ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σαν σε... προπόνηση

Ο Ζαγοράκης είχε καλή απόδοση, πέτυχε δε και ένα όμορφο γκολ

Sportidea

Ο Ζαγοράκης είχε καλή απόδοση, πέτυχε δε και ένα όμορφο γκολ
Δε χρειάστηκε πολύ η ΑΕΚ για να αποδείξει την ανωτερότητά της αλλά και το δικαίωμα να διεκδικήσει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «Ενωσίτες», σαν σε προπόνηση, επικράτησαν άνετα της Γκρεβενμάχερ με 6-0, στη Νέα Φιλαδέλφεια, και τώρα καλούνται να ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο για να δώσουν τον επαναληπτικό αγώνα.

Η διαφορά δυναμικότητας, πάντως, αν και ήταν αρκετά μεγάλη, οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν το σκορ. Στο παιχνίδι αυτό οι Ελληνες παίκτες είχαν την ευκαιρία, και ειδικά στο δεύτερο μέρος, όταν πλέον είχαν κριθεί όλα, να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα αλλά και τακτικές. Ετσι, οι φίλοι της Ενωσης είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τον Ερικ Ραμπρεσαντρατανά να αγωνίζεται, τη μόνη από τις μεταγραφές που έκανε φέτος η ΑΕΚ. Η αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων» προσπάθησε τουλάχιστον να μη διασυρθεί καθώς δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Ατματσίδη.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν από την αρχή να «τελειώσουν» το παιχνίδι αλλά ήταν αρκετά μουδιασμένοι για να τα καταφέρουν. Ετσι την αρχή αναγκάστηκε να κάνει ο Βασίλης Τσάρτας, όταν στο 38΄ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Τη σκυτάλη πήραν οι Ζαγοράκης (41΄), Λάκης (54΄), Νικολαΐδης (66΄, 89΄) και Κωνσταντινίδης (69΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχαν στείλει την μπάλα στο δοκάρι οι Νικολαΐδης και Τσάρτας και αν είχαν αξιοποιήσει σχεδόν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Από τους κορυφαίους της Γκρεβενμάχερ ήταν ο τερματοφύλακας Ζούμπερ καθώς έβγαλε σε πέρας την αρκετά δύσκολη αποστολή του.

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Ατματσίδης, Γεωργέας, Κασάπης, Φερούζεμ, Κωστένογλου (59΄ Ραμπρεσαντρατανά), Ζήκος, Ζαγοράκης (83΄ Πέτκοφ), Λάκης, Τσάρτας, Κωνσταντινίδης (78΄ Νάβας), Νικολαΐδης.

ΓΚΡΕΒΕΝΜΑΧΕΡ (Χέρμπερτ Χέρες): Ζούμπερ, Μαζαγκάλα, Κορντιάν, Αλμπερχτ, Χους (80΄ Μεντόζα), Σνάιντερ (88΄ Μασάντο), Ροντρίγκεζ (59΄ Πουζάντ), Γκρουν, Τιλ, Μπενασούρ, Πούσμαν.

  • Σήμερα ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι μεταγραφές της Ενωσης με την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη. Ο Βραζιλιάνος Μαρικά θα είναι κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα την τελευταία στιγμή. Εξάλλου, σήμερα παρουσιάστηκαν και επίσημα τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου όπως οι Μιελκάρσκι, Λυμπερόπουλος και Κάππος.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο το κυρίως «πιάτο»

Τριήμερο Κυπέλλου είναι αυτό που διανύουμε καθώς διεξάγεται η 2η αγωνιστική του θεσμού. Πάντως, το κυρίως «πιάτο» της αγωνιστικής θα «προσφερθεί» αύριο καθώς περιλαμβάνει 14 αγώνες, ενώ τη Δευτέρα θα διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί στις 29 του μήνα καθώς δεν αγωνίζονται από τις ομάδες της Εθνικής Κατηγορίας η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός.

Την αυλαία της αγωνιστικής ανοίγουν σήμερα τρεις αναμετρήσεις με πιο σημαντική αυτή της Κρήτης, όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πανηλειακό (20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι Κρητικοί θέλουν στην επίσημη «πρώτη», καθώς δεν έχουν δώσει ακόμα τον αγώνα για την 1η αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο, να πάρουν τη νίκη, μετριάζοντας τις αρνητικές εντυπώσεις από την περσινή άσχημη εμφάνιση, ενώ ο Πανηλειακός μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Ιωνικό, επιζητεί τη νίκη προκειμένου να συνεχίσει τη συγκομιδή των βαθμών. Νωρίτερα θα αναμετρηθούν ο Εθνικός με τον Ηρακλή (18.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) και ο Αγιος Νικόλαος με την Καλαμάτα (18.00).

Αύριο διεξάγονται τα περισσότερα παιχνίδια της αγωνιστικής χωρίς το σημαντικό παιχνίδι μεταξύ ομάδων της «μεγάλης» κατηγορίας. Το Μαρκό υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που μετά την επιτυχημένη «πρώτη» στην Ευρώπη, θέλει άλλη μία, αυτή τη φορά στο θεσμό του Κυπέλλου, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Την ίδια ώρα, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Ιωνικό. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, καθώς οι Περιστεριώτες επιζητούν τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι για το Κύπελλο, ενώ οι Νικαιώτες τους τρεις βαθμούς για να πιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας. Στον 7ο όμιλο διεξάγεται ένα παιχνίδι από τα παλιά. Ο Ακράτητος, που ανέβηκε στην Εθνική Κατηγορία, αντιμετωπίζει την Προοδευτική, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Αρη. Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο των «βυσσινί» και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης από τον Αρη (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Από την άλλη, οι «κίτρινοι» μετά το... πατατράκ της 1ης αγωνιστικής, δε θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών καθώς θα μείνουν στην ουρά της βαθμολογίας του 7ου ομίλου.

Τα υπόλοιπα αυριανά παιχνίδια έχουν ως εξής: (18.00) Καβάλα - Εθνικός Αστέρας, Κέρκυρα - Απόλλων Αθ., Παναιτωλικός - Παναχαϊκή, Χανιά - Παναιγιάλειος, Κασσάνδρα - Καλλιθέα, Φωστήρας - Γιάννενα, Απόλλων Κρ. Βρ. - Αθηναϊκός, Κιλκισιακός - Ξάνθη. Στις 19.00 θα γίνει ο αγώνας μεταξύ Πατραϊκού και Καλαμαριάς, ενώ μία ώρα αργότερα θα «κοντραριστούν» η Χαλκηδόνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τέλος, τη Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην Ελευσίνα (18.00 ΑΛΤΕΡ) ενώ στις 21.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) το Αιγάλεω αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό.

ΜΠΑΣΚΕΤ- Α1
«Πράσινος» και ο Σιούτης

Και τυπικά ο Γιάννης Σιούτης αποτελεί από χτες την 7η μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο έχει διάρκεια 2 ετών (1+1) και θα καλύψει τη θέση του τρίτου πλέι-μέικερ, πίσω από τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και τον Γιώργο Καλαϊτζή. Εξάλλου ακυρώθηκε τελικά η ανεπίσημη «πρώτη» που θα γινόταν στο ΟΑΚΑ υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη με τη συμμετοχή των νεαρότερων παικτών του «τριφυλλιού» η οποία είχε οριστεί για την Παρασκευή. Ετσι η πρώτη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα. Τότε θα έχει επιστρέψει από τις διακοπές του στη Βαρκελώνη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι περισσότεροι παίκτες (οι μη διεθνείς) θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα στην αρχή της βδομάδας. Μέχρι τις 16 του μήνα, όταν και θα αρχίσει επίσημα η προετοιμασία, θα έχουν «μαζευτεί» οι Τζόνι Ρότζερς, Ντάριλ Μίντλετον, Κόρεϊ Αλμπάνο και Γιώργος Μπαλογιάννης. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να έρθει για λίγες μέρες στη χώρα μας ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ρυθμίσει ορισμένες εκκρεμότητες.

  • Ο Τσαντ Τάουνσεντ και ο Μπράντον Γούλφραμ είναι οι δύο ξένοι παίκτες που επέλεξε ο Στιβ Γιατζόγλου για να βοηθήσουν τον Αρη την επόμενη σεζόν. Ο πρώτος είναι πόιντ γκαρντ και έχει ύψος 1.86μ. Αγωνίστηκε στην Αργεντινή και στην ομάδα του Πίκο, από όπου αποχώρησε γιατί δεν τον πλήρωναν. Για το δεύτερο, οι συστάσεις δίνουν την εικόνα ενός ικανού σκόρερ και ριμπάουντερ. Εξάλλου κατ' αρχήν συμφωνία υπάρχει με τον Νίκο Μίχαλο, ο οποίος απλά ζητά εγγυήσεις για τα χρήματά του, μέσω των εσόδων από τα «τηλεοπτικά». Αν συμφωνηθεί και αυτό, ο 24χρονος πλέι-μέικερ θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
ΑΡΗΣ
Εμεινε ο Χαριστέας

Παραμύθι με... αίσιο τέλος. Ο Αγγελος Χαριστέας τελικά ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αρη για τα επόμενα τρία χρόνια, κλείνοντας και τυπικά το σίριαλ που άνοιξε από το πουθενά. Ομως, στην υπόθεση αυτή συνεχίστηκαν οι... κόντρες μεταξύ της διοίκησης και του τεχνικού των «κιτρίνων», Ανρί Μισέλ, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Μαραβέλιας, άφησε αιχμές για τη στάση που κράτησε ο Γάλλος προπονητής καθ' όλη τη διάρκεια του σίριαλ Χαριστέα. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές των Γκίλμπερτ Πρίλασνικ και Νασίφ Μόρις. Ο πρώτος θα αγωνιστεί στον Αρη για τα επόμενα 1+1 χρόνια ενώ ο Μόρις για 1+4 χρόνια.

Στον ΠΑΟΚ, η περιβόητη συνάντηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιώργου Μπατατούδη, και των δύο από τους τρεις αρχηγούς της ομάδας κατέληξε ξανά σε υποσχέσεις. Ο Μπατατούδης τόνισε πως οι παίκτες του συλλόγου θα έχουν εισπράξει τα χρήματά τους μέχρι το τέλος του μήνα ενώ στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα καταβληθεί ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλει. Πάντως, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Μπατατούδη και του Ντούσαν Μπάγεβιτς με θέμα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Και τώρα η ... Λάτσιο

Μετά τη Θέλτα... η Λάτσιο. Τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας συνεχίζονται για τον Ολυμπιακό, που, μετά την ισπανική ομάδα, υποδέχεται αύριο, στο ΟΑΚΑ, τη Λάτσιο. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στην Ιταλία, με τον ίδιο σκοπό, όπου οι «λατσιάλι» είχαν επικρατήσει με 2-1. Η ικανοποιητική εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης έχει χαροποιήσει τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή, που περιμένει την ίδια μαχητικότητα και στο αυριανό παιχνίδι. Πάντως, αναμένεται να δοθεί βάρος στην άμυνα, καθώς τα νεκρά σημεία ήταν αυτά που στοίχισαν στους «ερυθρόλευκους».

Η αποστολή της Λάτσιο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αύριο το πρωί και ο Ντίνο Τζοφ δε θα έχει στη διάθεσή του αρκετά βασικά στελέχη του. Πάντως, με την αποστολή της Λάτσιο, θα φτάσουν και ο Πορτογάλος Φερνάντο Κόουτο, που, ως γνωστόν, είναι τιμωρημένος μόνο για τα επίσημα παιχνίδια.

ΒΟΛΕΪ
Θέλει καλό ξεκίνημα

Με στόχο την κατάκτηση ενός καλού πλασαρίσματος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, η εθνική μας ομάδα δίνει σήμερα την πρώτη της μάχη στα τελικά, κόντρα στη Βενεζουέλα (17.30 στην Πολωνία). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο στελεχώνουν οι Σ. Ντονάς, Ο. Καπετανόπουλος, Π. Δράκος, Α. Ανδρεάδης, Μ. Μανιάτης, Γ. Στεφάνου, Δ. Σουλτανόπουλος, Ν. Καραγιάννης, Γ. Κυριακίδης, Δ. Ωρολογάς, Ν. Σμαραγδής και Γ. Κοτσιλιάνος, αναμένεται να έχει επίπονο έργο, καθώς μετέχει σ' έναν από τους δυσκολότερους ομίλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του ομίλου, στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας είναι το εξής: Σήμερα: 17.30: Βενεζουέλα - Ελλάδα, 20.00: Βραζιλία - Κούβα, αύριο: 17.30: Ελλάδα - Κούβα, 20.00: Βενεζουέλα - Βραζιλία, Δευτέρα: 17.30: Βραζιλία - Ελλάδα, 20.00: Κούβα - Βενεζουέλα.

  • Στο Ρέθυμνο πέφτει η αυλαία των αγώνων του Πανελληνίου Σιρκουϊ μπιτς βόλεϊ με τη συμμετοχή των 8 καλύτερων ανδρικών και των τεσσάρων καλύτερων γυναικείων ομάδων. Οι αγώνες ξεκινούν σήμερα στις 09.00 και ολοκληρώνονται αύριο με τη διεξαγωγή των τελικών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ