ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /48
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Τριήμερες εκδηλώσεις στο Νότιο Πάρκο στις 15 - 17 Σεπτέμβρη

Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή

Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση των κεντρικών εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βρίσκονται οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Αχαΐα, που φέτος θα είναι μετά από χρόνια ξανά τριήμερες και θα φιλοξενηθούν στον γνωστό χώρο του Νότιου Πάρκου της Πάτρας από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη.

Την Κυριακή, στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή.

Στόχος, το σύνθημα του Φεστιβάλ, «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)», να φτάσει απ' άκρη σ' άκρη του νομού, να αγκαλιάσει τη μαθητική, φοιτητική, εργαζόμενη νεολαία, αλλά και εργαζόμενους, λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας, απ' όλο τον νομό και την Πάτρα.

Πλούσιο είναι και το συνολικό πρόγραμμα του τριημέρου, που περιλαμβάνει αφιερώματα, διαφορετικούς χώρους, αλλά και πολύμορφες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

  • 22.00: Αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι. Επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης.
  • 24.00: Λαϊκό γλέντι με τους «Γκιντίκι».


Νεανική Σκηνή:

  • 21.00: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 22.00: Χιπ-χοπ συναυλία με τους Ζωγράφο και Raibo.
  • 23.00: Συναυλία με φοιτητικό συγκρότημα.
Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

  • 20.30: Χορευτικά και άλλα δρώμενα από το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων και πολιτιστικούς συλλόγους.
  • 22.00: Αφιέρωμα «Ο Μίκης Θεοδωράκης των ποιητών». Τραγουδά η Μπέττυ Χαρλαύτη.
  • 23.30: Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Λαϊκά Χρώματα» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο (ακορντεόν και τραγούδι), Γιώργο Δρίτσα (μπουζούκι), Δημήτρη Αθανασιάδη (κιθάρα), Δώρα Βέτσου (τραγούδι), Παναγιώτη Τσαβατόπουλο (μπουζούκι και τραγούδι).

Νεανική Σκηνή:

  • 21.00: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η πάλη της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις». Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Μελάς, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γεωργία Ροδοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.
  • 22.00: Συναυλία με τον «Εισβολέα full band».
  • 24.00: Λαϊκό γλέντι με τους «Φιλεντέμ».
Κυριακή 17 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

  • 20.30: Μουσικό αφιέρωμα «Το Rock της αμφισβήτησης» από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • 21.30: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.
  • 22.30: Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα.

Στον χώρο του Φεστιβάλ και τις τρεις μέρες θα λειτουργούν έκθεση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, χώρος ενημέρωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, παιδότοπος, χώρος των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου», χώρος νέων στρατευμένων, χώροι μαθητών, φοιτητών, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και αθλητισμού, καθώς και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».


Εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζεται το ταξίδι του 49ου Φεστιβάλ και αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

Πύργος, στο Πάρκο Ξυστρή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με την Μαριώ. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», περίπτερο του ΚΕΘΕΑ, περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σέρρες, στο Πάρκο Δορυλαίου (Θεατράκι). Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Koza Mostra». Στον χώρο θα λειτουργούν μαθητικό στέκι, στέκι φοιτητών και νέων εργαζομένων, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Κατερίνη, στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους «Kappa», «Sarap και προλετάριος», «Γίναμε» και λαϊκό γλέντι με τους «Τούτοι the band». Στον χώρο προβλέπονται δραστηριότητες για μαθητές, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Νάουσα, στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Σάκης Τσίτσης, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τους «Ρεμπέτ Ασκέρ». Επίσης, δραστηριότητες για μαθητές, τουρνουά σκακιού, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Κόρινθος, στο πάρκο Φλοίσβου. Θα μιλήσει ο Π. Κοσκινάς, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της ΟΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Παρουσίαση χορευτικών από το «κόκκινο Αερόστατο», ροκ συναυλία με τους FINAL ACT και ρεμπέτικο γλέντι με τους Γιαγκίνηδες.

Καστόρι Λακωνίας. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρφάνης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ και υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης. Περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με τοπικό συγκρότημα. Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις σχετικά με την προστασία του φυσικού μας πλούτου, αλλά και με την ιστορία και την αγωνιστική προσφορά του Καστορίου τη δεκαετία του 1940.

Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη

Γιαννιτσά, στο πάρκο Αη Γιώργη. Θα μιλήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χαιρετίσει η Ολυμπία Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Πέλλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους «Banda Trite Pate» και «Ρουμπαγιάτ», δραστηριότητες για μαθητές, τουρνουά σκακιού, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Σύρος. Θα μιλήσει ο Κώστας Λουλές, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου της ΚΝΕ. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Επίσης: Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, με μουσική Θάνου Μικρούτσικου, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.


Εικαστική έκθεση με τίτλο «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Με τίτλο «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και θέμα τις εργασιακές σχέσεις και την ένταση της εκμετάλλευσης, η Επιτροπή Πολιτισμού του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ απευθύνει, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», κάλεσμα συμμετοχής σε εικαστική έκθεση σύγχρονου έργου. Τα έργα θα εκτεθούν στη διάρκεια του τριημέρου εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο Στέκι Πολιτισμού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Για συμμετοχή στην εικαστική έκθεση που θα επιμεληθεί η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ:

1. Αποστολή φωτογραφικού υλικού του έργου στην ηλεκτρονική διεύθυνση steki@kne.gr, με τίτλο, διαστάσεις, υλικό. Οποιος/α επιθυμεί, μπορεί να συμπεριλάβει και σύντομο σημείωμα για το έργο. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

2. Κάθε ατομική συμμετοχή μπορεί να γίνει με έως 2 έργα.

3. Συμμετοχή μπορεί να γίνει με έργο ζωγραφικό, χαρακτικό, γλυπτικό, εγκατάσταση, εικαστικό περιβάλλον, video art ή και mixed media.

4. Τα ζωγραφικά και χαρακτικά έργα χρειάζεται να είναι έτοιμα προς επιτοίχια ανάρτηση. Τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις πρέπει να παραδοθούν με το βάθρο τους. Η έκθεση θα έχει οθόνες και ηχητική υποδομή για τα έργα με οπτικοακουστικό υλικό. Εργα που δεν εμπίπτουν στα παραπάνω θα τοποθετηθούν με κατάλληλο τρόπο σε συνεννόηση με τον δημιουργό.

5. Η εικαστική έκθεση πραγματοποιείται σε υπαίθριο χώρο, συνίσταται τα έργα προς συμμετοχή να είναι κατάλληλα για έκθεση σε εξωτερικό περιβάλλον.

6. Τα έργα παραδίδονται στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - «Μάνος Λοΐζος», Τροίας 36, Αθήνα, από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η παραλαβή των έργων θα γίνει από τον ίδιο χώρο μεταξύ 25 έως 31 Σεπτεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εικαστική έκθεση με τίτλο «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», με στόχο να αναδειχθούν οι βαθύτερες αιτίες αυτών των εγκλημάτων, το σύστημα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων.

Για συμμετοχή στην εικαστική έκθεση:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο τηλέφωνο 6985567163 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση stekiknethess@gmail.com.

Τα έργα παραδίδονται στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Εναυσμα», Βελισσαρίου 5 (περιοχή Ευζώνων), Θεσσαλονίκη, έως τις 8 Σεπτέμβρη. Η παραλαβή των έργων θα γίνει από τον ίδιο χώρο μεταξύ 18 - 25 Σεπτέμβρη.

Τα έργα θα εκτεθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στη γωνιά του Στεκιού Πολιτισμού του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη.

Η επιμέλεια της εικαστικής έκθεσης θα γίνει από την Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ