ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - Γ' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ
Καθορίζουν την τύχη τους Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Την πρόκρισή τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν διεκδικούν σήμερα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενοι σε Ισραήλ με την Χάποελ Μπερ Σέβα (21.00 ΑΝΤ1) και Τούμπα με τον Αγιαξ (21.30 Νοvasports 2), αντίστοιχα, για τις ρεβάνς του γ' γύρου. Στα πρώτα παιχνίδια καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες δεν γεύτηκε τη νίκη, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν στο 0-0 με την ισραηλινή ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον ΠΑΟΚ να αποσπάει πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στην Ολλανδία.

Από τους δύο, θεωρητικά ο ΠΑΟΚ, λόγω της εκτός έδρας ισοπαλίας και της ρεβάνς στην έδρα του, δείχνει να έχει περισσότερο την τύχη στα χέρια του, ωστόσο το όνομα και η δυναμική του αντιπάλου κρατάνε τα κουκιά μοιρασμένα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στο Φάληρο, ωστόσο η Χάποελ θεωρείται στα μέτρα των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να δώσει απαντήσεις

Με αρκετά περισσότερο άγχος πλέον ο Ολυμπιακός επιδιώκει σήμερα στην έρημο της Μπερ Σέβα (εκεί βρίσκεται το γήπεδο της ομάδας), να δώσει απαντήσεις μετά την μέτρια εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι. Ο τεχνικός της ομάδας Βίκτορ τις προηγούμενες μέρες πειραματίστηκε αρκετά, προκειμένου να καταλήξει στο σχήμα για σήμερα, ενώ έδειξε να την... ψάχνει αρκετά όσον αφορά τα πρόσωπα στην επίθεση, προκειμένου να βρει τα κατάλληλα κλειδιά για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Για το τελευταίο, φαίνεται να ποντάρει πολλά στην ταυτόχρονη παρουσία Ντομίνγκεζ - Φορτούνη στην ενδεκάδα. Απών από την αποστολή θα είναι ο Ντουρμάζ και Σιόβας.

ΠΑΟΚ: Με αισιοδοξία και χωρίς προβλήματα

Με αρκετή αισιοδοξία μετά την καλή εμφάνιση στην Ολλανδία, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα (ο Κάνας ξεπέρασε τα προβλήματά του) και ποντάροντας πολύ στη δύναμη της έδρας, ο ΠΑΟΚ θέλει να τελειώσει στην Τούμπα τη... δουλειά που άρχισε στην Ολλανδία. Το πολύτιμο 1 - 1 δίνει το δικαίωμα στους «ασπρόμαυρους» να ελπίζουν έστω και εάν όλοι αναγνωρίζουν ως φαβορί τον Αγιαξ. Μιλώντας για το παιχνίδι ο τεχνικός της ομάδας Βλάνταν Ιβιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εμφάνιση των παικτών του, για τους οποίους είπε πως πλέον είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους και γνωρίζουν άριστα το τι πρέπει να κάνουν. Οπως διευκρίνισε, κανείς δεν σκέφτεται το 0 - 0 (δίνει πρόκριση στον ΠΑΟΚ) και η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Παραμένουν τα προβλήματα

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η ελληνική αποστολή όσο και αντίστοιχες άλλων χωρών από τη μέρα των πρώτων αφίξεων στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο μίλησε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας Ισίδωρος Κούβελος. Οπως είπε, αν και σε σχέση με το αρχικό χάος τα προβλήματα δείχνουν να περιορίζονται, εντούτοις αρκετά από αυτά παραμένουν και μάλιστα σε σημαντικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, ένα από αυτά είναι και οι μετακινήσεις των αποστολών που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε ματαίωση προπονήσεων αθλητών ή ομάδων. Μάλιστα, όπως είπε, το ζήτημα αποτελεί βασικό αντικείμενο συζήτησης στις καθημερινές συσκέψεις των αρχηγών αποστολής.

Κατά τα άλλα, ο Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε αισιόδοξος για τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους οποίους ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Σημειώνεται πως για αύριο Πέμπτη, το απόγευμα, ώρα Ελλάδας (17.30) είναι προγραμματισμένη η επίσημη τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην πλατεία.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΙΧΑΛΗ και ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, των αδελφών μου ΠΕΡΙΚΛΗ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ και του αγαπημένου μου παιδιού ΚΟΣΜΑ ΒΑΡΚΙΑΝΟΥ προσφέρω 150 ευρώ στο ηρωικό ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Ελευθερία Φούρκα

ΜΠΑΣΚΕΤ

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Πατ Καλάθης, θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπου θα βρει τον αδερφό του Νικ. Οι πράσινοι επισημοποίησαν τη συμφωνία με τον ομογενή φόργουορντ, προσθέτοντας άλλη μια λύση για τη θέση 4. Ο παίκτης είχε ξανααγωνιστεί στο τριφύλλι τη σεζόν 2011 - 2012. Κατά τ' άλλα, όπως ανακοινώθηκε, η έναρξη της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου.

  • Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με 16μηνη απαγόρευση εισόδου και τον Παναθηναϊκό με μία αγωνιστική. Η ποινή αφορά την παρουσία του πρώτου στον 1ο και 2ο αγώνα των τελικών του περσινού πρωταθλήματος, ενώ ήταν επίσης τιμωρημένος. Για το θέμα είχε προβεί σε καταγγελία η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ανοίγει σήμερα την αυλαία στη δράση

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά των γυναικών ανοίγει ουσιαστικά σήμερα την αυλαία της δράσης στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δυο μέρες πριν την επίσημη τελετή έναρξης, που θα γίνει την Παρασκευή (ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν είναι (σε ώρες Ελλάδας): Σουηδία - Νότιος Αφρική (19.00 ΕΡΤ1/ΟΤΕ Sports 1), Καναδάς - Αυστραλία (21.00), Βραζιλία - Κίνα (22.00 EΡΤ1/ΟΤΕ Sports 1), Ζιμπάμπουε - Γερμανία (00.00), ΗΠΑ - Ν. Ζηλανδία (01.00 EΡΤ1/ΟΤΕ Sports 1), Γαλλία - Κολομβία (04.00).

ΡΩΣΙΑ
Αντίθετος στον πλήρη αποκλεισμό ο Τ. Μπαχ

Την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μην προχωρήσει σε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τακτικής συνόδου που παραδοσιακά πραγματοποιείται πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπως χαρακτηριστικά είπε, αυτό θα έμοιαζε με τις «συνέπειες μιας πυρηνικής καταστροφής» για το Ολυμπιακό Κίνημα.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι προφανείς οι λόγοι που η ΔΟΕ δεν προχώρησε στον πλήρη αποκλεισμό της Ρωσίας, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν σημαντικό πλήγμα για την εικόνα του «εμπορεύματός» της όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τεράστιες συνέπειες στα κέρδη, το ρόλο των πολυεθνικών και χορηγών κ.τ.λ. Ετσι προτίμησαν να επιλέξουν τη μέση οδό, υποστηρίζοντας την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου για αποκλεισμό της Ρωσίας, αλλά δίνοντάς της το δικαίωμα στα υπόλοιπα (πλην στίβου) αθλήματα να δώσει το «παρών».

Οσον αφορά το ντόπινγκ, ο Μπαχ επισήμανε την ανάγκη για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησής του και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί από τη ΔΟΕ τον Οκτώβρη.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ