Κυριακή 21 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ έχουν γίνει οι ουρανοί
  • Η πολιτική «απελευθέρωσης», ιδιωτικοποιήσεων και άγριου ανταγωνισμού δε συμβιβάζονται με την ασφάλεια των αερομεταφορών. Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ρ»
  • Από το Δεκέμβρη του 2004 είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η εγκληματική πολιτική της «απελευθέρωσης», των ιδιωτικοποιήσεων και του άγριου ανταγωνισμού και στον τομέα των αερομεταφορών αποτελεί μια διαρκή «ανοιχτή» απειλή για τις ζωές των επιβατών. Γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο Γραμματικό με τους 121 νεκρούς.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ» περιγράφουν ανάγλυφα τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώθηκε ο μηχανισμός της «απελευθέρωσης», με συνέπεια τη μείωση των τεχνικών ελέγχων, τον περιορισμό των εξόδων των εταιριών για τεχνική συντήρηση και επισκευή των αεροσκαφών. Με άλλα λόγια το πώς οι... ουρανοί μετατράπηκαν σε μια επιχειρηματική ζούγκλα, όπου μοναδικός νόμος είναι το κυνηγητό του κέρδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση με σχετική οδηγία στο πλαίσιο της πολιτικής των «Ελεύθερων Ουρανών» κατάργησε τους ελέγχους από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς πριν από κάθε πτήση! Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από το Δεκέμβρη του 2004 με Ερώτηση προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των πτήσεων.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ