ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Οχτώβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Μέτωπο αγώνα για την υγεία

Τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους γιατρούς εξέφρασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, που παραβρέθηκε στην απεργιακή τους συγκέντρωση

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των γιατρών εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" Αγάπιος Σαχίνης που παραβρέθηκε χθες το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

"Σήμερα δίνετε ένα άλλου είδους μάθημα σ' αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν πως δε χρειάζεται να πάει στην εντατική, η υγεία. Νομίζουμε πως είχαμε υποχρέωση να είμαστε όπως και στο παρελθόν μαζί σας σε αυτή την κινητοποίηση, με την οποία αποδεικνύεται πως υπάρχει και πράξη, πράξη αγανάκτησης, αλλά και ελπίδας. Οτι μπορούν με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν", τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ο Αγ. Σαχίνης.

Επίσης σε δηλώσεις του μετά τη συγκέντρωση, επεσήμανε ότι οι περικοπές των εφημεριών δεν είναι πρόβλημα μόνο των γιατρών αλλά όλου του λαού γιατί επηρεάζει αρνητικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους συνδημότες μας. Κατήγγειλε τη στάση του περιφερειάρχη κ. Σοφιανού που ως τοποτηρητής της κυβέρνησης, αντί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος στην κατεύθυνση να παρθεί πίσω η απόφαση για τις περικοπές εφημεριών και αυτές να προγραμματίζονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και σε ρόλο χωροφύλακα, έκανε "αιφνίδιες επισκέψεις" σε νοσοκομεία για να διαπιστώσει αν οι γιατροί έλειπαν απ' τη θέση τους. Ο Αγ. Σαχίνης κάλεσε τους άλλους υποψήφιους δημάρχους να αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τη λύση όλων των προβλημάτων της πόλης και να πάρουν θέση για τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών και γενικότερα για τα προβλήματα της υγείας στην πόλη μας.

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας, κατήγγειλε και πάλι ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" μετά την περιοδεία του χτες στα ιατρεία του ΙΚΑ Τούμπας. Ο Αγ. Σαχίνης, που συνοδευόταν από υποψήφιους συμβούλους, έγινε αποδέκτης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, με επιπτώσεις και στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"
Προτάσεις για την πρόοδο του Ευόσμου

Με συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλιάς και στις γειτονιές, συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο συνδυασμός "Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου" με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τζήκα.Την επόμενη Τρίτη στις 8 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία του συνοικισμού Ελπίδα.

Καθημερινά, χωρίς διάθεση ρεβανσισμού και αλαζονείας, αλλά με ευθύνη, ο συνδυασμός θέτει στην κρίση των δημοτών, τις προτάσεις του για τον δήμο αλλά και γενικότερα για το ρόλο της ΤΑ. Προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του Ευόσμου, του δήμου που κάθε χρόνο παρουσιάζει ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση λόγω των δυνατοτήτων πολεοδομικής επέκτασης. Οι προτάσεις του συνδυασμού δεν μπαίνουν στη λογική των έργων βιτρίνας. Απαντούν στις ανάγκες για την καλύτερη λειτουργία του δήμου, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της παιδείας, την ανάπτυξη, την ενίσχυση του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Τις θέσεις του συνδυασμού για την κοινωνική πολιτική και την κοινωνική πρόνοια ανέπτυξε το βράδυ της Πέμπτης, σε εκδήλωση που οργανώθηκε από τα ΚΑΠΗ του δήμου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων. Θέσεις όμως που αφορούν όλους τους δημότες και στηρίζονται στη λογική πως η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ο Συνδυασμός Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου, προτείνει και θα παλέψει για κατασκευή κέντρου υγείας περιαστικού τύπου στο χαρακτηρισμένο από τον πολεοδομικό σχεδιασμό χώρο, όπου βρισκόταν ο ΟΔΔΥ. Για άμεση λειτουργία και ένταξη στο ΕΣΥ του νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών "Παπαγεωργίου", με συμμετοχή της ΤΑ. Επίσης για παραπέρα στελέχωση και εξοπλισμό του πολυιατρείου του ΙΚΑ με δημιουργία νέων τμημάτων και λήψη μέτρων για την ασφαλή μετάβαση των ασθενών, δρομολογώντας τοπικό λεωφορείο.Στις προτεραιότητες της Κίνησης βρίσκεται η δημιουργία γραφείου κοινωνικής πρόνοιας που θα λειτουργεί μέσα στις υπηρεσίες του δήμου. Η δημιουργία δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών, συμβουλευτικού κέντρου πληροφόρησης για τη γυναίκα, την οικογένεια, για ειδικές ομάδες και άτομα. Τέλος και η αναβάθμιση της λειτουργίας του κέντρου μονογονεϊκής οικογένειας.

Ολα τα παραπάνω αλλά και γενικότερα η πολιτική του Συνδυασμού αναλύθηκαν και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο για τις γυναίκες. Εκεί εκφράστηκε και η διάθεση υπερψήφισης και στήριξης της Κίνησης από τις γυναίκες του δήμου.

ΝΕΑΠΟΛΗ
Ο κόσμος θέλει τη "Δημοκρατική Συνεργασία"

Θερμή υποδοχή στα κλιμάκια της "Δημοκρατικής Συνεργασίας Νεάπολης", που καθημερινά οργώνουν τις γειτονιές, τους δρόμους και τα στέκια της νεολαίας, επιφυλάσσουν οι κάτοικοι του Δήμου, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης σ' αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μηχανισμό ιδιωτικοποιήσεων, και τους δημάρχους σε διαχειριστές των Δήμων - επιχειρήσεων.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι και οι φίλοι της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Φίλιππο Ζεμπιλά,καλούν τους δημότες της Νεάπολης να βάλουν φρένο στις φανερές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που, με όλα τα μέσα, στη διάθεσή της προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες, ώστε να δώσουν την ψήφο τους στους κομματικούς της υποψήφιους για να στηρίξουν και να προωθήσουν την αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική της πολιτική. Κοινή είναι η μάχη των φίλων, αλλά και του ίδιου του συνδυασμού της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", οι οποίοι χέρι με χέρι μοιράζουν τη διακήρυξη της Παράταξης και προτρέπουν τους ψηφοφόρους να πάρουν θέση για να προστατέψουν τη χώρα από τις επιλογές της κυβέρνησης, που οδηγούν τη χώρα μας σε συνεχή αποβιομηχάνιση, αύξηση της ανεργίας, καταπάτηση των κεκτημένων δικαιωμάτων στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, των συντάξεων, της ασφάλειας. Τους προτρέπουν να εκλέξουν δημάρχους που να διεκδικούν, να αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα, που δε θα διστάσουν να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική, που θα προσπαθήσουν με την κοινωνική τους πολιτική να ανακουφίσουν τους δημότες τους.

Ο συνδυασμός της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" καλεί τους δημότες να θέσουν τέρμα στη συνεχή κοροϊδία κυβέρνησης και κατευθυνόμενων δημάρχων, που άλλα προεκλογικά υπόσχονται και άλλα πράττουν. Τους καλεί να εκλέξουν δημάρχους που θεωρούν υποχρέωσή τους να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, που θα βάζουν πάνω απ' όλα το καλό και τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης και δε θα διστάζουν να αντισταθούν στην κυβερνητική και κρατική αυθαιρεσία. Τους καλεί να δώσουν την ψήφο τους σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν πραγματοποιήσει τοπικό έργο.

"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Την Τρίτη η κεντρική συγκέντρωση

Κάλεσμα στο λαό της Καλαμαριάς να πάρει μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποιεί την Τρίτη στις 8.30 μμ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, απευθύνει η "Αγωνιστική Δημοτική Ενωτική Κίνηση" (ΑΔΕΚ).

Σε συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του Φοίνικα, η ΑΔΕΚ παρουσίασε το πρόγραμμά της για την αναβάθμιση της συνοικίας και για τη γενικότερη πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαιρέτισαν ο υποψήφιος δήμαρχος Τριανδρίας Δ. Ζαχαριάδης και η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς Σ. Τεμεκενίδου,ενώ μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δαμιανός Παπαδόπουλος,ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στις ενέργειες της ΑΔΕΚ την τετραετία 1994 - 1998 για τα προβλήματα του Φοίνικα, καθώς και για το πρόγραμμα της παράταξης για την περιοχή.

Εξορμήσεις στο κέντρο της Καλαμαριάς για την προπαγάνδιση των θέσεων της ΑΔΕΚ πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες μέρες η υποψήφια δήμαρχος Σ. Τεμεκενίδου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και, όπως διαπιστώθηκε από όλους, η στάση του κόσμου ήταν πάρα πολύ φιλική. Στο εκλογικό κέντρο της Κίνησης καθημερινά συγκεντρώνονται πολλοί φίλοι και οπαδοί, παίρνουν υλικό και ψηφοδέλτια και με κάθε τρόπο εκδηλώνουν την υποστήριξή τους στην ΑΔΕΚ και στην υποψήφια δήμαρχο Σοφία Τεμεκενίδου. Διακίνηση ψηφοδελτίων γίνεται, ήδη, από τις αρχές της βδομάδας και από τις ομάδες που έχουν συγκροτηθεί κατά συνοικία. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συσκέψεις σε σπίτια όπου μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο μεταξύ, τεράστια ποσά ξοδεύονται από τις άλλες παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο της Καλαμαριάς, προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο των δημοτών. Υπάρχει, όμως, και κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του δήμου για την προβολή του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιου δημάρχου Χρ. Οικονομίδη, ο οποίος διακηρύσσει ότι θα συνεχίσει το "έργο" του Λαζαρίδη στην Καλαμαριά.

ΚΟΘ ΚΚΕ
Προβοκατόρικα σενάρια

Το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή το χτεσινό προβοκατόρικο σχόλιο της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", σε δελτίο Τύπου, επισημαίνει:

"Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στην επερχόμενη τιμωρία του από τη λαϊκή ψήφο, στις 11 Οκτώβρη, επιστρατεύει προβοκατόρικα σενάρια και τακτικές του παρελθόντος.

Στα πλαίσια αυτής της εναγώνιας προσπάθειας να περισωθεί ό,τι έμεινε, είδε το φως της δημοσιότητας ανυπόγραφο σχόλιο στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" στις 2.10.98 περί "συμφωνίας κυρίων για συνεργασία ΚΚΕ και ΝΔ στο δεύτερο γύρο σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Βόλο".

Για άλλη μια φορά τονίζουμε, ότι το ΚΚΕ ασκεί πολιτική στη βάση αρχών με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποπροσανατολιστούν από τέτοια σενάρια. Εκείνο που προέχει είναι η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της λαϊκής αντεπίθεσης που στηρίζει το ΚΚΕ στις 11 του Οκτώβρη".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ