ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ουσία της ζωής ο αγώνας για καλύτερο αύριο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Τα ναρκωτικά ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής δραστηριότητας του ΚΚΕ. Στη φωτογραφία, εκδήλωση (16.2.2004) στο εκλογικό κέντρο της Θεμιστοκλέους με γονείς, επιστήμονες, νέους, που είναι σε θεραπευτικές κοινότητες και θεραπευτές, με κεντρική ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα
Τα ναρκωτικά ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής δραστηριότητας του ΚΚΕ. Στη φωτογραφία, εκδήλωση (16.2.2004) στο εκλογικό κέντρο της Θεμιστοκλέους με γονείς, επιστήμονες, νέους, που είναι σε θεραπευτικές κοινότητες και θεραπευτές, με κεντρική ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα
Η τοξικομανία είναι το αποτέλεσμα της αφόρητης πίεσης, που ασκεί το βάρβαρο σύστημα στους νέους ανθρώπους και ένα μέρος απ' αυτούς τους οδηγεί στις ουσίες φορτώνοντάς τους και την επιλογή αυτού του δρόμου, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Μπορεί το σκέπαστρο Καλατράβα να "κούμπωσε" και να εξασφαλίζει σκιά στους Αθανάτους, δεν μπορεί όμως να σκιάσει μια τραγική πραγματικότητα, αυτήν των ναρκωτικών και των θανάτων», επισημαίνει.

«Η τοξικομανία δεν είναι ούτε αρρώστια, ούτε βλάβη του εγκεφάλου κάποιων. Είναι το αποτέλεσμα της αφόρητης πίεσης, που ασκεί ένα βάρβαρο σύστημα στους νέους ανθρώπους, που, αφού ένας αριθμός από αυτούς γίνουν ευάλωτοι, τους οδηγεί στις ουσίες και τους φορτώνει και την επιλογή αυτού του δρόμου. Προβάλλει στα μάτια των νέων εφιαλτική η πραγματικότητα.

Οι φυλακές και τα βασανιστήρια στο Ιράκ, η αμερικανική βάση του Γκουαντανάμο, το μακελειό στην Παλαιστίνη, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτώχεια, η ανεργία, η αβεβαιότητα, ο συμβιβασμός, είναι το υπόστρωμα για να αναπτυχθούν προσωπικότητες που χρειάζονται ουσίες. Δε συμφέρει τα κέρδη των λίγων να αποκαλυφθεί ότι η ουσία της ζωής βρίσκεται στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθούν να συγκαλύψουν όσοι με υποκρισία λυπούνται τάχα τους χρήστες, που πεθαίνουν από τη μια, χωρίς, όμως, να αγγίζουν τις αιτίες για τις οποίες οδηγήθηκαν στη χρήση.

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εναρμονισμένη με αυτήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), το μόνο που επιδίωκε ήταν να συμβιβαστεί η κοινωνία με την ιδέα της χρήσης ουσιών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επίσης στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, αν και προεκλογικά αναγόρευε σε μείζον το θέμα των ναρκωτικών, τώρα δηλώνει ότι θα συγκεντρώσει στοιχεία και μετά το τέλος του χρόνου θα αρχίσει τη "δράση". Η ΝΔ επικεντρώνει στη θεραπεία, εντάσσοντας σ' αυτήν και την υποκατάσταση. Ομως, γι' αυτή - όπως λέει - θα ζητήσει την αρωγή των ιδιωτών. Με άλλα λόγια, θα στηθεί μια επιχείρηση αφαίμαξης των χρηστών και των οικογενειών τους, χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα, μια που η θεραπεία χρειάζεται ολοκληρωμένες δομές, που να οδηγούν τους χρήστες στην πλήρη επανένταξή τους στην κοινωνία και όχι απλά να εξασφαλίζουν κάποιες υπηρεσίες σε προσωπικό επίπεδο.

Διεκδικούμε:

Πρωτογενή Πρόληψη: Εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου, περίοδο κρίσιμη για την εμπλοκή με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικά προγράμματα κοινωνικής και εκπαιδευτικής ενίσχυσης των "αδύνατων" μαθητών, που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο. Στελέχωση των σχολικών βαθμίδων με εκπαιδευμένους κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, σχολικούς γιατρούς. Εκπαίδευση των καθηγητών σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών. Δημιουργία σχολών γονέων, που θα εκπαιδεύουν τους γονείς στους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών. Προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών, που πλήττονται από φτώχεια, νεανική ανεργία και περιθωριοποίηση, παράγοντες που σχετίζονται με τη διάδοση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Θεραπεία: Ολοι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα δωρεάν θεραπευτικής φροντίδας. Ανάπτυξη των προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης, που στοχεύουν στους νέους που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, αλλά δεν έχουν ακόμη αναπτύξει εξάρτηση από αυτά. Περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των "στεγνών" θεραπευτικών προγραμμάτων, που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη. Συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία ενός στεγνού Θεραπευτικού Προγράμματος για εφήβους και ενός για ενήλικες, σε κάθε νομό της χώρας. Ιδιαίτερα για την Αττική, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο πληθυσμό εξαρτημένων ατόμων, απαιτείται η δημιουργία ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών απεξάρτησης, που θα περιλαμβάνει ικανό αριθμό Κέντρων Ενημέρωσης, Θεραπευτικών Κοινοτήτων, ειδικών σχολείων και προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Δημιουργία θεραπευτικών κοινοτήτων στις φυλακές και τα καταστήματα κράτησης εφήβων, με την παράλληλη ανάπτυξη μονάδων επανένταξης αποφυλακισμένων. Απαραίτητη είναι, επίσης, η συνεργασία των μονάδων του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες (ηπατίτιδα κλπ.) Το ΕΣΥ θα πρέπει επίσης να δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας μονάδων σωματικής απεξάρτησης για τους χρόνιους χρήστες. Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, που σχετίζεται με τις κοινωνικές αιτίες του προβλήματος των ναρκωτικών. Εισαγωγή μαθημάτων σχετικών με την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης στις σχολές κοινωνικών επιστημών, ιατρικές, νομικές και παιδαγωγικές.

Επανένταξη: Κατά το στάδιο της επανένταξης, απαιτούνται ειδικά προγράμματα κατάρτισης - απασχόλησης, που θα βοηθούν τους πρώην χρήστες να βρουν δουλιά. Προγράμματα ένταξης στην εργασία ατόμων που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Ενίσχυση των συνεταιρισμών των απεξαρτημένων που έχουν ολοκληρώσει κάποιο πρόγραμμα. Συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων και των συνδικάτων για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αγωνιστεί για την ανατροπή των συνθηκών που γεννούν τις προϋποθέσεις για ύπαρξη χρηστών. Απαιτεί να δοθούν γενναία κεφάλαια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη».

Προτείνουμε αισιόδοξο, αγωνιστικό τρόπο ζωής

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η Επιτροπή Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρεται με ανακοίνωσή της στην αιτία που δημιουργεί και συντηρεί το πρόβλημα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΚΕΘΕΑ, τα οποία όπως λέει «αποτελούν άλλη μια τρανταχτή απόδειξη για τη δραματική έξαρση της τοξικοεξάρτησης. Επιβεβαιώνουν ότι τις αιτίες της χρήσης των ναρκωτικών και της εξάπλωσής τους δεν μπορεί κανείς παρά να τις αναζητά μέσα στην κοινωνία που τις δημιουργεί και τις αναπαράγει. Τρανταχτό παράδειγμα: το 80% όσων καταλήγουν στα ναρκωτικά είναι άνεργοι.

Υπεύθυνη για την πορεία του προβλήματος είναι η πολιτική που γεμίζει τη ζωή των νέων με αδιέξοδα, η πολιτική που στερεί τα δικαιώματα από τους πολλούς, προκειμένου να θησαυρίζουν λίγοι», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Είναι γνωστό ότι η ΚΝΕ δεν περιμένει την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών για να εκδώσει μια εθιμοτυπική ανακοίνωση, αλλά καθημερινά αναπτύσσει πολύμορφη δραστηριότητα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια σε κάθε είδους υποκατάστατο στη ζωή της νεολαίας. Οι νέοι κομμουνιστές αποκαλύπτουν τις κοινωνικές αιτίες του φαινομένου και αγωνίζονται για την εξάλειψή τους. Ειδικά αυτή την περίοδο πολλές από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα είναι αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

«Απαιτούμε - συνεχίζει η ανακοίνωση της ΚΝΕ - ολόπλευρη πρωτογενή πρόληψη, ουσιαστική θεραπεία, απεξάρτηση δωρεάν για όσους την έχουν ανάγκη και κοινωνική επανένταξη.

Για εμάς η πρόληψη είναι το κυριότερο μέσο για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης. Και βέβαια η πρόληψη δεν περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση, αλλά αφορά την εξασφάλιση όλων των όρων, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών, ώστε να μπορεί ο νέος άνθρωπος να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του».

Για την ΚΝΕ ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας από τη μοιρολατρία και την υποτακτική στάση ζωής που επιχειρείται να επιβληθεί. Ετσι, η ανακοίνωση καταλήγει: «Προτείνουμε στους νέους ανθρώπους τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση για να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Προτείνουμε έναν ανυπότακτο, αισιόδοξο, αγωνιστικό τρόπο ζωής. Απέναντι στη φυγή σε ψεύτικους κόσμους, αντιπροτείνουμε τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό για τον κόσμο που μας ανήκει, τον κόσμο της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας Λαϊκής, το Σοσιαλισμό».

Ολυμπιονίκες με τη σκυτάλη της ζωής

Παίρνουν μέρος στη σκυταλοδρομία της «Παρέμβασης», που ξεκινά σήμερα το πρωί από την πλατεία Εξαρχείων

Με τη σκυτάλη της ζωής οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Λάμπρος Παπακώστας, Ολγα Βασδέκη, Χριστόφορος Χοΐδης, Δημήτρης Κοκότης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Φανή Χαλκιά, Αναστάσιος Γκούσης, Σπύρος Βασδέκης και ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Πέτρος Γαλακτόπουλος θα τρέξουν σήμερα ενάντια στα ναρκωτικά.

Τη σκυταλοδρομία την οργανώνει το θεραπευτικό πρόγραμμα «Παρέμβαση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και θα πάρουν μέρος πλήθος φορέων, μεταξύ των οποίων και η Νεολαία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει απ' την πλατεία Εξαρχείων στις 9 π.μ., θα περάσει μέσα από το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας και θα καταλήξει ξανά στην πλατεία Εξαρχείων, όπου από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα όλων των φορέων και οργανώσεων που θα πάρουν μέρος και θα πραγματοποιούν δρώμενα.

Εν τω μεταξύ πλήθος εκδηλώσεων γίνονται σήμερα και αύριο με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών:

  • Για δεύτερη ημέρα σήμερα, τα μέλη του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» του ΚΕΘΕΑ θα παρουσιάσουν τους δικούς τους αγώνες ένταξης, στο πρώην θέατρο «Αλίκη», στο Πεδίον του Αρεως. Οι εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 6.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ, περιλαμβάνουν εκθέσεις, θεατρική παράσταση, χορό, δημιουργικά εργαστήρια και συναυλίες.
  • Το Τμήμα Κοινωνικής Επανένταξης του «18 ΑΝΩ» πραγματοποιεί Εκθεση Ζωγραφικής της ζωγράφου Εύης Ακριώτη, που έχει ολοκληρώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα του «18 ΑΝΩ». Η έκθεση θα λειτουργεί στο Τμήμα Κοινωνικής Επανένταξης του «18 ΑΝΩ» μέχρι και 6 Ιούλη (κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 17.00 έως 20.00).
  • Αύριο το παράρτημα ΕΣΥΝ του Βύρωνα οργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Βύρωνα, ώρα 9 μ.μ.
  • Με την «6η Γέφυρα Ζωής» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΓΕΦΥΡΑ» στην Πάτρα θα διασχίσουν κολυμπώντας, σήμερα Σάββατο 26 Ιούνη, στις 11.30 π.μ., στη Δυτική Προβλήτα του Ρίου, για έκτη συνεχή χρονιά, τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο, χτίζοντας τη δική τους γέφυρα ζωής. Παράλληλα, το Ανοιχτό Πρόγραμμα Εφήβων και Νέων Ενηλίκων στην Πάτρα, που ανήκει στο ΚΕΘΕΑ, διοργανώνει σήμερα στο θεατράκι της Μαρίνας στις 7.45 μ.μ. συναυλία μουσικού συνόλου τζαζ - ροκ του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας, στις 9.15 μ.μ. θεατρική παράσταση «Τα εν οίκω...» από την ομάδα θεάτρου της «ΣΤΡΟΦΗΣ» και στις 10.30 μ.μ. συναυλία του νεανικού συγκροτήματος «Παρρησία».
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Υπόσχεται λεφτά απ' τον προϋπολογισμό

Στο «Χάρτη των ναρκωτικών» επικέντρωσε και χτες ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, με δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μέσα απ' το «Χάρτη των ναρκωτικών», όπως δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, θα καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση μέχρι το τέλος του χρόνου και θα προκύψουν οι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού θα υπάρξουν στον προϋπολογισμό του 2005 τα κονδύλια «για να ανοίξουν περισσότεροι ξενώνες αποθεραπείας και κοινωνικής επανένταξης αυτών των απεξαρτημένων». Ο Ν. Κακλαμάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επανένταξη: «Χωρίς να μειώνω την αξία της πρόληψης και καταστολής, πρέπει να είναι προτεραιότητα η επανένταξη των παιδιών που αποθεραπεύονται και κυρίως εργασιακά», είπε ο Ν. Κακλαμάνης. Τον κύριο ρόλο και ευθύνη, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, πρέπει να τον έχει η πολιτεία, καθώς δεν εναποθέτει πολλές ελπίδες στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γ. Παπανδρέου

Σχετικά «συμμαζεμένος» σε σχέση με παλαιότερες δηλώσεις του για «γλάστρες με χασίς για προσωπική χρήση» ήταν χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφτηκε το Κέντρο βοήθειας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «πολύ σωστά υπάρχει μια απαίτηση το πρόγραμμα μεθαδόνης να επεκταθεί». «Δηλαδή, πρόσθεσε, αντί να ψάχνει έξω στο δρόμο για να πάρει τη δόση του, όπως λέγεται, να μπορεί να έρθει σε ένα Κέντρο Υγείας, σε ένα χώρο κρατικό, φυλαγμένο, προσεγμένο, με εργαζόμενους που γνωρίζουν τα προβλήματα και να μπορούν να τον βοηθήσουν, να του δώσουν το υποκατάστατο και παράλληλα να τον βοηθήσουν μήπως μπει σε πρόγραμμα αποθεραπείας, αποτοξίνωσης».

Ο ΣΥΝ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επικεντρώνει την κριτική στην άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει «στα πλαίσια μιας πολιτικής επανένταξης όσους είναι στο στάδιο αυτό, ώστε να βρίσκουν εργασία μέσω των προσλήψεων στο δημόσιο». Να αντιμετωπιστούν, δηλαδή, οι απεξαρτημένοι ως Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, κάτι που το απορρίπτουν και οι ίδιοι οι απεξαρτημένοι. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιφυλάσσει για το σύνολο όλων αυτών των ανθρώπων την "τύχη" να βρεθούν στις περίφημες "ανθρώπινες αποθήκες" για να παραδώσουν την Αθήνα "καθαρή" στους Ολυμπιακούς επισκέπτες».

Μεταξύ των άλλων που ζητά ο ΣΥΝ είναι η «αποποινικοποίηση του χρήστη και εξασφάλιση των δικαιωμάτων του».

Οι μαζικοί φορείς

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά απ' την πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον στα προβλήματα της νεολαίας δίνοντάς της λύσεις και διεξόδους ως βασικό μέτρο πρόληψης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς υπογραμμίζουν ότι η τοξικομανία δεν είναι ανίατη και ζητούν περισσότερα προγράμματα απεξάρτησης εντός και εκτός του ΕΣΥ.

Αντίθετοι οι γιατροί του ΨΝΑ

Οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) καταγγέλλουν ότι το σχέδιο κατά των αδύναμων και των αποκλεισμένων είναι «επεξεργασμένο, εδώ και πολύ καιρό, ήδη από την εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης, κρατείται επιμελώς μυστικό και τμήματά του έρχονται στην επιφάνεια καθώς προχωρεί η εφαρμογή τους». Ετσι, καταγγέλλουν, ήρθε στην επιφάνεια η προετοιμασία της «Ολυμπιακής φυλακής» του Ασπροπύργου, για τη χρήση της οποίας η κυβέρνηση έσπευσε να υπαναχωρήσει, ισχυριζόμενη, πλέον, ότι θα αφορά ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για «ελάσσονα αδικήματα».

Επομένως, και η επιμόνως διαδιδόμενη «φήμη» ότι είναι πιθανόν τα ψυχιατρεία να χρησιμοποιηθούν για τον Ολυμπιακό εγκλεισμό αστέγων και τοξικομανών ίσως να μην είναι τελείως αβάσιμη, καταγγέλλουν οι γιατροί.

Πάντως, ο Ν. Κακλαμάνης αναφερόμενος σε ανάλογη καταγγελία για το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο είπε χτες ότι δε γνωρίζει το θέμα και ότι θα το ερευνήσει: «Αν, πρόσθεσε, είναι κάτι το περιστασιακό που για κάποιες μέρες μπορεί να ήταν μια αυξημένη ροή, εντάξει. Εάν όμως πάμε το μέτρο αντί να το εφαρμόσουμε από την πόρτα, που το απορρίπτω, να το βάλουμε από το παράθυρο, θα αντιδράσω».

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να οργανώσουμε την αντίσταση στα ναρκωτικά

Να οργανώσουμε την παρέμβαση αντίστασης και αντεπίθεσης της νεολαίας, του λαού της πόλης μας, μπροστά στο φαινόμενο της ραγδαίας εξάπλωσης των ναρκωτικών, υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζεται: «Η άποψη "φταίμε όλοι και η κοινωνία έχει την ευθύνη της" βρίσκει αντίθετη τους κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης. Δε φταίμε όλοι. Ευθύνονται αυτοί που στηρίζουν πολιτικές που δημιουργούν τα αδιέξοδα στη νεολαία, που όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά επιχειρούν τη διαιώνισή του. Ευθύνονται αυτοί, που συνειδητά δε χρηματοδοτούν προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και κοινωνικής επανένταξης. Χαρακτηριστική είναι και για την πόλη μας η εφαρμογή μιας πολιτικής, που μειώνει τις επιχορηγήσεις των στεγνών προγραμμάτων και αυξάνει τα κονδύλια που αφορούν τα προγράμματα υποκαταστάτων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ