Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10147

ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ - ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ
Αλλο ένα αιματοκύλισμα για ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής του Καυκάσου και της Κασπίας Θάλασσας, του φυσικού πλούτου και των δρόμων διέλευσης των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.


ΣΕΛ.  28

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ για την εργατική τάξη

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει εξορμήσεις σε κεντρικούς σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τις επόμενες μέρες

«Το δικαίωμα της εργατικής τάξης για ξεκούραση, για διακοπές, για αναψυχή είναι μια επιτακτική ανάγκη. Αυτή η ανάγκη για όλο και περισσότερους εργαζόμενους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Τείνει να γίνει πολυτέλεια, γιατί η εργατική τάξη αδυνατεί να την καλύψει. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη επίθεση που δέχεται στο εισόδημά της, με μισθούς άθλιους, πανάκριβα εισιτήρια όπου και να πάει, είτε περάσει στεριά, είτε θάλασσα, με την ακρίβεια συνεχώς να μεγαλώνει. Οφείλεται και στην εργοδοσία που σε πολλές επιχειρήσεις το καταργεί στην πράξη».

Τα παραπάνω τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σε ανακοίνωσή του, προγραμματίζοντας τις επόμενες μέρες εξορμήσεις σε κεντρικούς σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ», οι διακοπές γίνονται άπιαστο όνειρο για ολοένα και περισσότερες εργατικές οικογένειες χρόνο με το χρόνο, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην αναψυχή, στην ξεκούραση, στη ζωή.


ΣΕΛ.  2   -   3

Eurokinissi

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Στα λαγούμια της αβεβαιότητας χιλιάδες εργάτες

Το «ατύχημα» με τους εφτά εγκλωβισμένους εργάτες στη σήραγγα της Αγορασιάς (φωτ.) την περασμένη Τρίτη, σε εργοτάξιο για την εκτροπή του Αχελώου, χτυπάει ένα ακόμα καμπανάκι για τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων σε έργα όπου κάθε παρέκκλιση από τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας ισοδυναμεί με το θάνατο. Η απάντηση στην πολιτική που βάζει σε κίνδυνο και δολοφονεί εργάτες δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συσπείρωση στις ταξικές δυνάμεις, όπως αποδεικνύει και η πείρα από τον κλάδο των οικοδόμων.


ΣΕΛ.  9   -   10


ΧΙΟΣ
Ο Κ. Οκουγιάν σήμερα στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν θα χαιρετίσει σήμερα στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που είναι αφιερωμένο στον Ναζίμ Χικμέτ.


ΣΕΛ.  5
ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Πάλη ενάντια στον αντικομμουνισμό

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, Μίλαν Κράιτσα.


ΣΕΛ.  23
«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2»
Αντιδραστικό το περιεχόμενο

Η νέα διοικητική δομή της χώρας είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ