Κυριακή 1 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Αγώνας, αντίσταση, πολιτισμός

Ο Β. Κορακάκης κλείνει (8/6) τις παράλληλες εκδηλώσεις
Ο Β. Κορακάκης κλείνει (8/6) τις παράλληλες εκδηλώσεις
Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας, με θέμα «Ζώνη Περάματος: Ανθρωποι, χρώμα και σίδερο - 3», μέσα στον εργασιακό χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Περισσότεροι από 115 εικαστικοί δημιουργοί, σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τοπικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, παρουσιάζουν (έως 8/6) έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίες και βίντεο. Στόχος της παρουσίασης είναι να έρθουν οι καλλιτέχνες σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, να αντλήσουν από τις συνθήκες ζωής και δουλειάς της εργατικής τάξης, δηλώνοντας την κοινωνική λειτουργία της τέχνης και τη σχέση της με το λαό και την εργατική τάξη.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Σήμερα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Παπαοικονόμου «Ελεγείες και Μπαλάντες» (8.30μ.μ.). Ακολουθεί (10μ.μ.), μουσικό αφιέρωμα - συναυλία στον Βασίλη Τσιτσάνη με τη Λαϊκή Ορχήστρα ΚΝΕ. Στις 6/6 (8.30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση: «Το παιδικό βιβλίο στη ζωή του παιδιού» με τη συμμετοχή των: Βάνας Τζιαντζή, Ερης Ρίτσου, Θανάση Καραγιάννη κ.ά. Στις 10μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «SICKO» του MICHAEL MOORE. Στις 7/6 (8.30μ.μ.): Παρουσίαση - συζήτηση για το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίκου, «Οι δύο γραμμές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα». Στις 10μ.μ. θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική ομάδα Καματερού «Εκτός Σχεδίου» με το έργο «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 8/6 με συζήτηση (8.30μ.μ.) για την «Επίδραση και το ρόλο της Τέχνης στη συνείδηση της εργατικής τάξης». Ομιλητές: Κανέλλη Λιάνα, δημοσιογράφος - βουλευτής ΚΚΕ και Καζάκος Κώστας, ηθοποιός - βουλευτής ΚΚΕ. Ακολουθεί (10μ.μ.) λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Η αφίσα που συνοδεύει την έκθεση
Η αφίσα που συνοδεύει την έκθεση
Σημειώνουμε ότι η έκθεση λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Λεωφορεία για το Πέραμα: 843 (από ΗΣΑΠ Πειραιά) και Β18, Γ18 από Μενάνδρου (πλατεία Ομονοίας).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ