Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9975

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Για το δικαίωμα της εργατικής τάξης στον Πολιτισμό!

Κάτι σημαντικό και ελπιδοφόρο συμβαίνει στη Ζάκυνθο. Κάτι που ξεφεύγει από τα στενά όρια του πανέμορφου αυτού νησιού του Ιονίου, αφού ανοίγει δρόμους πρωτόγνωρους μεν για τη σημερινή «βάρδια» της εργατικής τάξης, αλλά όχι για την ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Αυτό που συμβαίνει στη Ζάκυνθο «πατά» στις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος και επιχειρεί να πραγματώσει στις σημερινές συνθήκες τη συλλογική ταξική μνήμη, συνδεδεμένη με τις σύγχρονες ανάγκες και αιτήματα: Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συνέστησε Πολιτιστική Επιτροπή από και για τους εργαζόμενους του νησιού, που απευθύνεται σε όλο το λαό του.


ΣΕΛ.  4  -  5


Η Οχτωβριανή Επανάσταση και το Κόμμα Νέου Τύπου

Χωρίς κόμμα επαναστατικό δε θα μπορούσε να συνενωθεί η επαναστατική κοσμοθεωρία με το εργατικό κίνημα, έτσι που να αφυπνίζει συνειδήσεις, να σπρώχνει την καθημερινή ταξική πάλη στην ανώτερη μορφή της, την πολιτική πάλη για την εξουσία.


ΣΕΛ.  11   -   12
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Δεν υπάρχουν ούτε στα χαρτιά...

Γεννιούνται εδώ, μεγαλώνουν εδώ, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ούτε πιστοποιητικό γέννησης να πάρουν. Για να είναι μια ζωή παράνομοι και άρα φτηνότεροι εργάτες.


ΣΕΛ.  24
Ταλέντο ή προσπάθεια;

Η ενθάρρυνση για μεγαλύτερη προσπάθεια και όχι ο εκθειασμός της ευφυΐας και της ικανότητας, είναι που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.


ΣΕΛ.  7
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο «κόσμος» του πολυτάλαντου δημιουργού

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ