ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάρτη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στο ΜΠΑΡ

Κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων των κατοίκων, το «μεγάλο» κανάλι MEGA αναγκάστηκε να «μετακομίσει» το «Μπαρ» του και, αντί να κάνει «εγκαίνια» στο κλαμπ «Υδρόγειος» στο Γαλάτσι, το άνοιξε σε άλλο μπαρ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Εκατοντάδες κάτοικοι και φορείς της περιοχής, καθώς και οι νεολαίοι της ΚΝΕ, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα έξω από το χώρο όπου θα έβγαινε το «Μπαρ» και έκαναν «καθαρό» ότι τα τηλεσκουπίδια δεν έχουν θέση στην περιοχή τους. Με πανό και πικέτες και με μεγαλύτερο όπλο το πείσμα τους για μια καλύτερη ζωή, «κύκλωσαν» το χώρο και «σφράγισαν» το κατάστημα, στέλνοντας το «MEGA» και το «τηλεσκουπίδι» του στη ...Συγγρού.

«Θέλουμε να ζούμε δημιουργικά χωρίς τηλεσκουπίδια και ναρκωτικά», «ΜΕGΑ - μπαρ, MEGA - βιασμός. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «Κανάλια - Εταιρίες ακούστε το καλά όχι στα σκουπίδια τα τηλεοπτικά», είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι κάτοικοι στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η «Συντονιστική Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών κατά της λειτουργίας του "MEGA - Μπαρ" στο Γαλάτσι» και συμμετείχε η ΚΝΕ. Στη συγκέντρωση, επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Επιτροπή Κατοίκων Νέας Ιωνίας και το Σύλλογο για τη Διατήρηση της Φυσιογνωμίας της Φιλοθέης.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, με την πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωσή τους, έβαλαν σε εφαρμογή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Γαλατσίου. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του, την αναστολή της άδειας του καταστήματος «Υδρόγειος», όπου θα στεγαζόταν το «Μπαρ», και το «σφράγισμά» του. Οπως είχε τονιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το εν λόγω κατάστημα είχε άδεια για αναψυκτήριο - εστιατόριο και όχι για μπαρ, ενώ οι εγκαταστάσεις που είχαν γίνει στους πάνω ορόφους ήταν παράνομες. Παράλληλα, το «Μπαρ» βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Οσον αφορά στο MEGA, προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, όπου εξασφάλισε προσωρινή διαταγή που επιτρέπει στο κατάστημα «Υδρόγειος» να λειτουργήσει, όμως σαν αναψυκτήριο - εστιατόριο και όχι σαν «μπαρ», μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Δε θα σταματήσουμε!

«Οι κοινωνικές οργανώσεις και οι ενεργοί πολίτες του Γαλατσίου αχρήστευσαν κατ' αρχήν τους 40 μεγάλους αδελφούς - κάμερες, που είχαν προγραμματιστεί να εγκαταστήσουν μη σύννομα, βαφτίζοντας το αναψυκτήριο μπαρ, για να παρακολουθούν τους παίκτες και τους πελάτες - θεατές μέσα και έξω από το κατάστημα και, φυσικά, τους κατοίκους της περιοχής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών κατά της Λειτουργίας του «ΜΕGΑ BAR» στο Γαλάτσι.

«Οι υπεύθυνοι των εταιριών, σημειώνει η Συντονιστική, που αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο Γαλάτσι για να εκπέμπουν άλλο ένα τηλεσκουπίδι, νομίσανε ότι οι νόμοι, οι θεσμοί, η κοινωνική ζωή της πόλης, η αξιοπρέπεια των δημοτών, η αναστάτωση των 2.500 μαθητών της περιοχής μέχρι των Ιούνιο, θα γινόταν θυσία στο βωμό των δισεκατομμυρίων τους. Νομίσανε αυτοί που αποφάσισαν να εμπορευτούν την επόμενη εκδοχή του "Μεγάλου Αδελφού" στην Ελλάδα ότι οι γονείς και οι πολίτες του Γαλατσίου, αποχαυνωμένοι στον καναπέ, απλώς θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Ε, λοιπόν, απατήθηκαν!!!».

Καταλήγοντας, η Συντονιστική τονίζει ότι μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα του καναλιού και να εκδοθεί απόφαση, οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία θα πραγματοποιήσει στην Κρήτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις 7 και 8 του Μάρτη. Συγκεκριμένα, θα βρίσκεται στα Χανιά την Πέμπτη 7 του Μάρτη, ενώ την Παρασκευή 8 του Μάρτη θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Την Πέμπτη στα Χανιά η Αλέκα Παπαρήγα:

  • Στις 11 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο Πόρτο Βενετσιάνο, στο Ενετικό Λιμάνι.
  • Στις 12.30 μ.μ. θα επισκεφτεί το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου θα μιλήσει στους εργαζόμενους.
  • Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση που οργανώνει η ΝΕ Χανίων με θέμα: «Επίκαιρα πολιτικά ζητήματα και οι θέσεις του ΚΚΕ», στο ξενοδοχείο «Πόρτο - Βενετσάνο», στο Παλιό Λιμάνι (Νεώρια).

Την Παρασκευή στο Ρέθυμνο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις 9 το πρωί θα επισκεφτεί το Δήμο Ρεθύμνου και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου:

  • Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
  • Στις 12.30 μ.μ. θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου (Κνωσός) και θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές.
  • Στη 1.00 μ.μ. θα μιλήσει στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα: «Οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι θέσεις του ΚΚΕ».
  • Στις 8.00 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση που οργανώνει η ΝΕ Ηρακλείου με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές» στο ξενοδοχείο «ΑΤΛΑΝΤΙΣ».
«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»...

Οι κρεατομηχανές πήραν πάλι φωτιά. Το MEGA και ο ΑΝΤΕΝΝΑ, τα δυο κανάλια - «ηγέτες» της ιδιωτικής μας τηλεόρασης, αποφάσισαν ότι στην περίπτωσή τους δεν υπάρχει πάτος. Το «πιο χαμηλά - πιο χαμηλά» αποτελεί το σήμα κατατεθέν τους. Κατά τα λοιπά, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο δεύτερος γύρος της ευτέλειας ξεκίνησε μόλις τρεις μέρες μετά το Διήμερο του ΕΡΣ. Στο συγκεκριμένο Διήμερο, οι διευθυντές των δύο καναλιών προσήλθαν με όρκους πίστης για μια «καλύτερη και ποιοτικότερη» τηλεόραση. Η υπόσχεσή τους δεν άργησε να γίνει πράξη. Από προχτές την Κυριακή, ο «Μπιγκ Μπράδερ-2» και το «Μπαρ», με το χαφιεδισμό τους, τη ρουφιανιά τους, την κλειδαρότρυπά τους, την ανία και την μπαρόβια πλήξη τους, αποτυπώνουν περίτρανα την αντίληψη των ιδιωτικών καναλιών περί «ποιότητας»...

***

Η κατάσταση στα τηλεοπτικά μας πράγματα γίνεται πλέον ανεξέλεγκτα χυδαία. Από την Πέπυ και τον Λεοτσάκο, στην Νικολούλη, τον Μαστοράκη και την Πάνια, κι από κει στον Μικρούτσικο και τον Μακρίδη (σ.σ: είναι ο «Μικρούτσικος» του MEGA). Ο κατήφορος γίνεται όλο και πιο απότομος. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η κατάσταση τροφοδοτεί και ανατροφοδοτείται από μια κοινωνική αφασία, πάνω στην οποία επενδύουν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά οι κάθε λογής «ηγέτες» αυτού του τόπου. Ας σημειώσουμε το εξής: Ο «Μικρούτσικος» του MEGA, πώς νομίζετε ότι διαφήμισε την «ανωτερότητα» του δικού του «παιχνιδιού» έναντι του Μπιγκ Μπράδερ; Αυτοί, λέει, του MEGA, έχουν λάβει υπόψη τους την πρόσφατη δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 50% των νέων στην Ελλάδα θέλουν να γίνουν... μπάρμαν! Συνεπώς το «Μπαρ» του MEGA είναι μια κοινωνική προσφορά προς τη νεολαία!

***

Η ρωμαϊκή αρένα επιστρέφει. Τώρα, το ρόλο του Κολοσσαίου τον έχει αναλάβει η τηλεόραση. Ηδη οι Βρετανοί «συνάδελφοι» των δικών μας καναλιών ετοιμάζονται να προβάλουν ένα νέο «ριάλιτι σόου», που εκτυλίσσεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης!

Η τηλεόραση των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοεργολάβων μας, πριν από λίγο διάστημα πρόβαλε σίριαλ με τον εξής, εύστοχο, τίτλο: «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»... Το ερώτημα αφορά συνολικά την τηλεόρασή τους. Αλήθεια, «τι ψυχή θα παραδώσει»;


Ν.Μπ.

«Χαρίλαος Φλωράκης και λαϊκό κίνημα»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Η «Τυποεκδοτική ΑΕ» και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Θεοχαράτου «Χαρίλαος Φλωράκης και λαϊκό κίνημα - Τόμος Α'. Τα επικά χρόνια», που θα γίνει την Πέμπτη, 7 του Μάρτη, στις 7μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας του και δημοσιογράφος Χρήστος Θεοχαράτος και ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ