ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
«Να σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις»

Εκκληση, που υπογράφουν 103 Ελληνες βουλευτές, επέδωσε στον Ισραηλινό πρέσβη τετραμελής επιτροπή από τους Σπ. Στριφτάρη, Αν. Μαντέλη, Αθ. Μπούρα, Παν. Λαφαζάνη

Διακρίνονται οι βουλευτές Σπ. Στριφτάρης (ΚΚΕ), Αν. Μαντέλης (ΠΑΣΟΚ) και Αθ. Μπούρας (ΝΔ)
Διακρίνονται οι βουλευτές Σπ. Στριφτάρης (ΚΚΕ), Αν. Μαντέλης (ΠΑΣΟΚ) και Αθ. Μπούρας (ΝΔ)
Εκκληση που υπογράφουν 103 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ανάμεσα στους οποίους σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία καλούν την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του παλαιστινιακού λαού, επέδωσε, χτες, στον Ισραηλινό πρέσβη, Νταβίντ Σασόν, τετραμελής αντιπροσωπεία βουλευτών όλων των κομμάτων. Την επιτροπή συγκροτούσαν ο Σπ. Στριφτάρης του ΚΚΕ, ο Τ. Μαντέλης του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Μπούρας της ΝΔ και ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΝ.

Στο κείμενο της έκκλησης αναφέρεται: «Οι παρακάτω βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπογράφουν αυτή την έκκληση, έχοντας υπόψη τους τις δηλώσεις του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιασέρ Αραφάτ, για την αποκλιμάκωση της εκρηκτικής κατάστασης και την ειρήνευση στην περιοχή, καλούν την κυβέρνηση του Ισραήλ, και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άμεσο σταμάτημα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του παλαιστινιακού λαού στις κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Οχθης καθώς και στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται παιδιά μικρής ηλικίας, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Οι αποκλεισμοί των παλαιστινιακών εδαφών και οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις τροφοδοτούν έναν νέο κύκλο βίας που δεν οδηγεί πουθενά.

Κάνουμε αυτή την έκκληση για πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τις παλαιστινιακές περιοχές και το άμεσο σταμάτημα των στρατιωτικών επιχειρήσεων ώστε να διευκολυνθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Αμέσως, μετά το τέλος της συνάντησης οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο Σπ. Στριφτάρης, από το ΚΚΕ, δήλωσε: «Τονίσαμε στον κ. πρέσβη ότι το Ισραήλ έχει τη δύναμη, αν θέλει, να επικρατήσει ειρήνη στην Παλαιστίνη. Βεβαίως οι Παλαιστίνιοι είναι η αδύνατη πλευρά και γι' αυτό ήρθαμε πρώτα στην πρεσβεία του Ισραήλ, να επιδώσουμε αυτή την έκκληση που νομίζουμε ότι είναι ένα βήμα για να επικρατήσει η ειρήνη σ' αυτή την πολυταραγμένη περιοχή».

Ο Τ. Μαντέλης, από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Επιδώσαμε αυτή την έκκληση για να μπορέσει να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Αναφέραμε, ότι οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν στο παρελθόν, έδιναν την ελπίδα της ειρήνης. Είδαμε αυτή την ελπίδα όμως να χάνεται και ζητήσαμε για άλλη μια φορά να γίνει ειρηνικός διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή».

Ο Θ. Μπούρας, από τη ΝΔ, είπε: «Δώσαμε ένα ψήφισμα με μοναδικό σκοπό την επικράτηση της ειρήνης, την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και πιστεύω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες οδηγούν στην ειρήνη της περιοχής και στη φιλία των λαών. Αυτός ήταν ο σκοπός και πιστεύουμε σε μια καλή εξέλιξη των πραγμάτων στη Μέση Ανατολή».

Ο Π. Λαφαζάνης, από το ΣΥΝ, τέλος, δήλωσε: «Το δίδυμο Μπους και Σαρόν δυστυχώς οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο και κλιμακώνει τον πόλεμο. Σ' αυτό το δίδυμο ανήκει η κύρια ευθύνη της έντασης που επικρατεί σήμερα στη Μέση Ανατολή. Πιστεύουμε ότι με την πρωτοβουλία μας δίνουμε ένα παράθυρο ελπίδας. Ανοίγουμε έναν δρόμο ειρήνης και λογικής. Ευχόμαστε το Ισραήλ να αναλάβει το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την ειρήνη. Γιατί η ειρήνη είναι η μόνη διέξοδος για την περιοχή της Παλαιστίνης, για τη Μέση Ανατολή, για όλη την ευρύτερη περιοχή μας».

Οι βουλευτές που υπογράφουν τη συγκεκριμένη έκκληση με αλφαβητική σειρά είναι οι παρακάτω:

Ν. Αγγελόπουλος, Αλ. Αθανασιάδης, Αλ. Ακριβάκης, Γ. Αμπατζόγλου, Γ. Ανθόπουλος, Μαρία Αρσένη, Γ. Αρσένης, Θ. Ασκητής, Γ. Βαθειάς, Γ. Βάινας, Σ. Βαλυράκης, Π. Βαρδίκος, Θ. Βασιλείου, Ηλ. Βλαχόπουλος, Αλ. Βούλγαρης, Φ. Γεννηματά, Β. Γερανίδης, Ευάγ. Γιαννόπουλος, Ν. Γκατζής, Δ. Γκούσκος, Γ. Δασκαλάκης, Θ. Δημοσχάκης, Κ. Διαμαντής, Ν. Ζαμπουνίδης, Μ. Θωμά, Γ. Θωμόπουλος, Φ. Ιωαννίδης, Π. Καμμένος, Λ. Κανέλλη, Γ. Καρασμάνης, Μ. Καρχιμάκης, Ν. Κατσαρός, Θ. Κατσίγιαννης, Γ. Καψής, Γ. Κίρκος, Μ. Κόλλια - Τσαρούχα, Ορ. Κολοζώφ, Ν. Κορτσαρής, Π. Κοσιώνης, Δ. Κοσσυβάκης, Φ. Κουβέλης, Κ. Κουλούρης, Δ. Κρεμαστινός, Π. Κρητικός, Φλ. Κωνσταντίνου, Ν. Κωνσταντόπουλος, Π. Λαφαζάνης, Ν. Λεβογιάννης, Δ. Λιντζέρης, Αν. Λοβέρδος, Μ. Λουκάκης, Χρ. Μαγκούφης, Ζ. Μακρή, Αν. Μακρυπίδης, Τ. Μαντέλης, Π. Μαντούβαλος, Στ. Ματζαπετάκης, Θ. Μάτης, Αχ. Μεχμέτ, Β. Μιχαλολιάκος, Θ. Μπούρας, Ασ. Ξηροτύρη, Θ. Πάγκαλος, Γ. Παπαγεωργίου, Ελ. Παπαγεωργόπουλος, Φρ. Παπαδέλης, Στ. Παπαθεμελής, Μ. Παπαϊωάννου, Κ. Παπακώστα, Β. Παπανικόλας, Αλ. Παπαρήγα, Κ. Παπούλιας, Χρ. Παπουτσής, Β. Παππάς, Ευάγ. Πολύζος, Π. Σγουρίδης, Στ. Σκοπελίτης, Μ. Σκουλάκης, Γ. Σκουλαρίκης, Αντ. Σκυλλάκος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Χρ. Σπυράκη, Κ. Σπυριούνης, Σ. Στολίδης, Ν. Στρατηλάτης, Σπ. Στριφτάρης, Κ. Σφυρίου, Ευγ. Σχοιναράκη - Ηλιάκη, Λ. Τζανής, Αγ. Τζέκης, Γ. Τσεκούρας, Δ. Τσιόγκας, Χ. Τσιόκας, Β. Τσίπρας, Θ. Τσουκάτος, Ν. Φαρμάκης, Π. Φασούλας, Μ. Χαλκίδης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Γ. Χουρμουζιάδης, Αλ. Χρυσανθακόπουλος, Γ. Χωματάς, Γ. Ψαχαρόπουλος.

Απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων βουλευτών, ο Νταβίντ Σασόν εξήρε την πρωτοβουλία αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι «όπως σε κάθε διαμάχη υπάρχουν δύο πλευρές, έτσι και εδώ δεν ευθύνονται μόνο οι Ισραηλινοί. Θα ήθελα το ίδιο διάβημα να παραδοθεί και στον Παλαιστίνιο εκπρόσωπο στην Αθήνα και, όπως με διαβεβαίωσαν, αυτό θα γίνει».

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες ισραηλινές εισβολές και παράταση της «ομηρίας» Αραφάτ

Παρά την ισραηλινή παραδοχή ότι υπάρχει αποκλιμάκωση της βίας, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε, χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στα αυτόνομα, ενώ παρέτεινε την απαγόρευση μετακίνησης για τον Παλαιστίνιο ηγέτη

Νεαροί Παλαιστίνιοι αγωνίζονται με πέτρες ενάντια στον ισραηλινό στρατό

Associated Press

Νεαροί Παλαιστίνιοι αγωνίζονται με πέτρες ενάντια στον ισραηλινό στρατό
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ - ΧΕΒΡΩΝΑ - ΤΖΕΝΙΝ.--

Νέα εισβολή στα παλαιστινιακά εδάφη πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός εντείνοντας, και με πράξεις, τις εντυπώσεις που καλλιεργεί επιμένοντας ότι «η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει ακόμη κάνει αρκετά για την τρομοκρατία». Την ίδια στιγμή, ο Αριέλ Σαρόν «άδειαζε» διπλωματικά τον υπουργό Εξωτερικών του, καθιστώντας σαφές ότι ασχέτως των επαφών που έχει ο Σιμόν Πέρες με Παλαιστινίους αξιωματούχους, ο ίδιος θα κρίνει πότε θα «αρχίσουν οι συνομιλίες ειρήνης», τονίζοντας ότι «ακόμα είναι πολύ μακριά». Το κλίμα, παρά τη σχετική αποκλιμάκωση, επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την απόφαση της ισραηλινής ηγεσίας να παρατείνει την απαγόρευση μετακινήσεων που, ουσιαστικά, έχει επιβάλει στον Γιάσερ Αραφάτ, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Λίγο πριν το ξημέρωμα, ισραηλινές ειδικές δυνάμεις, συνοδευόμενοι από στρατιωτικά οχήματα, αλλά και ελικόπτερα, εισέβαλαν στον παλαιστινιακό τομέα της Χεβρώνας, όπου συνέλαβαν 8 άτομα σε φοιτητικό κοιτώνα. Ο ισραηλινός στρατός μιλούσε για «σύλληψη τρομοκρατών της Χαμάς» ενώ παλαιστινιακές πηγές τόνιζαν ότι επρόκειτο για απλούς φοιτητές. Ενα 24ωρο νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε εισβάλει στο χώρο Αζούν, της Δυτικής Οχθης, όπου προχώρησε σε 18 συλλήψεις, μελών «της Χαμάς και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Ο Παλαιστίνιος με τον γαϊδαράκο του είναι υποχρεωμένος να περάσει δίπλα από το ισραηλινό τανκς

Associated Press

Ο Παλαιστίνιος με τον γαϊδαράκο του είναι υποχρεωμένος να περάσει δίπλα από το ισραηλινό τανκς
Επίσης, την Τετάρτη, ο ισραηλινός στρατός, συνοδευόμενος από τεθωρακισμένα, εισέβαλε στην Τζενίν, όπου περικύκλωσε σπίτι και ακολούθησε 6ωρη μάχη με ενόπλους που βρίσκονταν σε αυτό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Παλαιστίνιος πολίτης. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είχε προηγηθεί επίθεση στον γειτονικό εποικισμό Καντίμ.

Παρ' όλα αυτά, τόσο την Τετάρτη όσο και χτες, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ασφαλείας συναντήθηκαν και συμφώνησαν να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο, να χαλαρώσει ο αυστηρός αποκλεισμός της Ιεριχούς, που βρισκόταν σε ισχύ σχεδόν διαρκώς τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ φέρεται να επιτράπηκε στην παλαιστινιακή πλευρά να προχωρήσει σε επισκευή των ζημιών που προκάλεσε ο ισραηλινός στρατός στο αεροδρόμιο της Γάζας. Εντούτοις, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούσαν ότι οι εργασίες θα αρχίσουν, εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται σε όλους τους Παλαιστινίους να χρησιμοποιούν τα ισραηλινά αεροδρόμια.

Σταθερά αδιάλλακτος ο Σαρόν

«Υπάρχει πτώση στις τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ακόμη πολύ δρόμο», ανέφερε, χτες, σε δήλωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δε θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση μέχρι να τερματιστεί πλήρως η τρομοκρατία, και όταν έρθει η μέρα για ειρηνικές διαπραγματεύσεις, θα είμαι εγώ παρών», συμπλήρωσε ο Αριέλ Σαρόν σε μια κίνηση που πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι αποτελεί επίσημη απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασαν πολλοί ακροδεξιοί συγκυβερνώντες του για τις επαφές που είχε με τον εκπρόσωπο του παλαιστινιακού κοινοβουλίου, Αχμέντ Κορέι, ο Σιμόν Πέρες.

Οι συνομιλίες Κορέι και Πέρες βρίσκονταν στο πρωτοσέλιδο του ισραηλινού Τύπου, και η «Γιεντότ Αχρονότ» υποστήριζε ότι επιτεύχθηκε «κάποιου είδους ενδιάμεση συμφωνία, η οποία προβλέπει την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στο 42% της Δυτικής Οχθης και στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας». Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Ναμπίλ Σάαθ διευκρίνιζε, χτες, ότι «στόχος ήταν η επίτευξη πολιτικής αποκλιμάκωσης χωρίς να επικεντρωθούν στα μέτρα ασφαλείας, που αναφέρει διαρκώς ο Αριέλ Σαρόν».

Σύμφωνα, πάντα, με τον Σάαθ στις συνομιλίες συμφωνήθηκε η ανάγκη τήρησης εκεχειρίας για ορισμένους μήνες, μέχρις ότου επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις. Εντούτοις, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές διαφωνίες. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Πληροφοριών, Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο, σχολίαζε ότι «ο παλαιστινιακός λαός δε θα δεχτεί να ζει σε καντόνια», αλλά επισήμως η Παλαιστινιακή Αρχή διευκρίνιζε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Ο Σιμόν Πέρες, από την άλλη, δήλωνε ότι «η κατάσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές έφθασε στο μηδέν, αλλά κάτι άρχισε να κινείται. Οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να καταστρέψουν το Ισραήλ. Νομίζω ότι η πλειοψηφία τους το γνωρίζει, γι' αυτό και πρέπει να διαπραγματευτούν».

Παραμένει «όμηρος» ο Αραφάτ

«Δε θα επιτραπεί στον Γιάσερ Αραφάτ να μεταβεί στη Βηθλεέμ, για να παραστεί στους εορτασμούς της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, στις 6 Ιανουαρίου, για τα Χριστούγεννα» κατέστησαν σαφές, χτες, οι Αρι Μεκέλ και Ραανάν Γκισίν, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αντιστοίχως. Μόλις δύο 24ωρα μετά την ανάλογη απαγόρευση που επιβλήθηκε στον Παλαιστίνιο ηγέτη, που τελικά για πρώτη φορά από το 1995, δε μετέβη στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του Καθολικού Ναού, στη Βηθλεέμ, η ισραηλινή ηγεσία επέμεινε στην απόφασή της.

Ο Γκισίν υπογράμμισε ότι «ο Γιάσερ Αραφάτ θα μεταβεί στη Βηθλεέμ μόνο όταν αποδείξει ότι είναι πραγματικός ηγέτης, δηλαδή συλλάβει τους δολοφόνους του Ισραηλινού υπουργού Ρεαβάμ Ζεεβί», που υπενθυμίζεται ότι δολοφονήθηκε από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ως απάντηση στη δολοφονία του γραμματέα του, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Μέκελ δήλωνε ότι «ο Αραφάτ θέλει να μεταβεί στη Βηθλεέμ ως ηγέτης της ειρήνης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν έχει πλήρως ελέγξει την τρομοκρατία».

Ο ίδιος ο Αραφάτ, στην αραβική «Ασάρκ αλ Αουσάτ», υπογράμμιζε ότι ο εγκλωβισμός του στη Ραμάλα «παραβιάζει τις συμφωνίες του Οσλο». Ο ΓΓ της Παλαιστινιακής Αρχής, Αχμέντ Αμπντέλ Ραχμάν, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι με την απαγόρευση αυτή «σαμποτάρει κάθε παλαιστινιακή προσπάθεια για εκεχειρία», ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή, με επίσημη ανακοίνωσή της, επέμεινε στην «αναγκαιότητα επείγουσας διεθνούς και αμερικανικής παρέμβασης πριν να είναι πολύ αργά», αναφερόμενη και στις ισραηλινές επιδρομές. Το σύνολο, σχεδόν, της διεθνούς κοινότητας επέκρινε την ισραηλινή απόφαση ενώ, χτες, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Ρίκερ, σχολιάζοντας τη νέα απαγόρευση, εξέφραζε τη λύπη της Ουάσιγκτον και τόνιζε ότι οι «αμερικανικές ανησυχίες θα επαναδιατυπωθούν στην ισραηλινή ηγεσία».

ΓΑΛΛΙΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ
Εταιρία «Γιουροτούνελ» εναντίον Ερυθρού Σταυρού

ΠΑΡΙΣΙ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Σε «διπλωματικό επεισόδιο» ανάμεσα στον Ερυθρό Σταυρό και την εταιρία που ελέγχει το «Γιουροτούνελ» που συνδέει τη Βρετανία και τη Γαλλία τείνει να εξελιχθεί η ύπαρξη του προσφυγικού στρατοπέδου στο Σανγκάτ, της δυτικής Γαλλίας.

Ανήμερα Χριστούγεννα, περίπου 650 πρόσφυγες αποπειράθηκαν, σε δύο κύματα, να διασχίσουν το τούνελ με προορισμό τη Βρετανία. Ηρθαν αντιμέτωποι με τις γαλλικές και τις βρετανικές δυνάμεις καταστολής. Ακολούθησε πολύωρο κυνηγητό, όπου κυριάρχησαν τα γκλομπ και τα δακρυγόνα, και τελικά 129 πρόσφυγες συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι επαναπροωθήθηκαν στο προσφυγικό στρατόπεδο. Τα δρομολόγια του «Γιουροτούνελ» διεκόπησαν για 10 ώρες.

Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τη γραμμή έχει ζητήσει τη μεταφορά του στρατοπέδου, υποστηρίζοντας ότι οι απόπειρες των προσφύγων να περάσουν λαθραία στη Βρετανία είναι καθημερινές και δεν είναι σε θέση να τις αποτρέψει. Εχει, μάλιστα, κατηγορήσει για αδιαφορία τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Στην αντεπίθεση πέρασε, χτες, ο υποδιευθυντής του προσφυγικού στρατοπέδου, που υπάγεται στον Ερυθρό Σταυρό. Ο Μισέλ Μαριό παραδέχτηκε ότι, την τελευταία στιγμή, πληροφορήθηκε τα σχέδια των προσφύγων αλλά δεν ειδοποίησε τις αρχές, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνεται για τη ζωή εντός του καταυλισμού «που δεν είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης και δεν μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου, όπως κάποιοι επιθυμούν». Την παραίτηση του Μαριό ζητούσαν, χτες, αρκετοί Βρετανοί αξιωματούχοι, ενώ κανένα σχόλιο δεν έγινε από το Παρίσι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ