Eurokinissi |
Ο Τσάτουμας θα έχει κόντρα στο μήκος με τον Σαλαντίνο |
Η φετινή σεζόν είναι από τις καλύτερες της καριέρας του. Κάτι που αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον που δείχνει ο Τύπος της χώρας του για εκείνον. Ο Μάρτσιν Μίετσελ μίλησε σε πολωνική εφημερίδα σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Πολωνίας. «Αυτή την περίοδο συζητάω με τη διοίκηση για καινούριο συμβόλαιο. Η διάρκειά του θα είναι δύο ή τρία χρόνια και νομίζω ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχω καταλήξει. Περιμένω οι κόποι μου να επιβραβευτούν», τόνισε ο Μίετσελ σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του, ενώ για την Εθνική ομάδα της χώρας του διατύπωσε το παράπονό του: «Εχω σημειώσει αρκετά γκολ και βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο κανείς από την ομοσπονδία δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά και θα ήθελα να παίζω για την εθνική ομάδα, είναι το όνειρό μου».
«Βουνό» τα προβλήματα στον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, καθώς κάθε μέρα που περνά οι τραυματισμοί αυξάνονται. Ο Τοροσίδης και ο Νικοπολίδης είναι τα νέα πρόσωπα στο «ιατρικό δελτίο» για διαφορετικούς λόγους. Ο νεαρός μεσοαμυντικός εμφάνισε συμπτώματα ίωσης και προπονήθηκε μόνος του, ενώ ο έμπειρος πορτιέρο, για προληπτικούς λόγους, ακολούθησε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο, ωστόσο, λογικά δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο ματς της Κυριακής.
Ο Λεμονής θα προφυλάξει, όπως όλα δείχνουν τον Ριβάλντο, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το αν θα πράξει το ίδιο και με τους Τζόρτζεβιτς, Σέζαρ, οι οποίοι δεν προπονήθηκαν χτες.
Με τη συμμετοχή τριών κορυφαίων δυνάμεων του χώρου της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας ανοίγει την αυλαία του σήμερα στο κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ» το διεθνές τουρνουά «ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΗΣ ΚΑΠ». Οι αγώνες είναι αφιερωμένες στον αδικοχαμένο διεθνή πολίστα του Εθνικού Νώντα Σαμαρτζίδη και φέτος το γεγονός ότι γίνονται λίγο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει και το χαρακτήρα ενός σημαντικού τεστ δυνάμεων για τους συμμετέχοντες. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος, εκτός της Εθνικής, η Ισπανία, η Σερβία αργυρή Ολυμπιονίκης του 2004 και η Ρωσία χάλκινη Ολυμπιονίκης της Αθήνας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Σάντρο Καμπάνια δήλωσε ότι «το τουρνουά αυτό αποτελεί ένα γερό τεστ προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης και θα είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με τις κορυφαίες ομάδες της υδατοσφαίρισης παγκοσμίως». Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό, τις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί και η τελική 16άδα της Εθνικής που θα μετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια για βαρύ κλίμα στις σχέσεις των παικτών (ιδιαίτερα μετά την επιστροφή αυτών που είχαν κηρύξει αποχή). Το πρόγραμμα των αγώνων: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 19.00 Ρωσία - Σερβία, 20.30 Ελλάδα - Ισπανία. ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.00 Ισπανία - Σερβία, 20.30 Ρωσία - Ελλάδα. ΚΥΡΙΑΚΗ: 10.00 Ισπανία - Ρωσία, 11.30 Ελλάδα - Σερβία.
Με τη μπουκιά στο στόμα έμεινε ο Παναθηνα¨ικός αφού ήρθε ισόπαλος με τη Λανς χθες στο ΟΑΚΑ με 0-0. Ετσι η γαλλική ομάδα χάρις στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι πήρε την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι πράσινοι αν και επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους άνοδο πηγαίνοντας καλά ανασταλτικά, εντούτοις επιθετικά αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τους έλειψε το τελικό αποτέλεσμα. Στο α' μέρος έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη (16' και 25') ενώ στην επανάληψη είχαν και δοκάρι με τον Τζόλη (75'). Η Λανς όμως κατάφερε να ελέγξει τις επιθετικές προσπάθειες του Παναθηνα¨ικού χάρις στην ψυχραιμία των αμυντικών και των παικτών του κέντρου. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν στα τελευταία 14 λεπτά με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μόρις.
Με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο σκορ και σχεδόν την ίδια εικόνα, που είχε και η πρώτη συνάντηση, ολοκληρώθηκε και ο χθεσινός επαναληπτικός. Λες, και τα δυο παιχνίδια χώριζε μόνο... ένα καρμπόν. Η Παρί ήθελε, ήξερε πως μπορούσε. Η ΑΕΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Ετσι φυσιολογικά (ξανα)ηττήθηκε και μάλιστα πάλι με 2 - 0 (42' Ζαν Αλέν Φρο, 90+ Μεντί).
Ο Φερέρ παρέταξε τους "κιτρινόμαυρους" με αλλαγές, ευελπιστώντας ότι θα μπορούσαν να δείξουν σημάδια βελτίωσης. Ομως η ελπίδα δεν μετουσιώθηκε σε πράξη. Ηταν ξανά υποδεέστεροι από τους γηπεδούχους, που είχαν "σφιχταγκαλιάσει" την πρόκριση και σκέπτονταν τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος. Παρ' όλα ήταν, τουλάχιστον, μια ταχύτητα πιο γρήγοροι. Συγκροτημένοι, με δυνάμεις, σωστό πρέσινγκ και ουσία. Και όλα αυτά, χωρίς να φορτσάρουν. Γεγονός που επιτρέπει στους ενωσίτες, να θεωρούν ότι έδειξαν ψίγματα βελτίωσης. Στην πραγματικότητα παρουσιάστηκαν ξανά χωρίς φρεσκάδα, τακτική και δυνατότητες. Η Παρί εξασφάλισε την πρόκρισή της, ουσιαστικά, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα.