ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
Οι «αλήθειες» τους παράγουν σκλάβους

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να σπουδάζει ανεμπόδιστα μέχρι τα 21 του με σκοπό να βγει ένας σπουδαγμένος, όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος; Είναι!

Είναι φυσιολογικό μετά τις σπουδές να απορροφηθεί στην παραγωγική διαδικασία, να εφαρμόσει όσα έμαθε, να συμβάλει κι αυτός στο να γίνει καλύτερος ο κόσμος; Είναι!

Είναι φυσιολογικό για τη συμβολή του στην παραγωγή του πλούτου να ανταμείβεται έτσι και τόσο, που να μπορεί να αναπαράγει την εργατική του δύναμη βελτιώνοντάς την; Είναι!

Είναι φυσιολογικό η ζωή να μην είναι μεροδούλι - μεροφάι; Είναι!

Είναι φυσιολογικό μετά το ωράριο εργασίας και πριν τον ύπνο να μπορεί, να έχει τη δυνατότητα ο άνθρωπος να ασχολείται -συμμετέχει σ' όλα εκείνα τα ωραία και σπουδαία που κάνουν την αναπαραγωγή να είναι ποιοτική; Είναι!

Για απλά πράγματα μιλάμε. Γιατί δε διαβάζουμε γι' αυτά;

Εχουν καμιά σχέση τα θέματα, που, τα αφεντικά και εκδότες των εφημερίδων, προβάλλουν ως δήθεν δικά μας ενδιαφέροντα, με τη ζωή που θέλουμε να έχουμε; Το κάθε σκουπίδι που προβάλουν για χρυσό. Οταν η ίδια η ζωή εκρήγνυται καθώς έναν άνθρωπο «τον εμποδίζουν να βαδίσει», γιατί το κρύβουν;

Γιατί πρέπει η εκμετάλλευση να παραμείνει καθεστώς. Εχουν ευθύνη και δημοσιογράφοι; Τεράστια!

Δεν ξέρουνγια τους 10.000 απολυμένους στη Λάρισα; Για τα εκατοντάδες δράματα στη «Χαρτελλάς», τη «Βέκκα», τη «Σόφτεξ», τη «Δάριγκ»; Ξέρουν! Οπως ξέρουν ότι τα παιδιά πάνε σχολείο για να βγουν διπλωματούχοι ημιμαθείς σκλάβοι. Οτι οι άρρωστοι πάνε στο νοσοκομείο για να πλουτίσουν πολυεθνικές. Οτι οι εργάτες παράγουν χρυσάφι κι αντί για πληρωμή παίρνουν απόλυση. Οτι το απόγευμα θες να πας βόλτα κι αντί γι' αυτό σκοτώνεσαι όντας «ντιλίβερι μπόι».

Ξέρουν! Αλλά γράφουν για τη χαμένη τιμή της ΕΕ, ή για τη διαδικασία περί το Ασφαλιστικό, μπας και σώσουν κάποιο από τα αφεντικά τους. Ρε! Πρέπει ο εργάτης να βγαίνει στη σύνταξη νωρίς ή δεν πρέπει; Ζει κανένας σας με 560 ευρώ; Εργάτες κλέβουνε τους φόρους;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


... ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΟΡΟ

ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΜΥΝΑ; «Εχουν βάλει στο μάτι τρεις υπουργούς! Τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο της Εθνικής Αμυνας, τον Νικήτα Κακλαμάνη της Υγείας και την Μαριέτα Γιαννάκου της Παιδείας... Θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση! (...) Αυτοί που χάνουν τις μεγάλες μίζες από τις "προμήθειες"» (Ο Χρήστος Πασαλάρης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΟ: «Η πολιτική ζωή όζει και απαξιώνεται εκ νέου στα μάτια των πολιτών» (Το κύριο άρθρο στη «ΒΡΑΔΥΝΗ»).

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ... «Θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών θα μπορούν να καταλαμβάνουν οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου (...) θα αξιοποιηθεί σημαντικό στελεχιακό δυναμικό που παρέμενε στο περιθώριο» (Το πρώτο θέμα στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ! «Νυστέρι στο δημόσιο τομέα βάζει το υπουργείο Οικονομίας με δραστική περικοπή της σπατάλης για τα... τυχερά των δημοσίων υπαλλήλων» (Το πρώτο θέμα στην «ΑΠΟΦΑΣΗ»).

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΙΣΘΩΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ: «Υπάρχει μεγάλη κάμψη των φορολογικών εσόδων (...)συντρέχουν και πολιτικοί λόγοι (...) το πρώτο τρίμηνο του έτους και εν όψει των εκλογών οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει (...) προσήλθαν στις εφορίες πάνω από 70.000 ενδιαφερόμενοι για να ρυθμίσουν χρέη ύψους ενός και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ (...)κατέβαλαν προκαταβολή 10% πλήρωσαν την πρώτη από τις 60 δόσεις, θεώρησαν τα βιβλία τους με την υπαγωγή στη ρύθμιση, κανείς όμως δε γνωρίζει ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις επόμενες δόσεις» (Το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΟΣΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ; «"Εργαλείο Ανάπτυξης" η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εθνικό Δημοτολόγιο για όλους τους πολίτες» (Το πρώτο θέμα στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» του Ρίζου).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΣΠΡΕΣΟ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΒΑΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΔΑΝΕΙΑ χωρίς ρίσκο σε μικρομεσαίους

Η ΧΩΡΑ: ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ

Η ΑΥΓΗ: Η Κομισιόν επιμένει για τους συμβασιούχους

ΤΟ ΒΗΜΑ: Εσοδα μηδέν! Ολο και περισσότεροι οι κακοπληρωτές

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ποιους αφορά η περικοπή δαπανών

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ... ΑΝΗΣΥΧΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μαύρο - άσπρο» παίζουν με το ασφαλιστικό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ το Ασφαλιστικό

ΕΘΝΟΣ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ από 7 κερκόπορτες

ΤΑ ΝΕΑ: Κρυφτούλι με συντάξεις - Ασφαλιστικό

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ σε θέσεις διευθυντών

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ σε 1.034 Δήμους - Κοινότητες και σε 55 Νομαρχίες

Ο ΛΟΓΟΣ: «ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ» στη Βουλή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ οι διάλογοι της αλήθειας

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ 2 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βαριά σκιά πάνω στη διαχείριση του «2004»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ασφαλιστικό «Εντολή ΣΕΒ και τα σκυλιά δεμένα...» (Ο Νεόκοπος στα «ΝΕΑ»).

Ο Πολυζωγόπουλος; «Επτά είναι οι κερκόπορτες που έχουν εντοπιστεί και τις οποίες προσπαθεί να προασπίσει το συνδικαλιστικό κίνημα» (Το πρώτο θέμα στο «ΕΘΝΟΣ»).

Με το νόμο Ρέππα... «Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος μιλώντας στην "Ε" είπε ότι θα ζητήσει το ταχύτερο δυνατόν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη προκειμένου να διερευνήσει η ΓΣΕΕ κατά πόσο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τηρήσει τουλάχιστον τις θεσμικές της υποχρεώσεις» (Το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ποιος δουλεύει «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παραπομπής στο Ευρωδικαστήριο γιατί καθυστέρησε να ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία. Δυνατότητα αποζημίωσης μπορούν να αξιώσουν οι συμβασιούχοι (...) λόγω πλημμελούς ενσωμάτωσης της Κοινοτικής οδηγίας στο εσωτερικό δίκαιο (...) αυτό προκύπτει σε απάντηση του Ελληνα επιτρόπου Στ. Δήμα» (Το ρεπορτάζ στην «ΑΥΓΗ»).

Ποιον «Δεδομένου ότι το νέο προεδρικό διάταγμα δε φαίνεται να είναι αντίθετο προς την οδηγία και υπό την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξέτασης της επιτροπής δεν υπάρχουν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν κατά της Ελλάδας» (Η απάντηση του επιτρόπου Στ. Δήμα, επίσης στην «ΑΥΓΗ»).

Κάποια στιγμή θα συντονιστείτε... «Η παραπληροφόρηση οργιάζει (...) ως προς την ενημέρωση της κοινής γνώμης, καθώς δεν υπάρχει ένας κεντρικός άξονας πληροφόρησης όπου θα φιλτράρονται όσα διοχετεύονται στην κοινή γνώμη» (Ο Γιώργος Τράγκας στη «ΧΩΡΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ