Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8366

ΠΛΑΤΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ολοι οι υποψήφιοι νομάρχες στο «Ρ»

Τους επικεφαλής των αγωνιστικών συνδυασμών, που στηρίζει το ΚΚΕ, στις Νομαρχίες όλης της χώρας, τόσο το ίδιο, καθώς και όσους στηρίζει σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση και άλλες δυνάμεις, παρουσιάζει αναλυτικά σήμερα ο «Ριζοσπάστης»


ΣΕΛ.  10  -  12

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για χαφιέδες και προβοκάτορες!

Μια επίκαιρη αποκάλυψη του «Ρ» από έγγραφα της ΕΥΡΩΠΟΛ, που ρίχνει φως στο πώς αξιοποιούνται, κατασκευάζονται, στρατολογούνται, πληρώνονται και ελέγχονται οι χαφιέδες

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» φέρνει στη δημοσιότητα ένα απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, το οποίο φέρει την ονομασία «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών»! Αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει ότι -εκτός από τις ΗΠΑ όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα κατασκευής 8.000.000 χαφιέδων στην υπηρεσία της κυβέρνησης Μπους - μπορεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση να βάζει τέτοιους μεγαλεπήβολους και «ευγενικούς» στόχους για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» (διάβαζε των αντιιμπεριαλιστικών και δημοκρατικών κινημάτων)!

Αλλωστε, όπως λέει το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, εκτός από την «ενιαιοποίηση» και το συντονισμό των κρατών - μελών της ΕΕ όσον αφορά στον τρόπο που χειρίζονται τους πληροφοριοδότες των κατασταλτικών μηχανισμών, καθόλου αμελητέο ζήτημα δεν είναι και το σκέλος της «κατασκευής» χαφιέδων!

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρονται για το πώς γεννιούνται οι προβοκάτορες (οι οποίοι αναφέρονται ως «συμμετέχοντες πληροφοριοδότες»!). «Ενας συμμετέχων πληροφοριοδότης - αναφέρει το απόρρητο έγγραφο - είναι ένας πληροφοριοδότης ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!!!


ΣΕΛ.  6  -  7

Motion Team

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συλλαλητήρια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Αγωνιστική η υποδοχή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφού τον τόνο έδωσαν οι μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις, απαντώντας στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξαγγέλθηκε από τον Κ. Σημίτη, με το δικό τους γνώριμο τρόπο. Απέναντι στο κάλεσμα για συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική αντιτάσσουν τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών τους. Και διαπιστώνοντας ότι επίκειται χειροτέρευση της θέσης τους, οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι αγωνιστικές δυνάμεις των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών διατράνωσαν τη θέλησή τους για συνέχεια της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική (φωτό από την αντιΝΑΤΟική διαδήλωση της Παρασκευής).


ΣΕΛ.  3


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολιτικός ο χαρακτήρας της ψήφου

Στη μεγάλη πολιτική σημασία της επικείμενης μάχης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και στα κριτήρια της λαϊκής ψήφου αναφέρθηκε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στον Κορυδαλλό. Σήμερα στο «Ρ» ολόκληρη η ομιλία


ΣΕΛ.  8  -  9
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ο κόσμος μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001

Τύμπανα πολέμου ηχούν μετά την 11η του Σεπτέμβρη 2001 και ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί λαούς, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθεί να «πάρει ανάσες» αυξάνοντας την εκμετάλλευση ανθρώπων, ληστεύοντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων χωρών έτσι που η εξέλιξη αυτή οδηγεί στη σκέψη, πως αν δεν υπήρχε η 11η του Σεπτέμβρη έπρεπε να ανακαλυφτεί


ΣΕΛ.  16  -  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ