ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Τα ταξικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή

Motion Team

Οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σηκώνουν στην πλάτη τους την ευθύνη για την επιτυχία της γενικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης στις 18 Ιούνη, σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Απ' άκρη σε άκρη, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο δουλιάς, οργανώνουν και προετοιμάζουν τις περιοδείες ενημέρωσης, τις μαζικές εξορμήσεις, προκειμένου αυτή η απεργία να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκής κινητοποίησης.

Τα ταξικά συνδικάτα, είναι αυτά που από την αρχή στάθηκαν κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, κατήγγειλαν έγκαιρα τις επιδιώξεις της και δεν περίμεναν να φτάσει στο και πέντε η επίθεση ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Και τώρα, όσοι συσπειρώνονται στις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, θα σταθούν πρωτοπόροι. Και χωρίς ψευδαισθήσεις για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, θα ξαναδώσουν με πάθος, ακούραστα τη μάχη, ώστε στις 18 του μήνα, να παραλύσουν τα πάντα. Να σβήσουν όλες οι τζιμινιέρες. Ολοι οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το εγκληματικό νομοσχέδιο.

Ο εργαζόμενος λαός της Καβάλας ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, και να γυρίσει την πλάτη στα 14 από τα 15 μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που, υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης, αποφάσισαν απεργοσπασία. Και μάλιστα χωρίς καν να τηρήσουν τα προσχήματα, αφού για τη σύγκληση της ολομέλειας δεν ενημέρωσαν καν τον εκλεγμένο στη Διοίκηση, συνδικαλιστή της ΕΣΑΚ Π. Ταχμαζίδη.

Ο εργαζόμενος σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας και της Θράκης θα υψώσει τη γροθιά και θα προβάλει τις διεκδικήσεις του, αφήνοντας στη μοναξιά τους όσους συνδικαλιστές προσπαθούν να πείσουν ότι το νομοσχέδιο είναι θετικό (ΠΑΣΚΕ) ή όσους θεωρούν ότι επιδέχεται μικρών βελτιώσεων (π.χ. μερίδα συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στο ΕΚ Κοζάνης), ή ακόμη χειρότερα όσους δηλώνουν ότι ακόμη έχουν «αμφιβολίες» για το νομοσχέδιο και καταψηφίζουν την πρόταση της απεργίας χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές (εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ στο ΕΚ Κατερίνης).

Μέχρι τέλος της βδομάδας μια σειρά σωματεία και Εργατικά Κέντρα αναμένεται να συνεδριάσουν και να επικυρώσουν την απόφαση της απεργίας, αλλά κυρίως να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήδη απόφαση συμμετοχής για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που κατατέθηκε στη Βουλή, πήραν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Εβρου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εβρου.

Ηδη σε μια σειρά πόλεις έχουν οριστεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις:

Θεσσαλονίκη, προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου και συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Καστοριά, προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στην πλατεία Δαβάκη.

Κοζάνη, προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στην κεντρική Πλατεία.

Βέροια, στις 10π.μ. στην πλατεία Ωρολογίου.

Κατερίνη, στις 10.30π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Σέρρες, στις 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Αλεξανδρούπολη, στις 10π.μ. μπροστά από το Δημαρχείο.

Καβάλα, στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Κομοτηνή, στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ