ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Γενάρη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι» στη σαπίλα των ΜΜΕ της πλουτοκρατίας

Πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης του λαού, με βάση την ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος από τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται ενημέρωση και απευθύνεται κάλεσμα για λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στη διαφθορά και στα αντιλαϊκά σενάρια που εξυφαίνονται στα επιτελεία της άρχουσας τάξης. Εκτυλίσσονται σε όλους τους χώρους πολύμορφες πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που περιλαμβάνουν εξορμήσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού, κατά τόπους συζητήσεις και παρεμβάσεις με το ζήτημα του αποκλεισμού του ΚΚΕ και του μαζικού κινήματος από τα ΜΜΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Οι παρεμβάσεις αυτές συναντάνε ιδιαίτερη λαϊκή αποδοχή και αποτελούν ένα ρήγμα στο σκηνικό αποσιώπησης και διαστρέβλωσης της πολιτικής του ΚΚΕ, καθώς και στο νοσηρό κλίμα που καλλιεργείται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Το μήνυμα του ΚΚΕ περνάει άμεσα στους αποδέκτες του χωρίς τη διαμεσολάβηση των μηχανισμών παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Η θετική απήχηση της πρωτοβουλίας του Κόμματος φαίνεται και από τον τρόπο που την υποδέχονται πολλοί που, παίρνοντας την ανακοίνωση του ΠΓ στο χέρι, προσθέτουν και τη δική τους κουβέντα ενάντια στο κλίμα σήψης των ημερών.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους βουλευτές του Κόμματος, Γιάννη Ζιώγα και Σοφία Καλαντίδου, στο εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην ΕΛΛΕΝΙΤ, αντίστοιχα. Σημαντική ήταν η απήχηση των όσων κατήγγειλαν οι βουλευτές στους εργαζόμενους σχετικά με τον αποκλεισμό του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος από τα αστικά ΜΜΕ. Οι βουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης της λαϊκής πάλης για ολόπλευρη ενημέρωση του λαού από τα ΜΜΕ, για προβολή των αγώνων του λαϊκού κινήματος και των θέσεων του ΚΚΕ.

Η Σοφία Καλαντίδου μιλά στους εργαζόμενους στην ΕΛΛΕΝΙΤ

Motion Team

Η Σοφία Καλαντίδου μιλά στους εργαζόμενους στην ΕΛΛΕΝΙΤ
Κατά την περιοδεία του Γ. Ζιώγα, χτες το πρωί, στο εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η πιο μαζική, μέχρι σήμερα, συγκέντρωση εργαζομένων του συγκεκριμένου εργοταξίου. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο αποκλεισμός του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος είναι μια συνειδητή επιλογή της άρχουσας τάξης σε μια περίοδο που το λαϊκό κίνημα αντιστέκεται και δείχνει αδύναμος ο δικομματισμός. «Είναι μια παρέμβαση αποπροσανατολισμού του λαϊκού κινήματος, που αναπτύσσεται - σημείωσε - από την κατεύθυνση των ριζικών αλλαγών, την οποία προτείνει το ΚΚΕ».

Στους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ μίλησε Σοφία Καλαντίδου. «Οι εργαζόμενοι δεν ακούν ούτε το λόγο ούτε την άποψη του ΚΚΕ. Ο αποκλεισμός αυτός δε γίνεται μόνο απέναντι στο ΚΚΕ αλλά και απέναντι σε αγώνες εργατικούς, συνδικαλιστικούς», σημείωσε φέρνοντας ως παραδείγματα τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ της νίκης των συνδικάτων εναντίον των απολύσεων σε «Ρενό» και «Καρφούρ», ή ακόμα την επιλεκτική προβολή πλάνων από τις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, όπου έλειπαν αισθητά οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι βουλευτές του ΚΚΕ. «Είναι μια ευθύνη όλων μας - υπογράμμισε - να ακούμε τη φωνή του ΚΚΕ και από εκεί και πέρα να την κρίνουμε». Η βουλευτής αναφέρθηκε και στις προσπάθειες στρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που γίνονται, καλώντας τους εργαζόμενους να ενημερώνονται και από τα έντυπα του ΚΚΕ, τον «Ριζοσπάστη», τον «902» (και «904 FM» για Θεσσαλονίκη) σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Στην Ολυμπία ο Δημήτρης Χριστόφιας

Την περιοχή της Ολυμπίας του Νομού Ηλείας επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, 26 και 27 του Γενάρη, αντιπροσωπεία από την Κύπρο, με επικεφαλής τον Δημήτρη Χριστόφια, ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο έκφρασης αλληλεγγύης προς τους πληγέντες των πυρκαγιών τον περασμένο Αύγουστο, με σκοπό την παράδοση και φύτευση 1.000 ελαιόδεντρων που αγοράστηκαν από τουρκοκυπριακές οργανώσεις και την παράδοση ποσού ως αποτέλεσμα εράνου των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν, επίσης, ο γγ της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), Πάμπης Κυρίτσης, και εκπρόσωποι Τουρκοκυπριακών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (DEV-IS, KTOS, KTOEOS, KTAMS).

Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

-- Αύριο, Κυριακή, η ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 11 π.μ. στο σινέ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 28/1 οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ - ΤΑΚ (έναντι πλατείας Ξενία) με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 28/1 πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σούρπης Αλμυρού, στις 6.30 μ.μ., με θέμα: «Η αναγκαιότητα και επικαιρότητα της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Νίκου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 30/1 εκδήλωση, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ», θα πραγματοποιήσει η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στις 7 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ