ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
Το ΚΚΕ είναι εδώ!..

Αγαπητοί μου φίλοι,

Ολοι μας ξέρουμε πως εδώ και πενήντα χρόνια για να μην πάω πιο πίσω, μας διαφεντεύουν κυβερνήσεις που ασκούν την ίδια πολιτική, άσχετα αν αλλάζουν πρόσωπα, ονόματα και σχήματα. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ξεπουλάνε τα πάντα, σχολάνε τους εργάτες, τους υπαλλήλους, ξεκληρίζουν αγρότες, κτηνοτρόφους, βαμβακοπαραγωγούς, καπνοπαραγωγούς, τίποτα δεν αφήνουν όρθιο. Οσο για την ακρίβεια των ειδών, και αυτών ακόμα της πρώτης ανάγκης, όλοι οι εργαζόμενοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και άνεργοι αυτοί και μόνον ξέρουν πώς επιβιώνουν. Ενώ, παράλληλα, οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι τους δίνουν το τελειωτικό χτύπημα.

Ομως και μεγάλη μερίδα των λαών της ΕΕ, δε βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από εμάς, όταν υπάρχουν 23 εκατομμύρια άνεργοι. Ολοι οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεμένοι χειροπόδαρα στις επιταγές των συμφωνιών του Μάαστριχτ, γίνονται οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Αλλα εμείς, ο ελληνικός εργαζόμενος λαός, θα κάτσουμε με "σταυρωμένα χέρια"; Θα ανεχόμαστε πάντα στην πλάτη μας τις ίδιες και τις ίδιες κυβερνήσεις που τίποτα, μα τίποτα δεν κάνουν για το όφελός μας; Τέρμα πια, τους έχουμε δοκιμάσει όλους με την πολιτική τους. Γιατί όμως δε δοκιμάζουμε και ένα άλλο κόμμα που το 'χει με πράξεις, και όχι με λόγια, αποδείξει ότι παλεύει και αγωνίζεται για το δίκιο μας και την καλυτέρευση της ζωής μας; Φίλοι μου το ΚΚΕ είναι πάντα εδώ και μας περιμένει να το πλαισιώσουμε, ώστε δυνατό, μαζικό, να προχωρήσει μπροστά και να διεκδικήσει τα δίκια μας. Το ηρωικό ΚΚΕ με 77 χρόνια ιστορία, γεμάτη με αγώνες και αίμα, είναι η χειροπιαστή απόδειξη. Οποιος φίλος, έχει αντίθετη άποψη, ας μου γράψει μέσω του "Ριζοσπάστη", θα περιμένω.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μας κυβερνούν τσαρλατάνοι

Φτάνει πια. Παραφουσκώσαμε από υποκρισία, ψέμα και διαστρέβλωση των πάντων... Το μεγάλο κακό με μας είναι ότι έχουμε να κάνουμε με πανέμπειρους, πανέξυπνους, πανούργους και πολύ, μα πολύ κακούς αφέντες. Σαν λαός, είμαστε ευκολόπιστοι. Καταπίνουμε το παραμύθι με τη σέσουλα. Γι' αυτό, εκατοντάδες χρόνια, μας διαφεντεύει η ίδια "φάρα". Τι και αν τη λένε δουλοκτητική, φεουδαρχική ή καπιταλιστική; Αυτή μας καθοδηγεί, αυτή μας διαμορφώνει το χαρακτήρα, μέσα από το σχολείο, τον άμβωνα, τον κιτρινόμαυρο Τύπο και τα σύγχρονα ΜΜΕ. Και μετά σαν χαμένα πρόβατα επιδοκιμάζουμε, χειροκροτούμε και ψηφίζουμε εκείνους που, σε συνέχεια, αναλαμβάνουν να μας κυβερνήσουν... Ολοι αυτοί, μόλις αναλάβουν υπηρεσία, "καβαλάνε το καλάμι" και σαν Αλφαμίτες γίνονται "βασιλικότεροι του βασιλέως". Δεν παύουν ούτε στιγμή να διατυμπανίζουν πως τάχα αυτοί είναι η εξουσία, αν και είναι απλά εκτελεστικά όργανα της ολιγαρχίας του πλούτου, ντόπιας και ξένης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Μάαστριχτ και του ιμπεριαλισμού, γενικότερα. Κι είναι τόσο δεμένοι με τον αντιλαϊκό ρόλο τους, που δεν αισθάνονται την ανάγκη, ούτε την τελευταία στιγμή της ζωής τους, να ζητήσουν συγνώμη από το λαό, που κατά καιρούς τους πίστευε κι αυτοί τον απατούσαν αναίσχυντα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΟΣ

Χαλάνδρι



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ