ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ - ΠΑΡΚΟΕΤΑΙΡΙΕΣ
Οι δημότες θα πληρώνουν πάλι
  • Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης επιδιώκουν κυβέρνηση και οι προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΝΔ παρατάξεις στο Δήμο Αθήνας μετά την απόφαση του ΣτΕ, περιορίζοντας τη συζήτηση στην παράνομη ανάθεση που έκανε ο Αβραμόπουλος
  • Προσπάθεια να περάσει στο απυρόβλητο η παράνομη επιβολή προστίμων από ιδιωτικές εταιρίες σε 43 συνολικά Δήμους
  • Επιμένει στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών η κυβέρνηση και προαναγγέλλει "ρύθμιση" με Προεδρικό Διάταγμα

Ετοιμοι (!) δηλώνουν τώρα τόσο η δημοτική αρχή του Δ. Αβραμόπουλου,όσο και οι επίδοξοι αντικαταστάτες του υπό τη Μ. Δαμανάκη,να διαχειριστούν, χωρίς την ιδιωτική εταιρία, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Αμφότεροι επιμένουν στο χαράτσωμα των δημοτών μέσω των παρκόμετρων και των προστίμων για "παράνομη" στάθμευση. Μόνο που δε θα βεβαιώνουν πλέον τις κλήσεις οι "ιδιωτικές αστυνομίες" των παρκοεταιριών, αλλά οι "δημοτικές αστυνομίες". Οι δημότες θα συνεχίσουν κατά τα άλλα να πληρώνουν κανονικά... Από την πλευρά της η κυβέρνηση, επιχειρεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της, αλλά και να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης μόνο στο Δήμο Αθήνας, για να μείνουν στο απυρόβλητο μια σειρά "πράσινοι" δήμαρχοι που έχουν εφαρμόσει αυτό το σύστημα, με πρώτον και καλύτερο τον νυν υφυπουργό Εσωτερικών Λάμπρο Παπαδήμα,που ήταν ο πρώτος διδάξας ως δήμαρχος Λαμίας.

Η απόφαση του ΣτΕ έχει δύο σκέλη:

- Είναι παράνομη η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων από Δήμους και Κοινότητες σε ιδιωτικές εταιρίες, δηλαδή δεν μπορούν να βεβαιώνουν παράβαση(παράνομη στάθμευση κλπ).

- Είναι παράνομη η ανάθεση της ελεγχόμενης στάθμευσης από το Δήμο Αθήνας στην ιδιωτική εταιρία "Κοκκινάκης", γιατί η σχετική απόφαση δεν ψηφίστηκε από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ομως, η συζήτηση, βοηθούντων και των ΜΜΕ, περιορίζεται στο δεύτερο σκέλος, παρά το γεγονός ότι το πρώτο είναι σοβαρότερο, καθώς ένας τεράστιος αριθμός κλήσεων σε 43 Δήμους έχουν εκδοθεί παρανόμως από υπάλληλους των ιδιωτικών "παρκοεταιριών" και έχουν πληρωθεί από τους πολίτες.

Διαφωνούν με τις... διαδικασίες

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Δήμο Αθηναίων υπεραμύνθηκαν χτες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο υποσχέθηκαν και αυτοί να εφαρμόσουν με στόχο τη λύση (!) του κυκλοφοριακού προβλήματος. Η Μ. Δαμανάκη και ο Γ. Αγγελάκης έστρεψαν τα πυρά τους αποκλειστικά στο πρόσωπο του Δ. Αβραμόπουλου ο οποίος συνήψε τη διάτρητη σύμβαση με τον ιδιώτη. Αφησαν στο απυρόβλητο τους άλλους - "πράσινους" στην πλειοψηφία - δημάρχους (οι οποίοι, είπαν, κατάρτισαν σύννομες συμβάσεις) και κυρίως την κυβέρνηση η οποία δημιούργησε τις προϋποθέσεις τόσο για την επιβολή νέων φορολογιών στους δημότες, όσο και για το ξεπούλημα δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Απ' την άλλη πλευρά, αλλά με ανάλογο στόχο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Α. Μοσχονάς υποστήριξε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να αναλάβει από τον ιδιώτη τη διαχείριση του συστήματος - για το καλό της πόλης κι αυτός - σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και όχι ο Δήμος Αθηναίων ήταν αυτή που έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους να εκχωρούν δημοτικές αρμοδιότητες με αποτέλεσμα και την κατάρτιση της επίμαχης σύμβασης στο Δήμο της Αθήνας. "Ολοι αυτοί οι κύριοι - υποστήριξε αναφερόμενος στην πολεμική των παρατάξεων της Μ. Δαμανάκη και του Γ. Αγγελάκη εναντίον του Δ. Αβραμόπουλου - απλώς ενδιαφέρονταν για συγκεκριμένη εταιρία, η οποία όμως δεν ήταν η πλειοδότρια στο διαγωνισμό"...

Επιμένει στην ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση

Σε προεκλογική αξιοποίηση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, προέβη, με χθεσινές δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λάμπρος Παπαδήμας,επικρίνοντας το δήμαρχο Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλο, "επειδή επέλεξε να βάλει σε περιπέτειες τους πολίτες και την οικονομική κατάσταση του Δήμου". Θα έπρεπε όμως να εξηγήσει πώς ως δήμαρχος Λαμίας ανέθετε στην εταιρία "Σιτέξ" να "κόβει" κλήσεις στους πολίτες της πόλης του. Αλλωστε και η ίδια η κυβέρνηση που υπηρετεί έχει θεσμοθετήσει τη δυνατότητα ανάθεσης δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Σε συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, όπου θα επανακαθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εκχώρησης αρμοδιοτήτων δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες. Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα σε δεκαπέντε περίπου μέρες, αφού δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ, θα ξεκινήσει "διάλογος" υπουργείου Εσωτερικών και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Ν. Λαμπρακάκης, ζήτησε ως ελάχιστη ασφαλιστική δικλείδα την απαγόρευση ιδιωτικοποίησης των οργανωμένων υπηρεσιών των Δήμων ή των υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας,επιφυλάχτηκε να απαντήσει συγκεκριμένα σε ερωτήματα, "καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ". Ωστόσο υπήρξε αρκετά αποκαλυπτικός για τις σκέψεις της κυβέρνησης απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα τη σχέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δηλώνοντας πως "η αρμοδιότητα εταιριών να ασκούν καθήκοντα Τροχαίας, μπορεί να αποδοθεί στις εταιρίες αυτές υπό κάποιους όρους, οι οποίοι στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων δεν τηρήθηκαν".

Αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή ελεγχόμενης στάθμευσης, από δήμο ή ιδιώτη, είναι και η "Συντονιστική Επιτροπή κατά των παρκόμετρων" που σε συγκέντρωση χτες το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας σημείωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα έως ότου οι δήμοι σταματήσουν να χαρατσώνουν τους δημότες ακόμα και για τη στάθμευση του αυτοκινήτου τους.

Στο μεταξύ ο Δήμος Αθήνας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει στους δημότες το σύνολο του ποσού που πλήρωσαν σε Δήμο και εταιρία για τις παράνομες κλήσεις και στη συνέχεια ο Δήμος θα διεκδικήσει από την εταιρία να του καταβάλει το δικό της μερίδιο.

ΠΟΕ - ΟΤΑ
Καμία δημοτική υπηρεσία σε ιδιώτες

Την ικανοποίησή τους, για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις παρκοεταιρίες, εξέφρασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις κοινότητες, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Λαμπρακάκης,από το 1996 καλούσαν το λαό της Αθήνας ν' αντιδράσει σ' αυτές τις επιλογές. Στο δήμο του Πειραιά μάλιστα είχαν προχωρήσει τότε σε 20ήμερη απεργία. Παράλληλα, έκαναν και προσφυγή στο ΣτΕ. Παρ' όλα αυτά, όμως, η ΚΕΔΚΕ τότε με πληρωμένη καταχώρισή της στον Τύπο υποστήριζε ότι είναι νόμιμη η μέθοδος που εφαρμοζόταν και πως οι εργαζόμενοι είχαν άδικο που διαμαρτύρονταν.

Η ελεγχόμενη στάθμευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εισπρακτικό μέσο. Εμείς σαν Ομοσπονδία, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, καλούμε τους εργαζόμενους να παραμείνουν θεματοφύλακες της νομιμότητας και να μη συμβάλουν με πράξεις τους σε παράνομες ενέργειες δημάρχων. Οι δήμοι τώρα θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν από παράνομες κλήσεις στους δικαιούχους, ενώ, αναφερόμενοι στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων για τη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης που θα αναλάβει αυτό το έργο τόνισαν ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και δεν μπορούν να ασκήσουν δημόσια εξουσία.

Το θέμα αυτό, βέβαια, υπάγεται στο γενικότερο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούνται στο χώρο της ΤΑ και η αποτροπή των οποίων είναι ένα από τα αιτήματα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 5 και 6 Μάρτη.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

"Παλεύουμε για την ίδια μας τη ζωή και μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα νικήσουμε. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε, για να καταλάβουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης το δίκιο μας".

Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Στρατηγός κάλεσε, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" στο γκαράζ του δήμου Αθηναίων, τους συναδέλφους του που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία. Το αγωνιστικό τους "παρών" στην απεργιακή κινητοποίηση, η αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του αγώνα και η παρουσία τους στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, είναι η μόνη επιλογή απέναντι στην αδιάλλαχτη στάση της κυβέρνησης. Το ίδιο κάλεσμα απηύθυναν και ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Μπ. Βορτελίνος και η Γ. Καταχανά,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίοι μεταξύ άλλων επισήμαναν και τους άμεσους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι να πεθαίνουν πριν ακόμη βγουν στη σύνταξη.

ΠΕΡΑΜΑ
Ενα δάσος γεννιέται

Μια δεύτερη "Πάρνηθα", μικρότερη σε έκταση, αλλά ανάλογης σημασίας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, φυτρώνει ήδη στις πλαγιές του όρους Αιγάλεω και ειδικότερα γύρω από την ιστορική κορφή "Ξέρξης", πάνω από το Πέραμα. Κοντά στους 20.000 εθελοντές, όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, έχουν μπει ήδη στη "λίστα αναμονής" για τη δική τους Κυριακή, αυτήν που θα ανέβουν στο βουνό και θα φυτέψουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τα 70.000 δέντρα που σχεδιάζεται να φυτευτούν εκεί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση αναδάσωσης που έχει γίνει ποτέ στην Αττική. Η προηγούμενη ήταν αυτή του Υμηττού, όταν μετά τον πόλεμο φυτεύτηκαν τα 60.000 δέντρα του δάσους του.

Για το Πέραμα ειδικά, η ολοκλήρωση αυτής της επιχείρησης θα σημάνει την περικύκλωση, κυριολεκτικά, της πόλης με ένα τεράστιο στεφάνι δάσους που θα αρχίζει δυτικά από την περιοχή του Ναυστάθμου, θα απλώνεται ανατολικά πάνω από το Ικόνιο έως τα σύνορα με το Κερατσίνι και θα γυρίζει βόρεια στο χώρο της παλιάς χωματερής. Το όλο εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για αναδάσωση πάνω σε μια τεράστια έκταση βράχου, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,"απαιτεί για κάθε δέντρο κι ένα φουρνέλο"!

Για το Πέραμα όμως, για τον κόσμο του δηλαδή, αυτό που αλλού θα φάνταζε άθλος, είναι απλώς τρόπος ζωής. Οι άνθρωποι που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορόνα γράμματα στη Ζώνη, που σκαρφάλωσαν στα βράχια και έστησαν πέτρα πέτρα την πολιτεία τους, οι άνθρωποι που με μπροστάρηδες πάντα τους κομμουνιστές μετατρέπουν κάθε τους καημό σε ένα διαρκές αγώνα - γλέντι - ύμνο για τη ζωή και εν τέλει σε περηφάνια για ό,τι κατάκτησαν - και κατάκτησαν τα πάντα, ακόμη κι ό,τι αλλού φαντάζει αυτονόητο - οι άνθρωποι αυτοί έκαναν ήδη καθαρό από την πρώτη μέρα της δεντροφύτευσης ότι κι αυτό το στόχο θα πιάσουν. Γιατί είναι δικός τους στόχος, όσο κι αν τυπικά την απόφαση την πήρε η έτσι κι αλλιώς αντάξια του λαού της δημοτική αρχή.

Οχι τυχαία, το ξεκίνημα έγινε από εκεί ακριβώς όπου η πλειοψηφία των σημερινών Περαματιωτών έζησε μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της. Από την τεράστια αλάνα στην κορφή του βουνού, την ξακουστή Χωράφα, το μέρος που περιβάλλεται ήδη από έναν πρώτο πυρήνα πυκνού δάσους, δείγμα του πώς πρέπει να γίνει όλο το βουνό. Εκεί, λοιπόν, στη Χωράφα, εκεί όπου μαζεύονται οι πάντες κάθε χρόνο για τα Κούλουμα, εκεί φυτεύτηκαν προχτές συμβολικά και τα πρώτα δέντρα. Εκεί, μαζί με το γλέντι της Καθαράς Δευτέρας, μαζί με τη φασολάδα που "κέρασε" ο δήμος, με μια χούφτα χώμα απ' τη μια παρέα, μια χούφτα από την άλλη, άρχισε να γεννιέται ένα νέο δάσος.

ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Οι δημόσιοι δρόμοι είναι για χρήση απ' όλους

"Καμία δημοτική υπηρεσία δεν μπορεί να εκχωρείται σε ιδιώτες και κανένας δημόσιος χώρος δεν μπορεί να μετατρέπεται, ούτε μέσω ιδιώτη ούτε απ' το Δήμο απευθείας, σε ενοικιαζόμενο χώρο στάθμευσης. Και οι δρόμοι είναι χώροι δημόσιοι. Αν ο Δήμος έχει κάποιο οικόπεδο μπορεί να το μετατρέψει σε επιχείρηση στάθμευσης όχι όμως και τους δημόσιους χώρους που προορίζονται για χρήση από το κοινό. Οι Δήμοι δεν είναι μεσολαβητές για να πουλάνε τους δημότες σε ιδιώτες κερδοσκόπους".

Αυτά επανέλαβε χτες, μιλώντας στον "902" ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,ο οποίος, ως γνωστόν, παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος των παρκοεταιριών στο ΣτΕ.

Σε κάθε περίπτωση - είπε ο Λεων. Αυδής - η "Αγωνιστική Συνεργασία" έχει ταχθεί εναντίον της εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς το περιεχόμενό της είναι αποκλειστικά εισπρακτικό και δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μέτρα διευθέτησης της στάθμευσης μπορεί να ληφθούν μόνο σε χώρους όπου χρειάζεται σχετικά συχνή εναλλαγή των οχημάτων, όπως γύρω από νοσοκομεία ή σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Από εκεί και πέρα είναι άλλα τα μέτρα που χρειάζονται για το κυκλοφοριακό. Η αποθάρρυνση του ιδιωτικού αυτοκινήτου δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ανάπτυξη μεταξύ άλλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και τη δρομολόγηση ήπιων μέσων σταθερής τροχιάς, όπως το τραμ.

"Θα πρέπει, σημείωσε ο Λεων. Αυδής, να περιμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για να μπορέσουμε να πούμε ποια είναι τα νομικά πλαίσια που θέτει το ΣτΕ στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της ελεγχόμενης στάθμευσης και κατ' επέκταση των άλλων δημοτικών αρμοδιοτήτων".

"Ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν μια ακραία περίπτωση. Εκχώρησε 10.000 θέσεις σ' όλη την Αθήνα, που σημαίνει ότι και... τα βουνά θα γίνονταν πάρκινγκ. Ωστόσο, υπογράμμισε ο Λ. Αυδής, υπάρχει μια κατεύθυνση της κυβέρνησης και πάνω απ' την κυβέρνηση υπάρχει κατεύθυνση της ΕΕ. Η κυβέρνηση επιβάλλει τις νέες φορολογίες με το πρόσχημα της εκχώρησης αρμοδιοτήτων, την ίδια ώρα που παρακρατεί τους πόρους της Αυτοδιοίκησης".

"Σ' αυτό το πλαίσιο κάθε δήμαρχος, σημείωσε ο Λ. Αυδής, έδωσε το δικό του χρώμα σ' αυτή την υπόθεση. Ανάλογα με τις φιλοδοξίες του ο καθένας να εισπράξει λιγότερα ή περισσότερα απ' τους δημότες. Οι δήμαρχοι οι... καημένοι ό,τι μπορούνε, κάνουνε. Θα βάζουμε, είπαν, πρόστιμα και θα εισπράττουμε. Θα μετατρέψουμε τους δρόμους σε δημοτικές επιχειρήσεις και θα βρούμε έναν ιδιώτη να τα κάνει αυτά για λογαριασμό μας"...

(λεζαντες)

Πρώτος στο έργο της δεντροφύτευσης, ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος

Μικροί και μεγάλοι συνδύασαν την ψυχαγωγία με την έναρξη της αναδάσωσης Η αναδάσωση θα ξεκινάει από την περιοχή που βρίσκονται τα τελευταία σπίτια και θα καταλήγει στην κορυφή του βουνού

ΝΙΚΑΙΑ
Πρόσκληση της "Δημοκρατικής Ενότητας"

Η Δημοτική Κίνηση "Δημοκρατική Ενότητα" σας προσκαλεί στο καθιερωμένο χρονιάτικο γεύμα ενημέρωσης, κεφιού και ψυχαγωγίας. Το γεύμα θα δοθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στο κέντρο "Κοκκινιώτισσα" (7ης Μάρτη 101, πρώην Κονδύλη, στη Νίκαια). Η προσέλευση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα τελειώσει στις 6 το απόγευμα.

Ανοδος της "Ενότητας Εργαζομένων ΟΤΑ"

Σημαντική άνοδο σημείωσε το ψηφοδέλτιο της "Ενότητας Εργαζομένων ΟΤΑ", στο σωματείο εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Βιλίων, Ν. Περάμου, Οινόης, Μαγούλας, Μεγάρων, Ερυθρών, Μάνδρας.

Το ψηφοδέλτιο της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ", που υποστηρίχτηκε από τους κομμουνιστές, πήρε 266 ψήφους και 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (είχε 222 ψήφους και 8 έδρες), για την Ομοσπονδία (ΠΟΕ ΟΤΑ) εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (είχε 5).

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, πήρε 105 ψήφους και 4 έδρες (είχε 95 ψήφους και 3 έδρες). Η ΔΑΚΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, αφού σημειώνεται το θετικό στοιχείο της ανόδου της επιρροής των κομμουνιστών, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι μέσα από την ίδια τους τη δράση εμπιστεύονται και συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της ταξικής πάλης χωρίς εκπτώσεις. Συνεχίζουμε, καταλήγει, στο μόνο δρόμο, αυτόν του αγώνα.

Σύσκεψη στην Τριανδρία

Σύσκεψη - Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης "Δημοκρατική Συνεργασία Πολιτών Τριανδρίας" πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 7μμ στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Τριανδρίας. Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνεται η εκλογή και ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ