ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούνη 2008
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Αγώνας, αντίσταση, πολιτισμός

Ο Β. Κορακάκης κλείνει (8/6) τις παράλληλες εκδηλώσεις
Ο Β. Κορακάκης κλείνει (8/6) τις παράλληλες εκδηλώσεις
Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας, με θέμα «Ζώνη Περάματος: Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο - 3», μέσα στον εργασιακό χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Περισσότεροι από 115 εικαστικοί δημιουργοί, σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τοπικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, παρουσιάζουν (έως 8/6) έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίες και βίντεο. Στόχος της παρουσίασης είναι να έρθουν οι καλλιτέχνες σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, να αντλήσουν από τις συνθήκες ζωής και δουλειάς της εργατικής τάξης, δηλώνοντας την κοινωνική λειτουργία της τέχνης και τη σχέση της με το λαό και την εργατική τάξη.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Σήμερα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Παπαοικονόμου «Ελεγείες και Μπαλάντες» (8.30μ.μ.). Ακολουθεί (10μ.μ.), μουσικό αφιέρωμα - συναυλία στον Βασίλη Τσιτσάνη με τη Λαϊκή Ορχήστρα ΚΝΕ. Στις 6/6 (8.30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση: «Το παιδικό βιβλίο στη ζωή του παιδιού» με τη συμμετοχή των: Βάνας Τζιαντζή, Ερης Ρίτσου, Θανάση Καραγιάννη κ.ά. Στις 10μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «SICKO» του MICHAEL MOORE. Στις 7/6 (8.30μ.μ.): Παρουσίαση - συζήτηση για το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίκου, «Οι δύο γραμμές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα». Στις 10μ.μ. θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική ομάδα Καματερού «Εκτός Σχεδίου» με το έργο «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 8/6 με συζήτηση (8.30μ.μ.) για την «Επίδραση και το ρόλο της Τέχνης στη συνείδηση της εργατικής τάξης». Ομιλητές: Κανέλλη Λιάνα, δημοσιογράφος - βουλευτής ΚΚΕ και Καζάκος Κώστας, ηθοποιός - βουλευτής ΚΚΕ. Ακολουθεί (10μ.μ.) λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Η αφίσα που συνοδεύει την έκθεση
Η αφίσα που συνοδεύει την έκθεση
Σημειώνουμε ότι η έκθεση λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Λεωφορεία για το Πέραμα: 843 (από ΗΣΑΠ Πειραιά) και Β18, Γ18 από Μενάνδρου (πλατεία Ομονοίας).


Κυριακή 1/6
  • Λ. Μαχαιρίτσας
    Λ. Μαχαιρίτσας
    Σήμερα (12 το μεσημέρι), στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), παρουσιάζεται το βιβλίο του Ηρακλή Κακαβάνη, «Ο δαίμων του τυπογραφείου» (εκδόσεις «Προσκήνιο» - Αγγελος Σιδεράτος). Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Τάκης Τσίγκας, Γιώργος Καραγιάννης, Παντελής Μπουκάλας, Θοδωρής Ρουμπάνης, ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος και ο εκδότης Αγ. Σιδεράτος.
  • Με την όπερα του Πουτσίνι «Τουραντότ» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία της Ρενάτας Σκότο, ανοίγει στο Ηρώδειο το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Παραστάσεις επίσης, στις 3,5,6,7,8/6. Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός. Ερμηνεύουν: Τζ. Μπερντ - Σ. Ρ. Φόστερ, Φρ. Φαρίνα - Π. Τζουλιάτσι, Δ. Καβράκος - Χρ. Σταμπόγλης, Ελ. Κελεσίδη - Ολ. Μικιτένγκο κ.ά.
  • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών ανεβαίνει η «Μήδεια» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, στην Πειραιώς 260.
Δευτέρα 2/6
  • Με τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα «Σαν τραγούδι μαγεμένο» - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, ανοίγει η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Βύρωνα.
  • Οι «Eleusis» (Φένια Παπαδόδημα και Γιώργος Παλαμιώτης), παρουσιάζουν στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, 210.3474.074) ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Μνημοσύνη», με μουσικές και όχι μόνο εκπλήξεις... μαζί με τους μόνιμους συνεργάτες τους Αγγελο-anjo-Πολυχρόνου(percussion), Moussa Hema (balafon), Ousmane Keita (n'goni) από το Burkina Fasso και το Mali αντίστοιχα.
Τρίτη 3/6
  • Συναυλιακό διήμερο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σήμερα και αύριο (9μμ), στο Λυκαβηττό, με αφορμή τα είκοσι χρόνια του στη δισκογραφία. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι: Βαγγέλης Γερμανός, Ευσταθία, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλης, «Κίτρινα Ποδήλατα», Γιάννης Κότσιρας, Θάνος Μικρούτσικος, Σάκης Μπουλάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, «Τερμίτες», Τάνια Τσανακλίδου, Διονύσης Τσακνής, παιδική χορωδία Σπ. Λάμπρου, MIGR, W.C.
  • Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλάς, Χρ. Θηβαίος
    Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλάς, Χρ. Θηβαίος
    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, ο Βασίλης Σκουλάς και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος προσκαλούν σε μια μοναδική παράσταση γεμάτη μουσικές ανάσες, αφιερωμένη στον Κρητικό ερμηνευτή, για τα 40 χρόνια του στο τραγούδι.
  • Συνεχίζεται στον Τεχνοχώρο «Το μήλο» (Αμύντα 11, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι), η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ράνιας Αντύπα.
  • «Μονοπάτια» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Δανάης Μακίνον στην «Magna Gallery» (Γέλωνος 1).
Τετάρτη 4/6
  • Συναυλία των Γάλλων «Nouvelle Vague», στις 8.30μμ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.
  • Στην αίθουσα τέχνης «Γαία» (Αλκιβιάδου 103, Πειραιάς), παρουσιάζεται ομαδική έκθεση ζωγραφικής των: Γ. Λυντζέρη, Μ. Αντωνάτου, Γρ. Λαγού, Γ. Χρηστάκου, κ.ά.
  • Ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (ΣΚΩΑ) προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του σε συνεστίαση, στις 9μμ, στο κέντρο διασκέδασης «Ανέστης» (Βουλγαροκτόνου 5, Δαφνί, τηλ. 210.5323.681).
Πέμπτη 5/6
  • Μια ανατρεπτική, δυναμική συναυλία υπόσχεται η διάσημη κλασική heavy metal μπάντα «Blue yster Cult», που εμφανίζεται στο θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα.
  • Συναυλία για το περιβάλλον με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Χρήστο Θηβαίο, «Μπλε» και Λεωνίδα Μπαλάφα, στις 8.30μμ, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Είσοδος ελεύθερη.
  • Εργο του Κώστα Δικέφαλου
    Εργο του Κώστα Δικέφαλου
    «Γλυπτική στο Αττικό φως» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Κώστα Δικέφαλου, που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στον «Εικαστικό κύκλο» (Χαρ. Τρικούπη 121). Θα προλογίσει η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.
Παρασκευή 6/6
  • Το Θέατρο Θησείον ανεβάζει το έργο του Δ. Δημητριάδη, «Πεθαίνω σαν χώρα» στην Πειραιώς 260.
  • Εργα Schoenberg, Crondahl, Susato και Μουσόργκσκι ερμηνεύει σύνολο χάλκινων πνευστών υπό τη διεύθυνση του Κάρολου Τρικολίδη, στις 8.30μμ, στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138. Σολίστ, ο τρομπονίστας Σπύρος Φαρούγγιας.
  • Με συναυλιακό διήμερο, σήμερα και αύριο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι «Socrates», Δημήτρης Πουλικάκος, Γιάννης Γιοκαρίνης και οι «Απροσάρμοστοι», το τελευταίο γκρουπ του Παύλου Σιδηρόπουλου, ολοκληρώνει τη λειτουργία του για φέτος το «Κύτταρο» (Αχαρνών και Ηπείρου).
Σάββατο 7/6
  • Στο Θέατρο Πέτρας πραγματοποιείται η 9η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού. Στις 9 μ.μ., σμίγουν πολυφωνικά τραγούδια από την Ηπειρο, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τον Καύκασο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ