Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Αυγούστου 2005 - αριθ. φύλλου: 9257

ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ έχουν γίνει οι ουρανοί
  • Η πολιτική «απελευθέρωσης», ιδιωτικοποιήσεων και άγριου ανταγωνισμού δε συμβιβάζονται με την ασφάλεια των αερομεταφορών. Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ρ»
  • Από το Δεκέμβρη του 2004 είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η εγκληματική πολιτική της «απελευθέρωσης», των ιδιωτικοποιήσεων και του άγριου ανταγωνισμού και στον τομέα των αερομεταφορών αποτελεί μια διαρκή «ανοιχτή» απειλή για τις ζωές των επιβατών. Γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο Γραμματικό με τους 121 νεκρούς.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ» περιγράφουν ανάγλυφα τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώθηκε ο μηχανισμός της «απελευθέρωσης», με συνέπεια τη μείωση των τεχνικών ελέγχων, τον περιορισμό των εξόδων των εταιριών για τεχνική συντήρηση και επισκευή των αεροσκαφών. Με άλλα λόγια το πώς οι... ουρανοί μετατράπηκαν σε μια επιχειρηματική ζούγκλα, όπου μοναδικός νόμος είναι το κυνηγητό του κέρδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση με σχετική οδηγία στο πλαίσιο της πολιτικής των «Ελεύθερων Ουρανών» κατάργησε τους ελέγχους από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς πριν από κάθε πτήση! Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από το Δεκέμβρη του 2004 με Ερώτηση προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των πτήσεων.


ΣΕΛ.  6   -   10

16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Συνεχίζουμε με ένταση τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Ως ένα σημαντικό βήμα για το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό νεολαιίστικο κίνημα καταγράφεται ήδη το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που έγινε στο Καράκας της Βενεζουέλας. Οι αντιπροσωπείες επιστρέφουν ήδη στις χώρες τους, μεταφέροντας το μήνυμα του Φεστιβάλ για ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Η αποστολή του «Ρ», συμπληρωματικά στις ανταποκρίσεις που ήδη έχουν δημοσιευτεί, παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα κύρια από το «κλίμα», που επικράτησε σ' αυτήν την παγκόσμια γιορτή της νεολαίας


ΣΕΛ.  2   -   3


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων

Ενας συνοπτικός απολογισμός των παρεμβάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου που πέρασε


ΣΕΛ.  12   -   13
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
Αφύλακτες «λαιμητόμοι»

Ενα οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη» στις σιδηροδρομικές γραμμές της πρωτεύουσας, όπου είδε την πλήρη εγκατάλειψη των διαβάσεων πεζών και τη μετατροπή τους σε ... «λαιμητόμους»


ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ