ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΚΚΕ
Ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
Το ΚΚΕ, με βάση τα αποτελέσματα του 50% των εκλογικών τμημάτων, εκλέγει οπωσδήποτε δύο ευρωβουλευτές και διεκδικεί βάσιμα και τρίτο. Συγκεκριμένα εκλέγει:

-- Τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γενικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, νομαρχιακό σύμβουλο Αθήνας.

-- Τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μηχανικό του εμπορικού ναυτικού, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Με βάση τη μέχρι τότε ροή των αποτελεσμάτων διεκδικεί βάσιμα και τρίτη έδρα την οποία θα πάρει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γεωπόνος στο υπουργείο Γεωργίας, υπεύθυνη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Κόμματος.


Ο Γιώργος Τούσσας
Ο Γιώργος Τούσσας

Η Διαμάντω Μανωλάκου
Η Διαμάντω Μανωλάκου

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ

Στο Χαλάνδρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, στο 5ο Λύκειο Χαλανδρίου, στις 10.30 το πρωί.


Καλή απόφαση!

Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος χτες, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Εγώ θα ευχηθώ στους εργαζόμενους, σ' αυτούς που υποφέρουν, καλή απόφαση. Γιατί έτσι θα απαντήσουν σ' αυτούς, που μας θέλουν ψοφοδεείς, δειλούς, συναινετικούς, υποταγμένους στα κίβδηλα οράματα της ανταγωνιστικότητας και της ψεύτικης σύγκλισης».


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Καθοριστικής σημασίας η ενίσχυση του ΚΚΕ

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος χτες ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, δήλωσε:

«Το ΚΚΕ συνέβαλε καθοριστικά και αποφασιστικά κατά την προεκλογική περίοδο, ώστε να γίνει συζήτηση για τα θέματα της ΕΕ που αφορούν την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της και η πολιτική των κομμάτων που τη στηρίζουν. Θεωρούμε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα, που, έτσι ή αλλιώς, θα υπάρξει απ' τις κάλπες, θα συμβάλει αποφασιστικά, ώστε την επόμενη μέρα ο ριζοσπαστικός πόλος της αντίστασης, της απειθαρχίας, της ανυπακοής στην ΕΕ να είναι πιο ενισχυμένος. Το λαϊκό κίνημα θα βρεθεί μπροστά σε νέα καταιγίδα μέτρων, που έρχονται από την ΕΕ και από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και η ενισχυμένη παρουσία του ΚΚΕ θα είναι αποφασιστικός παράγοντας για μια νέα άνοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ