ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τη Δευτέρα τραγουδάμε στον Πειραιά

Από την περσινή συναυλία στο Κατράκειο
Από την περσινή συναυλία στο Κατράκειο
Ο μοναδικός νεανικός πολιτικός - πολιτιστικός θεσμός του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συμπληρώνει φέτος τα 30 του χρόνια και ξεκινάει το καλοκαιρινό του ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 5 Ιούλη «ρίχνει άγκυρα» στον Πειραιά και συναντιέται με τη νεολαία της πόλης σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, στις 9 το βράδυ. Ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Δημήτρης Κοργιαλάς και ο Γιώργος Αλουπογιάννης θα τραγουδήσουν για την έναρξη του Φεστιβάλ στον Πειραιά, ενώ στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γιάννης Γκιώκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι νέοι της πόλης ήδη σπεύδουν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους (τιμή 10 ευρώ) και ν' ανταποκριθούν στο ετήσιο ραντεβού τους με την ΚΝΕ. Εξάλλου, η «συνταγή» είναι δοκιμασμένη. Πέρσι, η αντίστοιχη συναυλία έναρξης του Φεστιβάλ στο Κατράκειο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Αντιιμπεριαλιστικές προφεστιβαλικές

Αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα έχει το σύνολο σχεδόν των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτό το διάστημα στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κι άλλων πόλεων. Τα θέματά τους συνδέονται με τις συνέπειες που θα έχει στην καθημερινή ζωή της νέας γενιάς η Ολυμπιάδα και τα συνακόλουθά της, αλλά και ευρύτερα με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς. Τα δεινά που φέρνουν μαζί τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το λαό και τη νεολαία μας είναι στο στόχαστρο και του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιούλη, με επίκεντρο την Αθήνα και κατασκήνωση στους Αγίους Θεοδώρους. Ως τότε, όμως, το 30ό Φεστιβάλ θα έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα. Το πρόγραμμά των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή
  • Στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ κι οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα», θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην πλατεία Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες: γιορτή των πολυεθνικών ή γιορτή του λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού;», από την ΤΟ Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΝΕ.
  • Στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ο πλούτος ανήκει σ' αυτούς που τον παράγουν», από την ΤΟ Εργαζομένων της ΚΝΕ.
  • Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, στις 7 μ.μ., με θέμα «Ολυμπιάδα και ΝΑΤΟ».
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση της οργάνωσης Εβρου της ΚΝΕ. Ξεκινά στις 10 το πρωί με τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ στον αθλητικό χώρο του δημοτικού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης και θα συνεχιστεί στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία του Φάρου, όπου θα μιλήσει ο Γ. Αραβανής, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από φοιτητικά μουσικά σχήματα.
Αύριο Σάββατο
  • Στους Αμπελόκηπους (Αθήνα), στην πλατεία του ΜΕΤΡΟ, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση ενάντια σ' όσα φέρνει μαζί της η Ολυμπιάδα.
  • Στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο χώρο των κατασκηνώσεων του ΑΠΘ, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα». Θα μιλήσει ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση και θα ακολουθήσει ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Τη Δευτέρα 5 Ιούλη
  • Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη), στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Στρατόπεδο Κόδρα: αξιοποίηση για τις ανάγκες της νεολαίας και όχι στέκι φονιάδων».
  • Στο πάρκο της Τσιαπάνου στην Τούμπα (Θεσσαλονίκη), στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό».
Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 22.00, στην εκπομπή «Προεκτάσεις», ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηγεωργίου συζητά με τους καλεσμένους του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Συνέδριο για το δοσιλογισμό

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο στη Σαμοθράκη συνέδριο ιστορικών με θέμα: «"Εχθρός" εντός των τειχών: Οψεις του δοσιλογισμού στην Ελλάδα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου», που διοργανώνεται από το Δίκτυο Μελέτης Εμφυλίων Πολέμων, στο πλαίσιο της ετήσιας επιστημονικής του συνάντησης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της πολυπλοκότητας του φαινομένου, με τη χρήση σύγχρονων θεωρητικών και μεθοδολογικών εργαλείων, την αξιοποίηση νέων πηγών και της εμπειρίας που προέκυψε από τη μελέτη συναφών περιπτώσεων στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ας σημειωθεί, πάντως, πως ανεξάρτητα των όποιων χρήσιμων συμπερασμάτων που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εργασίες του συνεδρίου, γεγονός είναι πως σ' αυτό συμμετέχουν και ιστορικοί που έχουν υιοθετήσει αντιδραστικές απόψεις και μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα προσεγγίζουν και αναλύουν ιστορικά γεγονότα.

ΚΚΕ
Εκδηλώσεις, περιοδείες

-- Περιοδεία στο ξενοδοχείο «HILTON» πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Περιοδεία στην περιοχή Αγίου Γεωργίου της Νίκαιας πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί, ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- H Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», στην περιοχή Καράμπαμπα της Χαλκίδας, συνεστίαση, για να γιορτάσει το θετικό για το Κόμμα αποτέλεσμα, στην προοπτική ανάπτυξης των αγώνων της εργατικής τάξης, για τη Λαϊκή Εξουσία.

-- Εκδήλωση - γλέντι, «στο φόντο των μετεκλογικών πολιτικών εξελίξεων», οργανώνει σήμερα Παρασκευή, η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Πάτρας του ΚΚΕ, στο κέντρο «Καλαμαράκια», στις 9 το βράδυ.

-- Περιοδεία στο ξενοδοχείο «ΛΗΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ» πραγματοποιεί τη Δευτέρα 5 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι, ο Γ. Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία στο ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» πραγματοποιεί την Τρίτη 6 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι, ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ