ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η δοκιμασία των φαβορί

Ο Ηρακλής υποδέχεται σήμερα τον ΠΑΟ και ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο... βήμα από τα δύο που οδηγούν στον τελικό του Κυπέλλου αναζητούν σήμερα Ηρακλής, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ. Ο "Γηραιός" υποδέχεται τους τριφυλλοφόρους στο Καυταντζόγλειο (19.00, ΕΤ1), ενώ οι "κυανέρυθροι" φιλοξενούν το δικέφαλο του βορρά δύο ώρες νωρίτερα (ΕΤ1).

Ηρακλής - ΠΑΟ

Στον Ηρακλή οι μνήμες γυρίζουν 11 χρόνια πριν όταν οι "κυανόλευκοι" απέκλεισαν τους Αθηναίους (0 - 0, 2 - 3) και πήγαν στον τελικό. Στο γήπεδο όμως δε μετράει η παράδοση αλλά η απόδοση. Οι γηπεδούχοι, διά στόματος Παράσχου, δηλώνουν ευχαριστημένοι με ένα γκολ στο ενεργητικό τους αλλά μηδέν στο παθητικό.

"Μας φτάνει για να τα δώσουμε όλα στον επαναληπτικό" είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τεχνικός. Δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Σέμο, Κυριαζή και τους τραυματίες Δ. Παπαδόπουλο, Στολτίδη αλλά επιστρέφουν οι Γιοβάνοβιτς, Σαπάνης. Μάλλον θα ξεκινήσουν οι Καρκαμάνης, Ξενίδης, Κωστής, Χατζίδης, Χριστοδούλου, Τζούμπα, Κωφίδης, Κωνσταντίνου, Σουκασιάν, Γκώνιας, Κασίμπα. Με άσχημη ψυχολογία αλλά και αρκετά προβλήματα ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός. Το μεγαλύτερο βάρος λοιπόν ο Β. Δανιήλ το έριξε στην τόνωση του ηθικού. "Είναι δύσκολο ματς, τ' αποτέλεσμα του οποίου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πιστεύω πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα παρουσιάσουμε την καλή μας εικόνα και θα πετύχουμε το ποθητό" δήλωσε ο Καβαλιώτης τεχνικός.

Στην πρωτεύουσα έμειναν οι τιμωρημένοι Λαγωνικάκης, Σιμπνιέφσκι και οι τραυματίες Κόλα, Αλεξούδης. Πάντως επανέρχεται ο Μίκλαντ, η απουσία του οποίου αποδείχτηκε καθοριστική στο ντέρμπι. Αναμένεται την 11άδα να συγκροτήσουν οι Νικοπολίδης, Μπασινάς, Μιλόγεβιτς, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Αποστολάκης, Μίκλαντ, Κωνσταντινίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

"Μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο (σ.σ. σήμερα). Αυτό άλλωστε είναι το βασικό στο Κύπελλο, το καλό σκορ στον πρώτο αγώνα". Αυτό δήλωσε χθες ο Χ. Εμβολιάδης οριοθετώντας τον στόχο των "κυανερύθρων", προσθέτοντας: "Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ αλλά θα παλέψουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε". Μετράει τρεις τραυματίες, τους Ναλιτζή, Καρασαββίδη, Μητσιόπουλο. Μάλλον θα ξεκινήσει με τους Στρακόσια, Καμίτση, Φύσσα, Μάντζιο, Βόκολο, Μπουγά, Ιωαννίδη, Κατσαμπή, Μένταν, Σαπουντζή, Αντώνα.

Χωρίς τον Νάγκμπε που βρίσκεται κλινήρης με ίωση, ήρθε ο ΠΑΟΚ στην ΑΘήνα. Πάντως ο Αναστασιάδης υπολογίζει τους Κολομπούρδα, Καπετανόπουλο, Σιδηρόπουλο. Στις δηλώσεις του τόνισε την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά παραδέχτηκε πως "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα". Στόχος των "ασπρόμαυρων" το σκορ που θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο Αναστασιάδης προβληματίζεται για δύο θέσεις τις οποίες διεκδικούν οι Καπετανόπουλος, Κολομπούρδας, Κόβατς Ζουμπούλης. Σίγουρα θα παρατάξει τους Μιχόπουλο, Βελή, Ολιβάρες, Ζαφειρίου, Τασιόπουλο, Μαραγκό, Φραντζέσκο, Βρύζα, Τουρσουνίδη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Α' ΕΘΝΙΚΗ
Νέο ενδιαφέρον

Η νίκη της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την ξανάβαλε στο κυνήγι της κορυφής, όπου τώρα φιγουράρει μόνος ο Ολυμπιακός

"Πιο καλή η μοναξιά", σιγοτραγουδούν όλοι στον Ολυμπιακό μετά το "θρόνιασμα" στην κορυφή. Η νίκη των ερυθρολεύκων στον Κορυδαλλό σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι, έδωσε αέρα στους Πειραιώτες 3 βαθμούς από τον ΠΑΟ και 5 από την Ενωση. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι έγινε στην 24η αγωνιστική:

Στο κλασικό ντέρμπι η ΑΕΚ συνέχισε την παντοδυναμία της και με ένα γκολ του Χρήστου Μαλαδένη πήρε σπουδαία νίκη και έτσι έμεινε στη μάχη του τίτλου αλλά και των δύο θέσεων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός που ήταν το φαβορί πριν την έναρξη ήταν σκιά του εαυτού του και έχασε μάλλον με κατεβασμένα τα χέρια.

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν ο λυτρωτής για τον Ολυμπιακό στον Κορυδαλλό κόντρα στην Προοδευτική και έτσι η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έμεινε μόνη πρώτη στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε στην επανάληψη και με γκολ των Φρατζέσκου, Βρύζα ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχητικής Καβάλας.

Ο εκπληκτικός φέτος Ιωνικός δεν υπέκυψε ούτε στο Ηράκλειο. Το συγκρότημα του Γιάτσεκ Γκμοχ πέρασε σαν... σίφουνας από το κάστρο του ΟΦΗ και πλέον βλέπει από ακόμη καλύτερα θέα την έξοδο στην Ευρώπη.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα και ο Ηρακλής.

"Πολυβόλο" ο Πανιώνιος φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Εθνικό και έκανε το ντέρμπι υγιεινό περίπατο. Ολοι στη Νέα Σμύρνη πλέον μιλάνε για βέβαιη παραμονή και δεν έχουν άδικο.

Πολύτιμη εκτός έδρας επιτυχία σημείωσε η Βέροια στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα. Οι Μακεδόνες ανάσαναν για τα... καλά βαθμολογικά ενώ στην ελαφρά ταξιαρχία ο Λίμπρεχτς τ' άκουσε από τους λιγοστούς φιλάθλους για την άσχημη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών.

Πολύτιμο βαθμό "τσίμπησε" ο Αθηναϊκός στον Πύργο από τον Πανηλειακό, ενώ στο Πελοποννησιακό ντέρμπι της Πάτρας μεταξύ Παναχαϊκής και Καλαμάτας αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Μποντιώτης που μόνο αυτός είδε πέναλτι στο γκολ της μαύρης θύελλας. Μέχρι και ο Μπάμπης Τενές παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση, όμως τόνισε πως δίκαια μοιράστηκαν τους βαθμούς οι δύο ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Σε "εξορία" η Βέροια

Μετά τη Βέροια, που για ένα κέρμα στο παιχνίδι με την Ξάνθη τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Β. Τσιαμήτρος παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή. Αιτία κάποιες αρκετά σκληρές δηλώσεις που έκανε, λόγω της ποινής που επιβλήθηκε στην ομάδα της Ημαθίας. Ως έδρα του αγώνα της Βέροιας με την Παναχαϊκή ορίστηκε χθες το στάδιο του Βόλου.

@

Η παραίτηση του Σ. Παπαδόπουλου από την ΕΠΑΕ ήταν το πρώτο βήμα αποστασιοποίησής του από το ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καλαμάτας φέρεται απογοητευμένος από τα δρώμενα στο χώρο και για άλλη μια φορά δηλώνει αποφασισμένος να πουλήσει την εταιρία.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, επιθετική αιχμή του ΠΑΟ σήμερα στο Καυτατζόγλειο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σενάρια για Νταμπίζα

Την ικανοποίηση για τη νίκη στον Κορυδαλλό διαδέχτηκε η πικρία από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιώργου Ανατολάκη. Ο δυναμικός αμυντικός υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και θα μείνει μακριά από τα γήπεδα για 20 μέρες. Ετσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του για τις τρεις προσεχείς αγωνιστικές, αρχής γενομένης από το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλαμάτα. Ολα δείχνουν ότι ο Γιώργος Αμανατίδης θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Σαλονικιώτη ποδοσφαιριστή στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Στον αγώνα αυτό επιστρέφουν και οι Γεωργάτος, Πουρσανίδης που εξέτισαν τις ποινές τους.

Ο Νίκος Νταμπίζας που ήταν ο χρυσός σκόρερ επί της Προοδευτικής, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανία, είναι στο στόχαστρο της Νιουκάστλ. Οι "ανθρακωρύχοι" προσφέρουν 1 δισ. 200 εκατομμύρια, από τα οποία θα πάρει 500 ο Ολυμπιακός και 120 το χρόνο ο παίκτης για 4ετές συμβόλαιο. Η εφορία θα πληρωθεί από τον αγγλικό σύλλογο. Πάντως από πλευράς ΠΑΕ έγινε γνωστό ότι επίσημα δεν έχει γίνει καμία κρούση για το διεθνή παίκτη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ενας από τους νεοεισελθόντες στον πίνακα της Α' Εθνικής, ο Ν. Ρ. Αγγελάκης από το Σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης, θα πάρει το... βάπτισμα του πυρός στη "μεγάλη" κατηγορία διαιτητεύοντας το σημαντικότερο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Ολυμπιακό. Στους υπόλοιπους αγώνες θα σφυρίξουν: Βέροια - Παναχαϊκή (Φασόλης), Καβάλα - Προοδευτική (Παπαδάκος), Εθνικός - Απόλλωνας (Δούρος), Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Ψυχομάνης), Αθηναϊκός - Πανιώνιος (Παπαπέτρου), Ιωνικός - Ξάνθη (Βελλιώδης), ΑΕΚ - Πανηλειακός (Στεφανόπουλος), Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (Καλύβας).

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Η Αίγυπτος πήρε τα σκήπτρα στο Κόπα Αφρικα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με τον μεγάλο τελικό. Οι "Φαραώ" κέρδισαν 2-0 τη Νότια Αφρική στην πρωτεύουσα της Μπουργκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, και έφτασαν τους 4 τίτλους στη "μαύρη" Ηπειρο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Γκάνα.

Τα γκολ της Αιγύπτου πέτυχαν οι Αχμέτ Χασάν στο 5' και Ταρέκ Μουσταφά στο 13'. "Εχω πετύχει πολλά γκολ με την Εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά αυτό ήταν το καλύτερο στην καριέρα μου", είπε Χασάν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ