ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Λουκέτο λόγω προβλημάτων στο Δημοτικό Στάδιο

Σε αναζήτηση έδρας βρίσκεται πλέον ο Πανσερραϊκός

Την τραγική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας αναδεικνύει ένα ακόμη περιστατικό με λουκέτο σε γήπεδο εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων, που το καθιστούν μάλιστα όχι μόνο μη λειτουργικό αλλά και επικίνδυνο. Το νέο «λουκέτο» αφορά το γήπεδο των Σερρών, που χρησιμοποιείται ως έδρα από τον Πανσερραϊκό για τους αγώνες στη Super League και το οποίο από χτες έκλεισε για χρήση, αφού θεωρήθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σχετικά με τη στατικότητα του γηπέδου αποδείχθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα τόσο με το στέγαστρο πάνω από τις θέσεις επισήμων, όσο και στη θύρα 6.

Μάλιστα, σχετικά με το θέμα αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου εγκυμονούν κινδύνους ακόμα και για τα παιδιά του σχολείου που γειτνιάζει με το γήπεδο! «Δεν μιλάμε για στατική επάρκεια 50, 100, 200 φιλάθλων. Μιλάμε για δύο κερκίδες που δεν μπορούν να έχουν φορτίο. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που είναι στο σχολείο δίπλα», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Εξαιτίας των νέων δεδομένων, με απόφαση της Super League υπήρξε αλλαγή έδρας στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Αρη για την 8η αγωνιστική και έτσι θα διεξαχθεί αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ το ματς του β' γύρου θα γίνει με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό. Να σημειωθεί ότι η ομάδα των Σερρών έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα την Τούμπα, για τον αγώνα με τον Αρη όμως δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει, καθώς είναι ήδη προγραμματισμένος εκεί για την Κυριακή ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Στον Πανσερραϊκό μελετούν κι άλλες λύσεις για την έδρα της ομάδας το επόμενο διάστημα, κάτι που για την ώρα όμως συναντά διάφορες δυσκολίες.

SUPER LEAGUE
Mε Ιταλό διαιτητή το ντέρμπι «αιωνίων»

Τον Φ. Μαρέσκα επέλεξε η ΚΕΔ για το ματς στο Φάληρο | Αντίδραση από τον Ολυμπιακό

Η επιλογή από την ΚΕΔ του Ιταλού ρέφερι Φάμπιο Μαρέσκα, καθώς και του συμπατριώτη του, Μάρκο Πιτσινίνι, ως υπεύθυνου για το VAR, στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Φάληρο για την 8η αγωνιστική της Super League, δείχνει να ανεβάζει την ένταση.

Οι συγκεκριμένες επιλογές προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που σε ανακοίνωσή της επιτίθεται κατά των ιθυνόντων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ στέκεται στο ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι ανήκει στη β' κατηγορία της UEFA και όχι στην Εlite η στην α' κατηγορία, από τις οποίες, βάσει συμφωνιών, θα πρέπει να γίνεται η επιλογή των διαιτητών των ντέρμπι. Εστιάζει επίσης στην επιλογή του υπεύθυνου VAR, θυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ήταν στην ίδια θέση και σε περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκφράσει πολλά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι μόνο η ιταλική Ομοσπονδία απάντησε θετικά στο αίτημα της ΕΠΟ για παροχή διαιτητή, καθώς και ότι η ΚΕΔ είναι υπεύθυνη μόνο για τους ορισμούς των Ελλήνων διαιτητών, προφανώς εννοώντας ότι οι επιλογές των ξένων αφορούν τον αρχιδιαιτητή - επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία επίσημα ανέλαβε εντός της βδομάδας ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ.

Ο Σιδηρόπουλος στην Τρίπολη

Επιπλέον, η ΚΕΔ όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο ώστε να διευθύνει το δεύτερο πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής, το Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ. Αντίστοιχα, ο Τάσος Παπαπέτρου θα είναι ο διαιτητής στο ντέρμπι ουραγών, Παναιτωλικός - Βόλος. Οι διαιτητές στα άλλα ματς: Γκάμαρης στο Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα, Βεργέτης στο Κηφισιά - ΟΦΗ, Πουλικίδης στο ΠΑΟΚ - Ατρόμητος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ 98-94 (παρ.)
Νίκη με χαρακτήρα και Λαρεντζάκη

Αν και για μία ακόμα φορά έκανε τα εύκολα δύσκολα, ο Ολυμπιακός δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία έφτασε σε πολύτιμη νίκη χτες στο ΣΕΦ με 98-94 στην παράταση (κανονική διάρκεια 85-85) επί της Παρτιζάν Βελιγραδίου για την 4η αγωνιστική της Euroleague, πήγε τον απολογισμό του στο 2-2 (νίκες - ήττες) και πήρε ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας. Καθοριστική για την έκβαση του αγώνα ήταν η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στην 4η περίοδο, όταν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, αλλά και ο χαρακτήρας που έδειξαν στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (19 πόντοι) να είναι ο πρωταγωνιστής των γηπεδούχων σε επίθεση και άμυνα τόσο στην 4η περίοδο όσο και στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον αγώνα και με μπροστάρηδες επιθετικά τους Κάνααν και Γουόκαπ κατάφερε να αποκτήσει διαφορά στο σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Το επιθετικό «μπλακάουτ» της τρίτης περιόδου όμως επέτρεψε στην Παρτιζάν, με ένα επιμέρους 26-5, να «προσπεράσει» και μάλιστα να χτίσει διαφορά έως και 14 πόντων (69-55 στο 28').

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αμυντικά, ενώ επιθετικά ο Λαρεντζάκης έδωσε νέα πνοή, με αποτέλεσμα να «ροκανίσει» τη διαφορά και μάλιστα να πλησιάσει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα (85-82), πριν το τρίποντο του Νάναλι στείλει τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι διέθεταν μεγαλύτερα αποθέματα, περιόρισαν τα λάθη και έφτασαν στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 - ΠΑΡΙΣΙ
Νέες έρευνες των οικονομικών αρχών

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι βρίσκεται στο στόχαστρο των οικονομικών αρχών σχετικά με ζητήματα που αφορούν το οικονομικό σκέλος της.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), οι αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησαν έρευνες σχετικά με τις συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και οργανωτικής επιτροπής όσον αφορά την τελετή έναρξης των αγώνων. Οι αποκαλύψεις του ΑFP μάλιστα μιλούν για έφοδο των αρμόδιων υπαλλήλων του υπουργείου σε γραφεία εταιρειών που εμπλέκονται με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της έρευνας και για το τι ακριβώς ψάχνουν οι οικονομικοί ερευνητές δεν έχουν γίνει γνωστές.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα καλοκαιριού η διοργάνωση είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο ερευνών των οικονομικών υπηρεσιών της χώρας με αιτία τις αναπροσαρμογές στον προϋπολογισμό και τις αυξήσεις στο κόστος διεξαγωγής των αγώνων.

ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ζητούμενο η αντίδραση

Θέλοντας να αντιδράσει μετά την κακή εμφάνιση και ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 4η αγωνιστική της Euroleague (21.15 - Novasports Prime). Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 1-2 (νίκες - ήττες) και κόντρα στην ισραηλινή ομάδα επιδιώκουν μια αγωνιστική αλλά και ψυχολογική ανάκαμψη ενόψει της συνέχειας. Κυρίως, όμως, για τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του το ζητούμενο είναι να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και διάρκεια στην απόδοση της ομάδας. Ο Τούρκος κόουτς του «τριφυλλιού» παραδέχτηκε ότι η προηγούμενη εμφάνιση ήταν κακή, εξήγησε όμως ότι όλοι στην ομάδα είναι υποχρεωμένοι να την αφήσουν πίσω και να εστιάσουν στο αποψινό ματς.

Ανέφερε ακόμα ότι κάθε αγώνας στη Euroleague είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του απαιτήσεις, και το ίδιο ισχύει και για το ματς με τη Μακάμπι, όπου οι παίκτες του θα πρέπει να δείξουν συγκέντρωση απέναντι σε μια αξιόλογη αντίπαλο όπως τη χαρακτήρισε. Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη όπως αυτά με τη Φενέρ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα της ομάδας του απόψε.

Οσο για την αποστολή του Παναθηναϊκού, συγκεντρώνει πιθανότητες να ενταχθεί σε αυτήν ο Ντίνος Μήτογλου, καθώς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τη θλάση που υπέστη πριν έναν μήνα, κατά τη διάρκεια του Super Cup στη Ρόδο. Αντίθετα θα απουσιάσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Εντυπωσιακές νίκες για ΠΑΟΚ και Προμηθέα

Σημαντικές νίκες επιφύλαξε η πρεμιέρα των υποχρεώσεων στο FIBA Champions League για τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα Πάτρας, που αγωνίστηκαν για την 1η αγωνιστική των ομίλων τους.

Ο ΠΑΟΚ έφθασε σε σπουδαία επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη επικρατώντας της Γαλατασαράι με 88-77. Με τη Γαλατά να συγκαταλέγεται στα φαβορί της διοργάνωσης η νίκη θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμη για τον ΠΑΟΚ αφού με το αποτέλεσμα αυξάνει κατακόρυφα τις ελπίδες πρόκρισης με το ...καλημέρα του ομίλου. Κορυφαίος του «Δικεφάλου» ήταν ο Αμερικανός Φρίντρικσον, που έφθασε σε Triple-double, έχοντας 19 π., 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε ο άλλος αγώνας του ομίλου ανάμεσα σε Χάποελ Ιερουσαλήμ και Μπενφίκα λόγω της κατάστασης στη Μ. Ανατολή και έχει οριστεί να διεξαχθεί την 1/11.

Στην Πάτρα σε... περίπατο εξελίχθηκε η πρεμιέρα για τον Προμηθέα, που έφθασε σε εύκολη και ευρεία νίκη επί της τσεχικής Οπάβα με το εντυπωσιακό 115 - 66. Οι Πατρινοί, εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά δυναμικότητας και τα προβλήματα των αντιπάλων (που εμφανίστηκαν με μόλις έναν ξένο παίκτη), ήταν κυρίαρχοι στον αγώνα έχοντας ως κορυφαίο τον Κρις Κόφι (16 π.).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ