ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάρτη 2023
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΒΑΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΒΑΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 25 Μαρτίου 2023 συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας θείος, γαμπρός και παππούς ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΔΑΣ. Ο Μιχάλης ήταν γιος αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και από την ηλικία των 20 ετών έως και τον θάνατό του ήταν δραστήριο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στη μνήμη του η οικογένεια Χρυσούλα και Απόστολου Βενετιάδη προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

21 Μάρτη 1996, σε ηλικία 71 ετών «έφυγε» από τη ζωή σαν «ατσάλινο τείχος» ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΒΑΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ, μέλος της ΚΟΒ Μπιζανίου Καλλιθέας του ΚΚΕ. Ο κομμουνιστής, ο ποιητής, ο λογοτέχνης, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», ένας ανυπότακτος, σεμνός, πολύπλευρα δημιουργικός, βαθύτατα ρομαντικός άνθρωπος, του οποίου το έργο κληροδοτείται για να διδάσκει αγωνιστικό και ανθρώπινο ήθος τις νεότερες γενιές. Τα ποιήματά του έγιναν ύμνοι σε μυριάδες στόματα που τα τραγούδησαν οι λαϊκοί αγωνιστές σε όλες τις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, θα έχουμε πάντα στο μυαλό μας το παράδειγμά σου και τους στίχους σου «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους». Στην μνήμη του ο σύντροφος Δημήτρης Αθανασάκης προσφέρω στην ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφου στη ζωή και τους αγώνες, ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ, μέσα από την Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας προσφέρω στο ΚΚΕ, για τις ανάγκες του αγώνα, το ποσό των 50 ευρώ.

Γ. Π.

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΔΑΣ

Venetia Venetiadi

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΔΑΣ
Συλλυπητήρια

Οι ΚΟΒ Κυψέλης του ΚΚΕ στέλνουν θερμά συλλυπητήρια στον σύντροφο Ηλία Νικολόπουλο και στην συντρόφισσά του, Ελένη, για τον θάνατο της μητέρας του.

Θάνατος αγωνίστριας

«Εφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΛΛΑ. Θα την αποχαιρετήσουμε σήμερα Τρίτη, ώρα 11 π.μ. στο Κοιμητήριο Χολαργού. Αντί στεφάνων καλούμε να γίνουν προσφορές στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Τα παιδιά της, Βαγγέλης - Θηρεσία, Δημήτρης - Αννα, τα εγγόνια, το δισέγγονο



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ