ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάρτη 2007
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μελωδικά «ταξίδια» στο «Συρμό»

Ενας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του σύγχρονου λαϊκού μας τραγουδιού, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, φιλοξενείται από προχτές και μέχρι τα τέλη του Μάρτη, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλατεία Καραϊσκάκη - Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210 5203661). Η φωνή που πρωτογνωρίσαμε μέσα από τα τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη και μας «ταξίδεψε» όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Ακης Πάνου κ.ά. θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή του Μεταξουργείου, για δύο ακόμη διήμερα (23-24 και 30-31 του Μάρτη). Μαζί του στο τραγούδι η Μαρία Σπυροπούλου. Οι δύο καλλιτέχνες ξεδιπλώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Στο πρώτο μέρος εντάσσονται αρμονικά λυρικά τραγούδια από τη δισκογραφία τους, ηλεκτρικές διασκευές ηπειρώτικων παραδοσιακών τραγουδιών, αλλά και τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο «Εδώ Μένω» του Μιχάλη Κουμπιού, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, κλασικά και σύγχρονα. Μια αναφορά στη σύγχρονη τραγουδοποιία και γνήσια λαϊκά τραγούδια, επιλεγμένα για διασκέδαση. Εναρξη: 10.30 μ.μ.


Κυριακή 18/3
  • «Χαΐνηδες»
    «Χαΐνηδες»
    Πρεμιέρα στη Λυρική Σκηνή, με την «Τόσκα» του Τζ. Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου. Ερμηνεύουν: Κριστίνε Οπολάις, Μιχαΐλο Πέτροβιτς Ντίντικ, Πίτερ Σίντομ - Στίβεν Κετσούλιους, Κωνσταντίνος Κατσάρας, Πέτρος Μαγουλάς κ.ά.
  • Στο πλαίσιο του «6ου Φεστιβάλ Χορού» του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, σήμερα και αύριο στο «Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες», το χοροθέατρο «Νταλίκα» παρουσιάζει το έργο της Βάσως Γιαννακοπούλου «Πουθενά».
Δευτέρα 19/3
  • Δέκα Ελληνες ζωγράφοι παρουσιάζουν 20 υδατογραφίες στην έκθεση που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην «artigraf» (Αριστοτέλους 99). Πρόκειται για δημιουργίες των: Βαρλάμου, Γκαλτέμη, Κατσούλη, Κουρσάρη, Π. Πρέκα, Μ. Πρέκα, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου κ.ά.
Τρίτη 20/3
  • «Τέσσερα κουαρτέτα» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Μάνθου Γαΐτη, που εγκαινιάζεται (7.30μ.μ.) στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφ. Δούκα 5).
Τετάρτη 21/3
  • Η ομάδα «Κινητήρας» παρουσιάζει (έως και το Σάββατο) στο «Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες», το έργο της Αντιγόνης Γύρα «Κλυταιμνήστρα Αόρατη».
  • Στις 10μ.μ., στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, τηλ. 210 7710611), παρουσιάζονται μέρη από μελοποιημένους κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές Κωνσταντίνος Κληρονόμος και Μαριαστέλλα Τζανουδάκη και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννακάκος. Στο πιάνο ο Δημήτρης Μαραμής.
Πέμπτη 22/3
  • Λουιζιάνα Ρεντ
    Λουιζιάνα Ρεντ
    Εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «E 31» (Ευριπίδου 31-33 και Αθηνάς, 2ος όροφος), έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Χρηστίδη.
  • Συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, διοργανώνει (22/3-12/4), έκθεση ενός αυθεντικού αντιτύπου της Χάρτας του Ρήγα, καθώς και εγγράφων, εντύπων και ντοκουμέντων από την Επανάσταση του 1821. Η έναρξη της έκθεσης πλαισιώνεται από θεατρική και μουσική εκδήλωση.
  • Δύο ατομικές εκθέσεις φιλοξενούνται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λαγού και την έκθεση σχεδίων της Kristina Ristic.
  • Η Γιώτα Βέη και η Ειρήνη Δασκαλάκη προσφέρουν στην «Αλλη Οχθη» ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο.
Παρασκευή 23/3
  • Οι «Χαΐνηδες» επιστρέφουν στην Αθήνα, προσφέροντας δύο διήμερα (σήμερα και αύριο και 30-31/3), στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι». Ενα ανοιξιάτικο μεσογειακό γλέντι με τα χρώματα και τα αρώματα της κρητικής παράδοσης. Θα παρουσιάσουν όλα τα αγαπημένα τραγούδια τους, καινούρια και παλαιότερα, αλλά και μία απρόσμενη επιλογή από ρεμπέτικα, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, ερμηνευμένα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
  • Γιώτα Βέη
    Γιώτα Βέη
    Πιστός στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, ο Λουιζιάνα Ρεντ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μπλουζ, που απολαύσαμε και μέσα από τη συνεργασία του με τον Στέλιο Βαμβακάρη, εμφανίζεται σήμερα και αύριο, στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
Σάββατο 24/3
  • «Απόψε θα διαρρήξω τη σελήνη» τιτλοφορείται το συναυλιακό πρόγραμμα του Μιχάλη Νικολούδη, στο «Gagarin 205».
  • Η Νατάσσα Μποφίλιου συνεχίζει τις εμφανίσεις της, κάθε Σάββατο, στον Ιανό, με τραγούδια που καλωσορίζουν την άνοιξη, με σταθμούς στο σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

«Τόσκα» από τη Λυρική σκηνή
«Τόσκα» από τη Λυρική σκηνή

Εργο του Γιώργη Βαρλάμου
Εργο του Γιώργη Βαρλάμου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ