ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Υπόθεση όλων η Κοινωνική Ασφάλιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δράσης που θα κορυφωθεί στις 15 του Ιούνη

Η αφίσα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Η αφίσα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
Κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η δράση των ταξικών δυνάμεων για την Κοινωνική Ασφάλιση, στα πλαίσια του προγράμματος που κατάρτισε το ΠΑΜΕ και το οποίο θα κορυφωθεί στις 15 του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης. Στην Αθήνα, για τις 15 Ιούνη, έχει ήδη καθοριστεί πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, στις 8.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών όλων των κλάδων στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Η συγκέντρωση της Ομόνοιας θα κατευθυνθεί με πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ο πανεργατικός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, έχουν ήδη βάλει σε εφαρμογή τα νέα αντιασφαλιστικά τους σχέδια και τη μεθόδευσή τους μέσω του «διαλόγου» της απάτης. Σ' αυτά τα απαίσια σχέδια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο - σκούπα για το Ασφαλιστικό, το οποίο ανάμεσα στα άλλα θα προβλέπει και νέες προκλητικές απαλλαγές των μεγαλοεργοδοτών από τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, ενώ στις 14 του Ιούνη προγραμματίζεται η νέα κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικής Προστασίας της Βουλής με θέμα την Κοινωνική Ασφάλιση. Από κοντά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία εκλιπαρεί για «διάλογο», ζητώντας με επιστολές της συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης.

Με τους καπνεργάτες και τις γυναίκες εργαζόμενες

Τους στόχους πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την Κοινωνική Ασφάλιση παρουσίασε χτες βράδυ η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σε σύσκεψη με εργαζόμενες γυναίκες που διοργάνωσε στο ΕΚΘ. Μίλησε η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, η οποία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα να συναντηθούν στο δρόμο της ταξικής πάλης, και μαζί με το ΠΑΜΕ να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και για αλλαγές σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, υπέρ του εργαζόμενου λαού. «Παράγουμε με τα χέρια μας τον πλούτο του κόσμου, έχουμε στην καρδιά μας μια καλύτερη ζωή, έχουμε στο μυαλό μας την πείρα και τη γνώση. Ας ριχτούμε λοιπόν σ' αυτή τη μάχη, με την πεποίθηση ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική», σημείωσε.

Μαζική ήταν και η σύσκεψη καπνεργατών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΕΚΘ, με πρωτοβουλία του ταξικού συνδικάτου «Παγκαπνεργατικό». Συζητήθηκε το πλαίσιο μέτρων προστασίας που διεκδικούν για τους ανέργους από τα κλειστά καπνομάγαζα, αλλά και το πλαίσιο διεκδικήσεων για το Ασφαλιστικό των καπνεργατών. Η δράση τους θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 15 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Καβάλα με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις

Πλατιά εξόρμηση στους τόπους δουλιάς

Παράλληλα με τις καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στα πλαίσια της δράσης των ταξικών δυνάμεων για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις:

  • Σήμερα, Πέμπτη 8 του Ιούνη, στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και στις συνδικαλιστικές διώξεις. Στα δικαστήρια σέρνονται για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, Κ. Αρτεμίου, και άλλοι συνδικαλιστές. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν από κοινού το ΠΑΜΕ και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας του κλάδου
  • Σήμερα, επίσης, στις 7 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή ΑμΕΑ και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας και διεκδικώντας τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών αποκατάστασης
  • Αύριο, Παρασκευή 9 του Ιούνη, στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Επίσης, αύριο, Παρασκευή, το Παράρτημα Παλλήνης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδας διοργανώνουν εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση στο χώρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αρτέμιδας (λιμάνι) στις 7 μ.μ.
  • Τη Δευτέρα 12 του Ιούνη σύσκεψη του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου με θέμα την προστασία των ανέργων από τα κλειστά καπνομάγαζα και το Ασφαλιστικό των καπνεργατών στο Κιλκίς
  • Την Τρίτη 13 του Ιούνη, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση των καπνεργατών στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη
  • Την Τετάρτη 14 του Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου ορόφου του ΕΚΑ, εκδήλωση με θέμα «Ο στόχος των αντιλαϊκών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση» από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας»
  • Την ίδια μέρα το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) στις 6.30 μ.μ. Μεταξύ άλλων, οι ταξικές δυνάμεις θέτουν επιτακτικά την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, όχι στη βάση του παρωχημένου Κανονισμού του ΙΚΑ αλλά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων
  • Οπως καθορίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τις τοπικές Γραμματείες, συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 του Ιούνη θα γίνουν επίσης στην Αλεξανδρούπολη (8 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο), στην Ξάνθη (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), στην Κομοτηνή (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία) και στην Καβάλα (8 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη).
ΟΣΝΙΕ
Καμιά ανοχή στην προπαγάνδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Να μην αφήσουν να περάσει η μαύρη προπαγάνδα και η τρομοκράτηση για τη βιωσιμότητα των Ταμείων, να διαδηλώσουν ενάντια στη νέα μαζική επίθεση στο Ασφαλιστικό στις 15 Ιούνη παίρνοντας μέρος μαζικά στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 8.30 μ.μ. και διαδήλωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Η ΟΣΝΙΕ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συμπαιγνία με το ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν τις μάσκες και ετοιμάζονται για νέα σφοδρότερη αντιασφαλιστική επίθεση, χρησιμοποιώντας και το λεγόμενο «διάλογο» με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σήμερα -τονίζει η ΟΣΝΙΕ- η κυβέρνηση προχωράει στην άμεση εφαρμογή του νόμου Ρέππα και ετοιμάζει γενίκευση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια, εξετάζοντας αύξηση στα 67-68 χρόνια, όπως γίνεται στη Βρετανία και τη Γερμανία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Κλιμακώνουμε με κάθε μορφή πάλης

Πλατύ κάλεσμα στους οικοδόμους όλης της χώρας να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις στις 15 Ιούνη, απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει:

«

To κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι έχουν εξαπολύσει την πιο σφοδρή και λυσσαλέα επίθεση ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η ΝΔ συνεχίζοντας το δικό της έργο και του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει πιο καίριο χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό μας σύστημα. Στόχος τους, η κατάργηση των ΒΑΕ, της κατώτερης σύνταξης, των επικουρικών ταμείων, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής - νοσοκομειακής περίθαλψης, η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 ή 67 χρόνια, σε σύνταξη επαιτείας και παράλληλα οδηγούν τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, που είναι κερδοφόρες για το κεφάλαιο.

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει με κάθε μορφή πάλης τον αγώνα ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό και τα άλλα μέτωπα της αντιλαϊκής της πολιτικής, μαζί με τους κλάδους και τα σωματεία που βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι του αγώνα το προηγούμενο διάστημα, δίνουμε τη μάχη για Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου» καταλήγει η ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ