Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9516

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι ηρωίδες του λαού γράφουν τη δική τους ιστορία

Γυναίκες της Ελλάδας. Γυναίκες που έγραψαν τη δική τους ιστορία μέσα στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Γυναίκες που δικαιωματικά τους ανήκει μια περίοπτη θέση στο Πάνθεον των ηρωίδων του λαϊκο-δημοκρατικού αγώνα και της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. Ενα κεφάλαιο της μεγάλης ιστορίας των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου, που γράφτηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες του αγώνα. Και ανέδειξε ένα νέο τύπο ανθρώπου και για τους άντρες και για τις γυναίκες, με την εξασφάλιση της ισοτιμίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ τους και στέρεη βάση το ιδεολογικό, πολιτικό ατσάλωμα για το δίκιο του αγώνα της εργατικής τάξης, των καταπιεσμένων, για τη λαοκρατία, για το σοσιαλισμό



Ελπίδες για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ

Ηδη, πολλές από τις θεραπείες είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών και τα καταρχήν αποτελέσματα είναι θετικά. Ολο και περισσότεροι ερευνητές μιλάνε για ύπαρξη ελπίδας, μια λέξη άγνωστη έως τώρα στους σχετιζόμενους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Αετός και Πέρδικα

«Κοίτα σε ποιον εμπιστευτήκαμε απόψε την τύχη της ταξιαρχίας! Εγκατάλειψη θέσης σε ώρα τέτοια σημαίνει τουφέκι! Το 'ξεραν; Βέβαια! Και οι δύο. Και όμως! Η φύση νίκησε το φόβο!». Ενα διήγημα του Νίκου Κυτόπουλου


ΣΕΛ.  8
Αντιπολεμική φωνή της Επιδαύρου

Με ενδιαφέρουσες παραστάσεις, τις «Ικέτιδες», τους «Πέρσες», τις «Θεσμοφοριάζουσες», την «Ιφιγένεια», την «Αντιγόνη», συνεχίζονται τα φετινά Επιδαύρια.


ΣΕΛ.  3
ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ενοχη και η διαιτησία

Ενα από τα πιο μελανά σημεία του φετινού Μουντιάλ μέχρι στιγμής αποτελεί η διαιτησία, αφού ουκ ολίγες φορές οι άρχοντες των παιχνιδιών τα έχουν θαλασσώσει και τα παράπονα που έχουν ακουστεί παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ