ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Απολογείται αύριο ο Δημ. Κουφοντίνας

Ευρήματα της Αστυνομίας στις δύο γιάφκες της «17Ν»

Eurokinissi

Ευρήματα της Αστυνομίας στις δύο γιάφκες της «17Ν»
Προθεσμία για αύριο, Κυριακή, το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε χτες από τον ειδικό ανακριτή, πρόεδρο Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκο ο «Λουκάς» της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας, προκειμένου να μελετήσει το εναντίον του κατηγορητήριο και να προετοιμάσει την απολογία του. Σύμφωνα, πάντως, με την αρχική του δήλωση, που μετέφερε στα ΜΜΕ η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ αμέσως μετά τη συμφωνημένη (όπως όλα δείχνουν) παράδοσή του στη ΓΑΔΑ την Πέμπτη, αναμένεται να αρνηθεί και ενώπιον του ανακριτή όλες τις κατηγορίες και να προβεί σε κάποια δήλωση πολιτικού περιεχομένου, επαναλαμβάνοντας και πάλι ότι... «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη» για όσες ενέργειες έχει παραδεχτεί με τις προκηρύξεις της η «17Ν»...

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Δημ. Κουφοντίνα είναι πανομοιότυπο με του Σάββα Ξηρού και αφορά 85 περίπου ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μεταξύ αυτών είναι οι δολοφονίες των Ουίλιαμ Νορντίν, Κώστα Ανδρουλιδάκη, Παύλου Μπακογιάννη, Κωστή Περατικού, Μιχάλη Βρανόπουλου, Τσετίν Γκιουργκιού, Στίβεν Σόντερς. Περιλαμβάνει, επίσης, πολλές απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες τραπεζών και εκρήξεις. Ειδικότερα, ο Δημ. Κουφοντίνας κατηγορείται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών για τον εφοδιασμό της οργάνωσης αυτής, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, ληστεία μετά φόνου, κλοπή πολεμικού υλικού, έκρηξη». Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις 31 Αυγούστου, που ο εισαγγελέας της υπόθεσης Κυρ. Καρούτσος άσκησε την ποινική δίωξη για τα παραπάνω αδικήματα με βάση τις διατάξεις του νόμου για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος (τρομονόμου).

ICON

Ο Δημ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στο γραφείο του ειδικού ανακριτή στον 7ο όροφο του Εφετείου Αθηνών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (!), παρά την «αυτόβουλη παράδοσή» του μια μέρα πριν με το γνωστό, πολύ περίεργο, τρόπο και την άνετη διαμονή του στη ΓΑΔΑ όλη τη νύχτα, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε αναφορά στη «17Ν», καλυπτόμενος πίσω από τον «κώδικα τιμής» του και, όπως δήλωσε η συνήγορός του, συζητούσε με τους αρμόδιους εισαγγελείς Ι. Διώτη και Κυρ. Καρούτσο για «θέματα φιλοσοφικού περιεχομένου», ενώ «κλήθηκε να μιλήσει για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για ο,τιδήποτε». Η Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε, επίσης, ότι «το αν υπεισέλθει (ο πελάτης της) στην ουσία των κατηγοριών που του αποδίδονται, στη διάρκεια της απολογίας του, θα το δούμε τις επόμενες μέρες». Σχετικά, τέλος, με τη χτεσινή δήλωση των αδελφών Ξηρού, είπε με σημασία πως «τα αδέλφια Ξηροί θέλουν να ανασκευάσουν όσα έχουν πει, επειδή έλαβαν το μήνυμα». Δηλαδή, τη δήλωση Κουφοντίνα περί «αξιοπρέπειας», που είναι «βασική αξία για τον κάθε αγωνιστή σε τέτοιες στιγμές»...

Η δήλωση των αδελφών Ξηρού

Σε κοινή τους δήλωση οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, την οποία τηλεφώνησε ο πρώτος χτες το πρωί στον συνήγορό τους Γ. Αγιοστρατίτη, αναφέρουν: «Σύντομα θα γίνει ο απολογισμός για το τι, πώς και γιατί συνέβη από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη. Θα καταμεριστούν οι ευθύνες εντός και εκτός της οργάνωσης με αρχής γενομένης από πρόσωπα. Οσον αφορά τις απολογίες μας, είναι προϊόν ενός και μόνο εγκεφάλου. Επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε νέες αποκαλύψεις, ώστε να ανακτήσουμε την τραυματισμένη μας αξιοπρέπεια». Ηδη, από προχτές ο συνήγορός τους είχε αμφισβητήσει από τηλεοπτικό «παράθυρο» την «απολογία» του Σάββα Ξηρού, τονίζοντας ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξουν εκπλήξεις» και προσθέτοντας με νόημα ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ακόμα μέχρι σήμερα «δεν μπορεί να διαβάσει ούτε εφημερίδα».

ICON

Χτες το απόγευμα ο Γ. Αγιοστρατίτης επισκέφτηκε τις φυλακές Κορυδαλλού και συναντήθηκε με τους τρεις πελάτες του. Αν και μετά τη συνάντηση αυτή, αναμενόταν ότι θα «αποκρυπτογραφούσε» τη δήλωση του Σάββα Ξηρού, την οποία προσυπέγραφαν και τα αδέλφια του Χριστόδουλος και Βασίλης, εντούτοις κράτησε το στόμα του κλειστό, επιτείνοντας τη σύγχυση για τη σημασία τής εν λόγω «παρέμβασης». Ο Γ. Αγιοστρατίτης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και περιορίστηκε να πει στους δημοσιογράφους ότι τα αδέρφια Ξηρού «δεν αναιρούν καμιά από τις πράξεις τους». Εκανε δε και πάλι λόγο για «εκπλήξεις» που θα δούμε στις επόμενες δύο - τρεις μέρες.

Χτες, εξάλλου, οι συνήγοροι των φερομένων ως μελών της «17Ν», που κρατούνται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού, υπέβαλαν αίτημα στο αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών και το υπουργείο Δικαιοσύνης για να τους δοθεί η δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας με τους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, ζήτησαν να μη συνομιλούν πίσω από τζάμι και να μπορούν να μιλούν περισσότερη ώρα από το καρτοτηλέφωνο.

Αργότερα, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γ. Αγιοστρατίτης αναφερόμενος στη δήλωση των αδελφών Ξηρού, είπε ότι από αυτήν «φαίνεται να αλλάζουν γραμμή πλεύσης» και ότι ο ίδιος δεν έχει καθορίσει ακόμα την υπερασπιστική τακτική που θα ακολουθήσει.

Η δήλωση του Σάββα Ξηρού, την οποία προσυπέγραψαν και τα αδέλφια του Χριστόδουλος και Βασίλης, επιτείνει τη σύγχυση για τη σημασία τής εν λόγω «παρέμβασης»

ICON

Η δήλωση του Σάββα Ξηρού, την οποία προσυπέγραψαν και τα αδέλφια του Χριστόδουλος και Βασίλης, επιτείνει τη σύγχυση για τη σημασία τής εν λόγω «παρέμβασης»
Ο Δημ. Κουφοντίνας

ICON

Ο Δημ. Κουφοντίνας
Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Απογευματινή» γράφει ότι είναι ύποπτες όλες οι ενέργειες σχετικά με την εξαφάνιση, αλλά και την εμφάνιση του Δ. Κουφοντίνα και κάνει λόγο για συμπτώσεις που μυρίζουν σικέ παιχνίδι. Σε άλλο σημείο γράφει: «Ολως τυχαίως, λίγες μόλις ώρες πριν ο Κουφοντίνας παραδοθεί και η κ. Κούρτοβικ διαβάσει τη δήλωσή του, ξένες διπλωματικές πηγές ενημέρωναν δημοσιογράφους ότι "οι ιδεολόγοι τρομοκράτες αναλαμβάνουν την ευθύνη και δεν καρφώνουν, ενώ οι εγκληματίες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη και καρφώνουν"... Η σύμπτωση της προαναγγελίας του πλαισίου εντός του οποίου κινήθηκε ο Κουφοντίνας είναι εκπληκτική και ουσιαστικά μοιάζει με την επισφράγιση μιας συμφωνίας».

Το «Εθνος» αναφέρεται στο «ρόλο μιας γυναίκας στην παράδοση του Κουφοντίνα», σημειώνοντας πως η γυναίκα αυτή φαίνεται ότι έπεισε τον «νούμερο 1» καταζητούμενο να παραδοθεί. Η εφημερίδα σημειώνει ότι εδώ και τρεις εβδομάδες «η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία άρχισε να σφίγγει τον κλοιό γύρω από περίπου σαράντα άτομα, τα οποία ανήκουν στον κύκλο των συμπαθούντων της τρομοκρατίας και ειδικότερα της "17Ν"». Οπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, σημαντικό ρόλο στην παράδοση του Κουφοντίνα έπαιξε και η διαρροή από τις αρχές ότι «επίκειται σύλληψη της Σωτηροπούλου, πράγμα που το πληροφορήθηκε αμέσως ο Κουφοντίνας» μέσω του Τύπου.

Το «Βήμα» δημοσιεύει επίσης το παραπάνω σενάριο, σημειώνοντας ακόμη πως «οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι η παράδοση Κουφοντίνα τους λύνει τα χέρια επιχειρησιακά και ερευνητικά, για να προχωρήσουν τώρα στην εξάρθρωση της "1ης Μάη", του ΕΛΑ και των άλλων οργανώσεων που έχουν από καιρό στο στόχαστρό τους».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες η παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε κατόπιν πολυήμερων παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων που είχαν με τις αρχές κύκλοι οι οποίοι στο παρελθόν φέρονται να μεσολάβησαν για να κλείσουν "συμφωνία ανακωχής" μεταξύ της κυβέρνησης και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΕΛΑ. Καίριας σημασίας λοιπόν είναι να διευκρινιστεί εάν πράγματι κλείστηκε συμφωνία, αν και τι στοιχεία δέχτηκε να "δώσει" ο Κουφοντίνας και ποια ανταλλάγματα του υποσχέθηκαν οι Αρχές», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Η «Χώρα» εκτιμά πως ο Δ. Κουφοντίνας διάλεξε το ασφαλέστερο καταφύγιο, τις φυλακές Κορυδαλλού. Σε σχέση με τον τρόπο που παραδόθηκε στις αρχές, η εφημερίδα ρωτά «μήπως είχε προηγηθεί τριμερής συμφωνία μεταξύ Κουφοντίνα, κυβέρνησης και Αμερικανών; Μήπως κομβικό σημείο στο χρόνο παράδοσης, που ήταν προϊόν μακράς διαπραγμάτευσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και το ταξίδι αστραπή του πρεσβευτή Τ. Μίλλερ στην Ουάσιγκτον;»

Η «Αυριανή» αναφέρει ότι οι διωκτικές αρχές δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το περιεχόμενο της επίσημης κατάθεσης του Δ. Κουφοντίνα, αλλά ζητούν ανεπίσημα πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις και αποκαλύψεις του υλικού που αφαίρεσε από τα κρησφύγετα της «17Ν».

Απλά ερωτήματα

Λένε ότι ο κλοιός γύρω από τον Κουφοντίνα, είχε σφίξει τόσο πολύ, που τον υποχρέωσε να παραδοθεί! Αφού, είχε σφίξει ο κλοιός, γιατί ο υπερ-καταζητούμενος Κουφοντίνας δε συνελήφθη, αμέσως μόλις βγήκε από την κρύπτη του και ανενόχλητος έκανε βόλτες από τον Πειραιά, μέχρι την Αθήνα; Εκείνοι, που τον είχαν περικυκλώσει τι έκαναν; Τον άφηναν να πηγαίνει όπου ήθελε; `Η, μήπως, γνώριζαν πού πήγαινε;

Πού κρυβόταν ο Κουφοντίνας δύο μήνες τώρα; Τίποτε απολύτως δε λένε οι αρμόδιες αρχές. Δε γνωρίζουν; Αν όχι, πόση αξία έχουν οι ισχυρισμοί τους, περί ασφυκτικού κλοιού, κλπ., κλπ; Ο κ. Πρωτόπαππας, μάλιστα, δήλωσε, ότι εκείνοι, που τον έκρυβαν, δεν άντεχαν άλλο να τον κρύβουν. Πώς το γνωρίζει αυτό, άραγε; Γνωρίζει η κυβέρνηση, πού κρυβόταν ο Κουφοντίνας; Αν γνωρίζει, τότε είναι σε γνώση της και τα πρόσωπα, που υπέθαλπαν τον καταζητούμενο προβοκάτορα. Αν όχι, τότε πώς γνωρίζει ότι δεν άντεχαν άλλο;

Ξεκίνησε, άραγε, ο πλέον καταζητούμενος και αρχιτρομοκράτης, Δ. Κουφοντίνας, άοπλος και χωρίς καμιά ουσιαστικά μεταμφίεση κι έκανε βόλτες, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία μέτρα περιφρούρησης; Ψώνισε στο περίπτερο, έψαχνε για ταξί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, κλπ., κλπ. και δε φοβόταν, μήπως, κάποιος τον αναγνωρίσει και πάει στράφι και η «οικειοθελής παράδοση»; Δε φοβόταν, μήπως αποτελούσε ένα εύκολο θύμα, για όποιον ήθελε να του κλείσει το στόμα; `Η, μήπως, υπήρχαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο Κουφοντίνας περιφρουρούνταν καταλλήλως σε όλη τη διαδρομή μέχρι την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία; Κι αν ναι, από ποιους;

Τα παραπάνω είναι απλά ερωτήματα, που γεννιούνται στο μυαλό του καθένα, καθώς ξεδιπλώνονται μπροστά του τα γνωστά σε όλους γεγονότα. Και καθώς, οι διάφοροι αρμόδιοι, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως, λένε ή διοχετεύουν πολλά και διάφορα, αλλά δεν απαντούν στα προαναφερόμενα, προστίθεται ένα ακόμη: Γιατί, άραγε, δεν υπάρχουν απαντήσεις;


Φ.Χ.

Τα παπαγαλάκια του συστήματος

Πολλά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς, παρακολουθώντας τις μέρες αυτές τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Γνωστά είναι χωρίς να χρειάζεται σχολιασμός και ο ρόλος τους και η ποιότητα του έργου τους.

Το αξιοπρόσεκτο, όμως, είναι ο χειρισμός αυτού του ρόλου και του έργου από τους δημοσιογράφους και, μάλιστα, τους νεοφώτιστους δημοσιογράφους, που ή έχουν πρωτοξεκινήσει κάποια εκπομπή, ή έχουν αντικαταστήσει λόγω αδειών κάποιους συναδέλφους τους.

Απειρες οι εκπομπές για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, αλλά πιο κατάλληλες οι εκπομπές γύρω από την τρομοκρατία και τα τεκταινόμενα.

Μεγάλη η αγωνία των νέων αυτών δημοσιογράφων, που πολλοί δεν είναι καν δημοσιογράφοι, αλλά προέκυψαν λόγω κάποιου τυχαίου προσόντος που μπορεί να τους δώρισε η φύση και είναι ικανό να γίνει κίνητρο τηλεθέασης.

Η αγωνία τους είναι να στηρίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα το σύστημα, που μέσα από τη σεναριολογία, τη φαντασίωση και το κουτσομπολιό, να επικρατήσει ο πλήρης αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, αλλά ταυτόχρονα να μην περάσει και εικόνα που να επιτρέπει τη συμμετοχή του συστήματος, σε όλο αυτό το διαπλεκόμενο παγκόσμιο δείκτη τρομοκρατίας.

Αλήθεια, τι άλλο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, βλέποντας αυτές τις ανάμεικτες εκπομπές πολιτικών, εκδοτών, ειδημόνων πολιτών και δαιμόνιων αστυνομικών ερευνητών, όπου οι νέοι αυτοί δημοσιογράφοι δεν επιτρέπουν ανάλυση καμιάς πολιτικοποιημένης άποψης βαθύτερα, που να αγγίζει το παγκόσμιο σύστημα τρομοκρατίας, ακόμη και φανερά εκνευρισμένοι αναλαμβάνουν την πολιτική ειρωνική αντιπαράθεση, χωρίς να αφήνουν τον ομιλητή να ολοκληρώσει;

Αγώνας και ιδρώτας πολύς αγαπητοί φίλοι για όλους αυτούς τους νεοπροβαλλόμενους δημοσιογράφους, που μοιάζουν με τα παπαγαλάκια του συστήματος.

«Αν δεν ιδρώσεις δεν απολαμβάνεις», λέει η παροιμία και για να διατηρήσουν τη θέση τους στην προβολή και την τηλεοπτική αναγνώριση, πρέπει και να ιδρώσουν και να χάσουν κάθε επαγγελματική αξιοπρέπεια.

Πάντως, ό,τι και να κάνουν και τις φλέβες τους να κόψουν, δε νομίζω να πείθουν σήμερα ούτε τον πιο αφελή ότι το σύστημα είναι εκείνο που δημιουργεί την τρομοκρατία, τη χρησιμοποιεί και την ανανεώνει, αντικαθιστώντας τα εκτελεστικά τμήματά της, όταν αυτά έχουν εκπληρώσει τους σκοπούς τους.

Ποτέ καμιά Σοσιαλιστική Ιδεολογία και κανένα όραμα δε δημιούργησε τρομοκρατία, δημιούργησε μόνο αγώνα και συσπείρωση των αδικημένων, που είναι μεγάλο εμπόδιο στο σύστημα, γι' αυτό και το πολεμά με την κατασκευασμένη τρομοκρατία.


Δημήτρης ΣΟΥΚΗΣ
Μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ και μέλος της Εκτ. Γραμ. του ΠΑΜΕ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Προσυμφωνημένη διαδικασία

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της «17 Ν», ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης δήλωσε:

«Είμαστε μπροστά στη διαδικασία της απόσυρσης της "17 Ν". Φαίνεται ότι ο Κουφοντίνας εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στην υπόθεση της "17 Ν". Ασφαλώς αυτή η προσυμφωνημένη διαδικασία παράδοσης δεν έχει να κάνει με αποκάλυψη "κρυφών πλευρών" της "17 Ν" ούτε να φανερώσει ποιοι είναι οι πραγματικοί καθοδηγητές και υπεύθυνοι, αλλά απλά να κλείσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Βέβαια, πίσω απ' όλα, είναι επιμελώς κρυμμένη η προσπάθεια επιχείρησης κατασυκοφάντησης του λαϊκού κινήματος. Οταν υποκείμενα τύπου Κουφοντίνα για τα οποία λέγονται πολλά, για τις σχέσεις του με τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού, επιχειρούν σήμερα να εμφανιστούν σαν αγωνιστές και σαν επαναστάτες, ενώ δεν έχουν καμιά σχέση με την επανάσταση και το σοσιαλισμό, γίνεται φανερό ότι αποκλειστικός στόχος είναι τα λαϊκά και επαναστατικά κινήματα».

Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Ανησυχία για τη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών

Την ανησυχία του για τη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρας μας διατύπωσε, χτες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.

Αναφερόμενος στην «παράδοση» του Δ. Κουφοντίνα, είπε ότι ο τρόπος και ο χρόνος που έγινε «δεν περιποιεί τιμή στις ελληνικές διωκτικές αρχές, εφόσον δε συμβαίνει κάτι άλλο στο παρασκήνιο» και πρόσθεσε ότι «αυξάνει την ανησυχία μας για τα παιχνίδια των ξένων μυστικών υπηρεσιών». Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο για το χρόνο «εμφάνισης» του Κουφοντίνα «την παραμονή της συνάντησης του Κ. Ανάν με τους Κληρίδη και Ντενκτάς, σε μια περίοδο που θα παρθούν αποφάσεις για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ» και που δρομολογούνται μη βιώσιμες και άδικες «λύσεις» για το Κυπριακό.

Ευλόγησε τα γένια του ο Κ. Σημίτης

Με ύφος εκπροσώπου της «δημοκρατίας (που) πατάσσει την τρομοκρατία και εμπεδώνει την ασφάλεια στην κοινωνία» εμφανίστηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, από το βήμα της 67ης ΔΕΘ. Απευθύνοντας εύσημα... αυτοεκτίμησης πρόσθεσε πως οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα «συστηματικής, σοβαρής και μεθοδικής προσπάθειας χρόνων», συμπληρώνοντας ότι «όποιος εργάζεται σκληρά έχει και αποτελέσματα».

Το χαρακτηριστικό της χτεσινής παρέμβασης του πρωθυπουργού είναι ότι προέβη σε μια προσπάθεια αξιοποίησης της «εξάρθρωσης» της «17Ν», ώστε να υποκλέψει για λογαριασμό του και της κυβέρνησής του κάποια κάλπικα ένσημα «αριστεροσύνης», εμφανιζόμενος ως αυτόκλητος «υπερασπιστής» της Αριστεράς. Οπως έσπευσε να δηλώσει, «οι τρομοκράτες είναι λαθρεπιβάτες της αριστερής ιδεολογίας και δεν έχουν κανένα "ιδεολογικό ελαφρυντικό". Δε θα επιτρέψουμε - είπε με στόμφο - να γίνει η τρομοκρατία το άλλοθι όσων έχουν στόχο ζωής τον στιγματισμό της Αριστεράς και την απαξίωση των αριστερών κοινωνικών χώρων».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση θέλει «την πλήρη και οριστική διαλεύκανση κάθε πτυχής», να ζητήσει ένα «ακόμα πιο συμπαγές εθνικό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας» και να απεκδυθεί ευθυνών για το «σίριαλ», λέγοντας ότι «η τρομοκρατία δεν είναι θέμα, είναι κίνδυνος που πρέπει να εξαλείψουμε οριστικά».

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οι μυστικές υπηρεσίες δούλεψαν πολύ συστηματικά

Απαντώντας χτες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την προχτεσινή άφιξη του Δ. Κουφοντίνα στη ΓΑΔΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε: «Φαίνεται ότι την κατάλληλη στιγμή, οι κατάλληλοι άνθρωποι έκαναν την κατάλληλη ενέργεια. Η παράδοση - με όλα όσα συνεπάγεται - έχει πάρα πολλά ερωτήματα. Οι μυστικές υπηρεσίες δούλεψαν πολύ συστηματικά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ