«Η τρομοκρατία δε θα περάσει» διαδήλωσαν οι εργάτες την Πέμπτη έξω από την Ευελπίδων. Το ίδιο «φωνάζουν» και τα αμείωτα μηνύματα από Ελλάδα κι εξωτερικό |
Ετσι, στα γραφεία του ΠΑΜΕ καταφτάνουν συνεχώς μηνύματα έκφρασης συμπαράστασης από όλον τον κόσμο.
Μηνύματα απέστειλαν η Διεθνής Οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Περού, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ινδίας, η Πανινδική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων, η Πανπακιστανική Ομοσπονδία Ενωμένων Συνδικάτων, η Διασυνδικαλιστική Εναλλακτική Ενωση Εργαζομένων Καταλονίας, το «Κόκκινο Μέτωπο» Ρωσίας (συνασπισμός κομμάτων όπου συμμετέχει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και ταξικά εργατικά σωματεία).
Επίσης, μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (ΕMEP) και το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα.
Την ωμή βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταδικάζουν σωματεία από όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, την καταδίκη τους εκφράζουν:
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Κρήτης. Οι αντιπρόσωποι του 48ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού.
Τα Σωματεία: Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ Ν. Αττικής, Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, Οικοδόμων Ηγουμενίτσας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας, Εμποροϋπαλλήλων και Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας, Εργαζομένων «Καρφούρ» Πάτρας, Φαρμάκου Αχαΐας, Ιδιωτικών Κλινικών Πάτρας, Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας. Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Νίκαιας - Κορυδαλλού «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».
Επίσης: Η Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης της ΑΔΕΔΥ. Οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.
Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει η Αχτίδα Δικηγόρων της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ την προβοκάτσια και την επίθεση συκοφαντίας και καταστολής από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Χτες πραγματοποίησε εξόρμηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να ενημερώσει δικηγόρους και δικαστικούς και να τους καλέσει να σταθούν στο πλευρό του λαού και των αγώνων του.
Ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση σημειώνει: «Οι κομμουνιστές δικηγόροι δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συνδικαλιστές και σε κάθε λαϊκό αγωνιστή και εργάτη που παλεύει για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Προσφέρουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία τους, όπως και σε όλο το ταξικό εργατικό κίνημα. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας». Καλεί «τους ριζοσπάστες δικηγόρους, που δέχονται κι αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής», να καταδικάσουν την κρατική καταστολή και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγωνιστές, όπως και τους δικαστές, που πρόσφατα κινητοποιήθηκαν για τα αιτήματά τους, «να μη σταθούν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης, για την επιβίωσή του».
«Η επιβολή "του νόμου και της τάξης" των εκμεταλλευτών ισοδυναμεί με ισοπέδωση του λαού», τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει πως η στάση δίπλα στον άνεργο, τον εργατοϋπάλληλο, το φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο είναι αυτό που «υπαγορεύει σήμερα κάθε τίμια συνείδηση δικαστή και εισαγγελέα».
Καθαρή θέση δίπλα στην κυβέρνηση και την ΕΕ, την τρόικα και τους τοκογλύφους, στην προσπάθειά τους να τσακίσουν τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, παίρνουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αποκαλεί τους λαϊκούς αγωνιστές τραμπούκους και τους λαϊκούς αγώνες χάπενινγκ, παρέχοντας υπηρεσίες στους εκμεταλλευτές του λαού.
Στην ιστοσελίδα τους οι νεοναζί ανάρτησαν σχόλιο όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται στους «κουκουέδες» που «έβγαλαν στο... κλαρί το τραμπουκο-ΠΑΜΕ, να κάνει κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών (σ.σ: ήταν στο Εργασίας...) για να παραστήσει ότι είναι το "κόμμα του λαού"». Και παρακάτω: «Ούτε ένα... χάπενινγκ της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν οι κουκουέδες».
Λογικό. Αλλωστε, πού διαφωνούν οι Χρυσαυγίτες με τους κεφαλαιοκράτες, με την αστική τάξη και τους εκπροσώπους της;
Και οι χρυσαυγίτες θέλουν οι νέοι να δουλεύουν για 14 ευρώ την ημέρα. Και οι Χρυσαυγίτες βάζουν πλάτη στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγουν.
Είναι εχθροί των εργαζομένων οι χρυσαυγίτες και πρέπει να απομονωθούν.
Τον ταξικό του ρόλο επιβεβαιώνει ο αστικός Τύπος καθώς στα χτεσινά δημοσιεύματα «θάβεται» το ξεμπρόστιασμα της κυβέρνησης. Η πλήρης κατάρρευση της προβοκάτσιας της κυβέρνησης, και μάλιστα μέσα από τις ίδιες τις φωτογραφίες τις οποίες αυτή έδωσε ουσιαστικά στη δημοσιότητα, δεν άρεσε στα ΜΜΕ.
Ετσι, ενώ τις προηγούμενες μέρες κανάλια, sites και εφημερίδες συντάσσονταν με την κυβερνητική πλευρά με μόνο υλικό τις σκηνοθετημένες φωτογραφίες, όταν το ΠΑΜΕ αποκάλυψε πως οι ίδιες φωτογραφίες βεβαιώνουν την προβοκάτσια, τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν για «ισχυρισμούς» του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Στο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρεται η συζήτηση που έγινε την Πέμπτη στη Βουλή και εκτίθεται σαν... μια πλευρά των γεγονότων η αποκάλυψη της προβοκάτσιας που έγινε και μέσα από τις φωτογραφίες που προσκόμισε στη Βουλή ο Θ. Παφίλης.
Το «Εθνος» αναφέρεται με λεπτομέρειες στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, που απέδιδε τις υλικές καταστροφές στο ΠΑΜΕ, αναπαράγοντας ουσιαστικά την προβοκάτσια.
Τα «Νέα», πιστά στο ρόλο τους, στη στήλη «ΜΙΚΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ», εμφανίζουν τη φωτογραφία του Θ. Παφίλη να δείχνει στη Βουλή τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες με τη λεζάντα: «Ο κ. Παφίλης διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στη Βουλή».
Η απόκρυψη συνεχίζεται και στην «Καθημερινή», που περιορίζεται κι αυτή να μεταφέρει τη συζήτηση στη Βουλή.