ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εργασιακές σχέσεις - λάστιχο και ... «ευγενικές χορηγίες»

Περιοδεία πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Παπαπολυχρονίου

Το κλιμάκιο της ΝΑΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου (φωτ.)
Το κλιμάκιο της ΝΑΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου (φωτ.)
Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η σταδιακή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών μέσω «ευγενικών» χορηγιών, αλλά και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ήταν τα κύρια στοιχεία που διαπίστωσε χτες, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Παπαπολυχρονίου.

Ο υποψήφιος νομάρχης συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και περιόδευσε σε χώρους του νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με πολλούς από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν στον Κ. Παπαπολυχρονίου, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι ανάγκες του νοσοκομείου να καλύπτονται μόνο από συμβασιούχους. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα νέες μονάδες και κρεβάτια, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, αφού δεν έχει προσληφθεί το επιπλέον απαιτούμενο προσωπικό.

Μεγάλο ζήτημα για τους εργαζόμενους του Θριάσιου αποτελούν και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Το πρόβλημα εντάθηκε με τις εργασίες απομάκρυνσης των πλακών αμιάντου που γίνονται αυτή την εποχή και εκθέτουν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αφαίρεση των πλακών αμιάντου, με αποτέλεσμα την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο
Συνεχίζονται οι εργασίες για την αφαίρεση των πλακών αμιάντου, με αποτέλεσμα την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο
Η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως καταγγέλθηκε, βρίσκει «λύσεις» μέσω της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης τομέων του νοσοκομείου, αλλά και από τους ...«ευγενικούς χορηγούς». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μηχάνημα λιθοτριψίας, το οποίο, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, το μίσθωσε και θα το λειτουργεί η ίδια η προμηθεύτρια εταιρία με δικό της προσωπικό!

Ταυτόχρονα, οι τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης έχουν δοθεί σε ιδιωτικά συνεργεία, ενώ τώρα μπαίνει στο νοσοκομείο και ιδιωτικό συνεργείο τραπεζοκόμων. Τέλος, τα δύο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων υπολειτουργούν, υπερφορτώνοντας περισσότερο το νοσοκομείο.

Ο Κ. Παπαπολυχρονίου, μιλώντας στους εργαζόμενους, τους κάλεσε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, καθώς όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της υγείας. Γι' αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ. Να ενισχύσουν τις δυνάμεις αυτές που θα αντισταθούν στο σύνολο αυτής της πολιτικής και στην επίθεση στα δικαιώματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΝΤΗ
«Σημαιοφόρος» στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών

Διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, σε όλα τα επίπεδα, υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ξεπούλημα του Ελαιώνα. Αυτά είναι, μερικά μόνο, από τα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης του Δήμου Ρέντη, με δήμαρχο τον Κ. Ιωακειμίδη, ο οποίος ανήκει στο χώρο του ΣΥΝ και στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ. Στήριξη που επαναλαμβάνεται και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, στο δήμο του Ρέντη:

  • Αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 45%, την τετραετία 2002 - 2006. Αύξηση που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Αύξησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Ετσι, η μέγιστη τιμή, για να αφήσει ένας γονιός το παιδί του στους σταθμούς του δήμου, φτάνει τα 110 ευρώ μηνιαίως. Και αυτό, όταν ακόμη και με δηλώσεις της ίδιας της διοίκησης, οι υπάρχοντες βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες.
  • Ξεπουλά τους δύο δημοτικούς κινηματογράφους της πόλης. Αφού παραχώρησε την εκμετάλλευσή τους σε ιδιώτες, κράτησε τη ...συντήρησή τους στο δήμο. Στην ουσία, οι ιδιώτες θα καρπώνονται τα κέρδη και ο δήμος θα έχει τα έξοδα συντήρησης, για κάτι που ούτε καν λειτουργεί ο ίδιος.

Η διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο που πρόσκειται στο Συνασπισμό που κόπτεται για την οικολογία, πρωτοστατεί στην καταστροφή του Ελαιώνα, μιας περιοχής, που αποτελεί μια από τις τελευταίες ελπίδες των κατοίκων για χώρο πρασίνου και αναψυχής. Οπως αναφέρουν παράγοντες του δήμου προχώρησε στην παραχώρηση ποσοστού πάνω από 30% της έκτασης που ανήκει στο δήμο. Επιπλέον, με τη γνωστή μέθοδο της «σαλαμοποίησης», προχωρά στην αποσπασματική ένταξη κομματιών της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης. Η δημοτική αρχή έχει καταστεί «σημαιοφόρος» στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης στο δήμο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των πολυδιασκεδαστηρίων «VILLAGE».

Τέλος, η διοίκηση Ιωακειμίδη αποδέχεται στην πράξη την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων μέσα στο δήμο. Η αντίληψη της δημοτικής αρχής, ο δήμος να γίνει πιο «φθηνός», εκφράζεται με την πρόσληψη εκτάκτων και συμβασιούχων σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπως στην καθαριότητα ή τους Παιδικούς Σταθμούς.

Σύσκεψη ετεροδημοτών Ηλείας

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Νομού Ηλείας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Ηλείων που κατοικούν στην Αττική για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καλεί αύριο Κυριακή 19 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., σε σύσκεψη - συζήτηση στην αίθουσα της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους). Θα παραβρεθούν μέλη της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, ο υποψήφιος νομάρχης Γιώργος Καραπάνος και υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού.

ΚΑΜΙΝΙΑ
Σε αδιέξοδο οι μικροεπαγγελματίες

Τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία έχει οδηγήσει η πολιτική της κυβέρνησης τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στα Καμίνια του Πειραιά, διαπίστωσε η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος της πόλης, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα.

«Εφτά το απόγευμα και ακόμη δεν έχω κάνει σεφτέ», τόνισε μία έμπορος υποδημάτων, εκφράζοντας την απελπισία της για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει. «Σουβλάκι με τεφτέρι κάθε μέρα πουλάω», είπε ένας ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, γιατί ο κόσμος, όπως είπε, δεν έχει πλέον δυνατότητα ούτε ένα σουβλάκι να αγοράσει. Ανάλογη ήταν η αγανάκτηση που εξέφρασαν όλοι σχεδόν οι έμποροι και οι μικροεπαγγελματίες της οδού Αγίου Ελευθερίου, που, αν και αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, η εμπορική κίνηση έχει φτάσει στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι χρόνων όπως τόνιζαν οι έμποροι.

Η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια, μόνο, δε βγάζει πουθενά, τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη. Και συνέχισε, λέγοντας ότι δεν μπορεί μόνο να δυσανασχετεί κανείς με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να γυρίσει την πλάτη και στα δύο κόμματα. Παράλληλα, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κάνουν το μεγάλο βήμα για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε όλα τα επίπεδα και να ασκήσουν πίεση για να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ