ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
Σελ. /28
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Πιο δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη για ακόμη πιο δυνατούς εργαζόμενους!

Γ. Στεφανάκης: «Καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι παντοδύναμη με δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ»

Μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν να είναι πιο δυνατοί την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιούνη, απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και τη συναινετική «αντιπολίτευση» των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις κάλπες για 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, έστειλε η συγκέντρωση με εργατοϋπαλλήλους που πραγματοποίησαν οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΤΕ Αχαΐας του Κόμματος, το απόγευμα της Κυριακής.

Στην πλατεία Ελευθερίας, στη φτωχογειτονιά των Προσφυγικών της Πάτρας, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων, νεολαία, κόσμος κάθε ηλικίας, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από βουλευτές αγωνιστές

Επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από βουλευτές κομμάτων που θα ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια, το ένα πίσω από το άλλο, αλλά από αγωνιστές που στέκονται στο πλευρό τους για να μην περάσουν όλα αυτά, κάλεσε όσους δεν ψήφισαν το ΚΚΕ στις 21 Μάη, να το κάνουν τώρα.

«Οι εργαζόμενοι της Πάτρας έχουν ανάγκη για περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ, που θα είναι άνθρωποι που ζουν όπως όλοι μας, εργάτες βιοπαλαιστές, που έχουν ακριβώς το ίδιο συμφέρον με την πλειοψηφία του λαού και μάλιστα σε μια περιοχή που πλέον συγκεντρώνει έναν πολύ μεγάλο όγκο της βιομηχανικής αλλά και μεταφορικής εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή και συνολικά στη χώρα», είπε.


Εξήγησε ότι πολύ περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι καταλαβαίνουν τώρα αυτό που το ΚΚΕ τονίζει για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, σημειώνοντας: «Οσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση, που θα "βάζει πλάτη" στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων. Και τέτοια "αντιπολίτευση" που στην ουσία είναι συμπολίτευση υπήρχε και υπάρχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα μικρά κόμματα - σφήνες που μπαίνουν στη Βουλή για να κρατήσουν το σύστημα όρθιο απέναντί μας». Θύμισε ότι και στο Ευρωκοινοβούλιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει από κοινού το 80% των αντιλαϊκών μέτρων της ΕΕ.

«Εχουν λερωμένη τη φωλιά τους!»

«Αυτή η στάση των υπόλοιπων κομμάτων είναι που οδηγεί στην απογοήτευση κυρίως των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς. Αυτή η πολιτική έφερε τη ΝΔ το 2019 με 39%, αυτή η πολιτική οδήγησε στη νίκη της στις τελευταίες εκλογές, ως το δήθεν μικρότερο κακό», υπογράμμισε.

Ανέδειξε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, απ' τις «τρικλοποδιές» των δυνάμεών του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έως το «θα λογαριαστούμε μετά» την περίοδο της πανδημίας και τα «παντρολογήματα» των συνδικαλιστών του στο προεδρείο της ΓΣΕΕ από κοινού με τις δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Θυμηθείτε τα εμπόδια που έβαζαν όσο ήταν στα χέρια τους το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που το είχαν μετατρέψει σε μηχανισμό της εργοδοσίας. Βγάζει μάτι η μεγάλη διαφορά που υπήρξε όταν το Εργατικό Κέντρο της πόλης πέρασε στα χέρια των εργαζομένων. Ποιοι ήταν αυτοί που έχουν την ευθύνη που όλα αυτά τα χρόνια το Εργατικό Κέντρο ήταν δοσμένο στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις; Δεν ήταν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ; Ποιοι ήταν αυτοί που το άλλαξαν; Που το μετέτρεψαν σε κέντρο αγώνα και διεκδίκησης για τα συμφέροντά μας; Δεν ήταν οι κομμουνιστές μαζί με τους αγωνιστές που έκαναν το βήμα και διάλεξαν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας;».

Τόνισε ότι αυτοί είναι που λένε ότι νοιάζονται για τη συνέχεια του κράτους, ποιος θα κυβερνήσει υποτίθεται προοδευτικά, που επιτίθενται στο ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντας τη θέση του για τη συμμετοχή ή όχι σε αστικές κυβερνήσεις, που «πολεμάνε» υποτίθεται τη δεξιά με Αντώναρους, Μαραντζίδηδες και άλλα «αστέρια» που έχουν περάσει την αντικομμουνιστική σχολή με άριστα και πιστοποίηση του ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας: «Γι' αυτό στην Πάτρα συμμαχούν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά του συντρόφου μας του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, δηλαδή κατά του ΚΚΕ. Γι' αυτό στο Περιστέρι στην Αττική στηρίζει τον δήμαρχο της ΝΔ, τον Παχατουρίδη. Γι' αυτό στην Καισαριανή έχει κοινό υποψήφιο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να μην εκλεγεί κομμουνιστής δήμαρχος.

Ας αφήσουν λοιπόν τις εξυπνάδες, γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε οι μόνοι που θα βρεθούμε μαχητικά απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και αυτό ό,τι μαϊμουδιά και να σκεφτούν να κάνουν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».

Καμιά ψήφος στο «πάμε και όπου... βγει»

Επισημαίνοντας ότι κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ για τους εργατοϋπαλλήλους πρέπει να είναι όσα συμβαίνουν και στους χώρους δουλειάς, με τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη μετατροπή τους σε «κοιλάδες των Τεμπών», αλλά και τις επιτυχίες που έχουν όταν οργανώνουν την πάλη τους, δήλωσε πως καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη «όταν υπάρχει εργατικό - λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! Και δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό αντίστοιχα εργατικό κίνημα, σημαίνει λαός που μπορεί να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει, να έχει και κατακτήσεις. Ετσι όπως κάναμε μέχρι τώρα».

Σημείωσε ότι μόνο με το ΚΚΕ μπορούν να γίνουν όλα αυτά, καλώντας να μη χαθεί ψήφος στην αποχή, ή στα λεγόμενα κόμματα - φαντάσματα τύπου ΝΙΚΗΣ, Πλεύσης Ελευθερίας κ.ά., που με «θόρυβο» εμφανίζονται και «αθόρυβα» αποσύρονται όταν έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους για λογαριασμό του συστήματος, καθώς και να μην πάει καμιά ψήφος στο «πάμε και όπου βγει» αλλά «να πέσει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μόνο στο ΚΚΕ!», καταλήγοντας:

«Γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει Πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικούς ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγεται. Γιατί το ΚΚΕ τους εργαζόμενους δεν τους βλέπει σαν κουκιά ούτε τους χωρίζει σε "πράσινους", "μπλε" και "ροζ". Γι' αυτό και δεν λέει "καλά να πάθουν" επειδή ψήφισαν το ένα ή το άλλο κόμμα, όπως κάνουν άλλοι.

Είναι σάρκα από τη σάρκα τους και τους βλέπει σαν την τάξη που παράγει όλο τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας και που έχει τη δύναμη, όταν το αποφασίσει, να τα φέρει όλα τούμπα. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού: Στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος.

Πάμε να κάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, λοιπόν, για να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να δυναμώσει η προοπτική των καλύτερων ημερών που θέλουμε να ζήσουμε και θα ζήσουμε».

Μάχη για δυνατό ΚΚΕ παντού!

Παρεμβάσεις μετά την ομιλία πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας Δημήτρης Μαρμούτας και Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου και ο Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων - Ντελιβεράδων Αχαΐας.

Επίσης, ο Ανέστης Τριάντης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας «Η Ενωση», ο οποίος σημείωσε τη θέση του σωματείου να μην κλείσει το εργοστάσιο της «Crown Hellas-Can», να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, λόγω του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσαν παράλληλα όλοι σε επανεκλογή βουλευτή του Κόμματος στον νομό, με αυξημένες ψήφους και ποσοστά.

«Ο λαός πρέπει και μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια στις 25 Ιούνη, ρίχνοντας πολύ περισσότερα κόκκινα, με το σφυροδρέπανο, ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη, όχι μόνο για να μη στερεώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, αλλά για να προετοιμάσει το έδαφος για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, ο οποίος κάλεσε σε αύξηση των δυνάμεων του Κόμματος και των συμπορευόμενων με αυτό στις περιφερειακές εκλογές με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρη Παρίση, και επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής Πάτρας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, απ' την πρώτη Κυριακή.


Απαγορεύεται η είσοδος στο κόμμα που δεν δίνει διαπιστευτήρια στην εργοδοσία!

Την ώρα που διάφοροι CEO και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα έχουν καλεσμένους σε καθημερινή βάση μέσα στα εργοστάσιά τους μια σειρά υποψήφιους βουλευτές, πρώην υπουργούς, στελέχη κομμάτων όπως της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφορων καλόβολων για την εργοδοσία «μικρών κομμάτων», δεν έχουν σταματημό οι περιπτώσεις που οι πύλες των εργοστασίων είναι ερμητικά κλειστές για τους υποψήφιους του ΚΚΕ.

Τελευταίο προκλητικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της «ELVIAL» στο Κιλκίς. Η εργοδοσία απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΚΚΕ να επισκεφθεί τον χώρο, επικαλούμενη ότι η επιχείρηση δεν δέχεται επισκέψεις και περιοδείες από κανένα πολιτικό κόμμα. Διατείνονται ότι για το «καλό των εργαζομένων» δεν επιτρέπουν την είσοδο και τη διανομή ανακοινώσεων πολιτικού περιεχομένου για να μη δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές πεποιθήσεις, καθώς δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα «υποχρεωτικό ακροατήριο» από εργαζόμενους που θα έρθουν σε δύσκολη θέση και δεν θα μπορούν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους.

Η «ευαισθησία» τους είναι τρομερά επιλεκτική, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν οι πύλες του εργοστασίου ήταν ορθάνοιχτες κατ' επανάληψη για στελέχη άλλων κομμάτων (βλέπε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι τα όσα επικαλείται είναι προσχηματικά. Αυτό που πράγματι συμβαίνει είναι ότι στο ΚΚΕ η εργοδοσία δεν θα βρει πρόθυμους που να τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα στην επιχείρηση. Δεν θα βρει διαθέσιμα χέρια να ψηφίζουν υπέρ σε αντεργατικούς νόμους που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, ρίχνοντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στον φόβο.

Επιβεβαιώνεται ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί την εργοδοσία είναι η φωνή του ΚΚΕ, που δεν τα δίπλωσε στιγμή.

Οι εργαζόμενοι του Κιλκίς μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να σκεφτούν καλά: Σε έναν νομό με τόσες επιχειρήσεις που παράγεται σημαντικός πλούτος, την ώρα που η ζωή της εργατικής τάξης συνεχώς επιδεινώνεται, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από μερικούς ακόμα βουλευτές βολικούς για το σύστημα.

Τόσα χρόνια οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον νομό δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν πρόσεξαν τίποτα από τα καθημερινά βάσανα της εργατιάς. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματικά ανάγκη από περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ, αποκούμπι και δύναμη στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, με σύγχρονα δικαιώματα.


Κ. Ι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ