Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10087

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επερώτηση για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες

Στην Επερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ περιγράφεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του Πολιτισμού και τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι καλλιτέχνες, αλλά και η υποβάθμιση συνολικά της Καλλιτεχνικής Παιδείας και της Αισθητικής Αγωγής, ως συνέπεια των ακολουθούμενων πολιτικών εδώ και χρόνια.


ΣΕΛ.  10  -  11

Συνειδητή ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ στην πολιτική εισβολής των επιχειρήσεων στις σχολές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε χτες στη Βουλή τις θέσεις του Κόμματος για το νόμο - πλαίσιο, τις άλλες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση και τη βίαιη ταχτική επιβολής του

Το έχουμε δηλώσει καθαρά ότι δεν πειθαρχούμε σ' αυτούς τους νόμους και καλούμε σε συνειδητή απειθαρχία τη νεολαία και ολόκληρο το λαό. Εχουμε, κάθε δικαίωμα ως ΚΚΕ, να αντιπαλεύουμε, με όλους τους πρόσφορους τρόπους, όταν συζητείται ένα σχέδιο νόμου στη Βουλή και έχουμε επίσης το δικαίωμα την άλλη μέρα από την ισχύ του νόμου, με μαζικές διαδικασίες, με όρους μαζικής πολιτικής δράσης, με τις δράσεις των αντίστοιχων χώρων και λαμβάνοντας υπόψη και την πείρα που διαμορφώνεται από την εφαρμογή του νόμου, όσο εξαρτάται από εμάς, να παλεύουμε ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αυτός ο νόμος να μην εφαρμοστεί, να δυσκολευτεί, να καταργηθεί, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα. Διότι εάν πάμε με τη λογική, ότι είναι νόμος και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουμε, τότε να μην υπάρχουν και οι εκλογικές διαδικασίες. Απορρίπτουμε τη λογική, που λέει ότι κάθε τέσσερα χρόνια παρεμβαίνει ο λαός και αποφασίζει και ρυθμίζει.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Φοιτητές και σπουδαστές πραγματοποίησαν χτες δυναμικές κινητοποιήσεις σε πάνω από δέκα πόλεις της Ελλάδας, στέλνοντας δυναμική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, πλουτοκρατίας, απαιτώντας αποκλειστικά ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν. Κηρύσσουν συναγερμό σε όλη τη χώρα, ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού τους για το Σάββατο 14 Ιούνη, στη σύνοδο των πρυτάνεων στην Κρήτη.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο απόσπασμα το δικαίωμα της απεργίας

Στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στοχεύει τροπολογία που κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή.


ΣΕΛ.  37
ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Αμερικανοί πράκτορες σε Δημοτικό Σχολείο!

Ανέλαβαν την «εκπαίδευση» μικρών μαθητών και δασκάλων για τα ναρκωτικά!


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ