγητής
Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και γιο
ΗΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ
ετών 36
κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Χολαργού.
Η γυναίκα του Ζωή, τα παιδιά του και οι γονείς του.
***
Σήμερα, 22 Ιούλη συμπληρώνονται 26 χρόνια, από το 1978, που πέθανε ο αξέχαστος αγωνιστής της Εθνικής
Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού, αδελφό και θείο
ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΑΤΣΑΡΟΝΑΚΗ
κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 22-7-2004 και ώρα 11.15 π.μ. από τον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.
Η κόρη: Θεοδώρα. Η εγγονή: Μαρία. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Την οδύνη και τη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του 39χρονου δημοσιογράφου Βασίλη Διαμαντόπουλου - από τη νεότερη γενιά των λειτουργών του Τύπου - εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται από το 1990 και σύντομα διακρίθηκε στο οικονομικό ρεπορτάζ. Θήτευσε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία». Παράλληλα, εργαζόταν στην ΕΡΤ ως οικονομικός συντάκτης της πρωινής ζώνης. Στη συνδικαλιστική του δράση, ήταν εκλεγμένο μέλος του τελευταίου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ.
«Ο ξαφνικός θάνατος του Β. Διαμαντόπουλου ήρθε να επιβεβαιώσει με τραγικό τρόπο πόσο επικίνδυνο και ψυχοφθόρο είναι το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Διαπίστωση, που πρέπει να προβληματίσει όλους, εργοδότες, εργαζόμενους και πολιτεία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Τη βαθιά οδύνη της για το χαμό του δημοσιογράφου εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
Η κηδεία του Β. Διαμαντόπουλου θα γίνει σήμερα, στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο του Αγίου Στεφάνου Αττικής.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό, όπου δικάζονται οι κατηγορούμενοι μηχανικοί για την κατάρρευση του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ στο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Η απόφαση, όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι. Χθες, τελευταία μέρα της δίκης, αγόρευσαν οι Επαμεινώνδας Λεκέας, συνήγορος υπεράσπισης του Αδαμάντιου Βασιλάκη και Σταύρος Μανούσος συνήγορος του Εμμανουήλ Κοτζαστράτη.
Ο Επ. Λεκέας, αφού σημείωσε ότι ο εντολέας του έκανε μόνο τη στατική μελέτη για την αναδιαρρύθμιση του ημιωρόφου, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην υλοποίησή της, είπε ότι ο Αδ. Βασιλάκης παραπέμπεται με μεταγενέστερο της πράξης που κατηγορείται νόμο. Ακολούθως, πρόσθεσε ότι πέραν αυτού και επί της ουσίας με καμία πράξη ή παράλειψή του δεν ευθύνεται για τον θάνατο 39 ανθρώπων.
Ο Στ. Μανούσος επισήμανε ότι από όλο το αποδεικτικό υλικό φάνηκε πως η μόνη συμμετοχή του Εμμ. Κοτζαστράτη στην υπόθεση της ΡΙΚΟΜΕΞ ήταν το γεγονός της μέτρησης από αυτόν ενός WC. Σε κανένα έγγραφο δεν υπάρχει η υπογραφή του, και η εμπλοκή του στην ιστορία αυτή έγινε από τον κατηγορούμενο Αλέξανδρο Δόβα, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει υπέρ του και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν ο επιβλέπων την αναδιαρρύθμιση του ημιωρόφου. Να σημειωθεί ότι την αθώωση του Εμμ. Κοτζαστράτη έχει προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Σατλάνης.