ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 5 Φλεβάρη 2023
Σελ. /40
Με μαχητική αισιοδοξία η ΚΝΕ μπροστά στο Συνέδριό της

Με την ολοκλήρωση της Συνδιάσκεψης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή διαδικασία στην ΚΝΕ μπροστά στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 12 Φλεβάρη με σύνθημα «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως - Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ - ΚΝΕ δυνατή παντού!». Από τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο, με τον «Οδηγητή» τον Οκτώβριο, μεσολάβησαν 4 μήνες συλλογικής συζήτησης και μαχητικής δράσης.

Η ΚΝΕ φτάνει στο Συνέδριο με την αισιοδοξία και τη δέσμευση ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να καταγράψει ένα νέο άλμα στην Ιστορία της ως επαναστατικής οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα πολλές χιλιάδες νέοι προμηθεύτηκαν για πρώτη φορά τον «Οδηγητή», «δέθηκαν» πιο δυνατά στο πλευρό της Οργάνωσης, δίνοντας μάχες στο πλευρό της ΚΝΕ. Τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης «ανίχνευσαν» καλύτερα την Ιστορία και τα ίχνη της ΚΝΕ, τιμώντας τα 100χρονα από την ίδρυση της ηρωικής ΟΚΝΕ. Πραγματοποίησαν δεκάδες εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν πρόταση και σχέδιο δράσης για ό,τι «καίει» τη νέα γενιά. Δημοσιεύτηκαν στον «Οδηγητή» δεκάδες άρθρα στο πλαίσιο του δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου, έγινε ουσιαστική συζήτηση σε συντροφικό πνεύμα κριτικής και αυτοκριτικής στις Οργανώσεις και εξελέγησαν τα νέα καθοδηγητικά όργανα στις Περιοχές.

Οι δυνάμεις της Οργάνωσης απόκτησαν και νέα πείρα, δουλεύοντας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των Θέσεων του ΚΣ, πρωτοστάτησαν στους αγώνες της νεολαίας. Δίνουν τη μάχη να μεγαλώσει η συμπόρευση της νεολαίας με το ΚΚΕ και στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Ενώ μπορούν καλύτερα να εντοπίζουν σημαντικές αδυναμίες που παραμένουν στη δουλειά τους.

Στις λίγες μέρες που απομένουν για την έναρξη των εργασιών, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες από όλη την Ελλάδα. Τους συντρόφους από τις διεθνείς αντιπροσωπείες, που θα ταξιδέψουν ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον βαθιά διεθνιστικό χαρακτήρα της δράσης της Οργάνωσης.

Οι αντιπρόσωποι του 13ου Συνεδρίου, οι εργασίες και η αποφασιστική προσπάθεια για την υλοποίηση των αποφάσεών του μπορούν να δικαιώσουν τις προσδοκίες των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, των ακόμα περισσότερων που παρακολουθούν και αναγνωρίζουν τον ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη σημερινή εποχή. Θα γίνουν περισσότερες οι σπίθες που θα κάνουν τα σκοτάδια φως. Περισσότεροι συνεχώς θα τολμούν το μεγάλο βήμα στο μέλλον με το ΚΚΕ, για τον σοσιαλισμό. Η ΚΝΕ θα γίνεται πιο δυνατή παντού.

Ζήτω το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εμπρός για ΚΝΕ πιο γερή ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά

Στις 29 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης μπροστά στο 13ο Συνέδριο

Σε κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Γενάρη η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Στη Συνδιάσκεψη παρευρέθη πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Νίκο Αμπατιέλο.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέου Συμβουλίου Περιοχής, όπου σε κλίμα συντροφικής κριτικής και αυτοκριτικής έγινε ουσιαστική συζήτηση για την αποτίμηση της δουλειάς των στελεχών. Γραμματέας του νέου Συμβουλίου Περιοχής επανεξελέγη ο Ιάσονας Φάνος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κατά τις εργασίες στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης ξεχώρισε η ζωντάνια της συζήτησης, με τη μεταφορά πείρας από τις Οργανώσεις από την παρέμβασή τους σε όλα τα τμήματα νεολαίας, από τις μικρές ηλικίες και τις ομάδες του «Κόκκινου αερόστατου», τους μαθητές Γυμνασίου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, μέχρι τους φοιτητές και τους νέους εργαζομένους, αλλά και τα διαφορετικά «κανάλια» που χρειάζεται να αξιοποιούνται για την παρέμβαση αυτή, τους μαζικούς φορείς, πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους κ.ο.κ.

Απασχόλησαν τα συμπεράσματα από τις μεγάλες μάχες που έδωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλευρό του Κόμματος, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την ανάπτυξη αγωνιστικής διεκδίκησης, από την παρέμβαση στους Φοιτητικούς Συλλόγους, την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής» σε 1η δύναμη και στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για την πραγματοποίηση ανόθευτων εκλογών μετά από πολλά χρόνια, την επιτυχημένη μάχη της απεργίας στις 9 του Νοέμβρη σε κλάδους που συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό νέων εργαζομένων, όπως το Εμπόριο, ο Επισιτισμός, οι Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική κ.ο.κ.

Ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι ομιλίες των μαθητών, που μετέφεραν την πείρα των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ από την πρωτοπόρα δράση για την ανάπτυξη των μαθητικών αγώνων, εστιών αντίστασης που αναπτύχθηκαν σε διάφορες γειτονιές της Αττικής, αλλά και την ανάγκη η δράση που ξεδιπλώνεται να αγκαλιάζει το σύνολο των όρων ζωής των μαθητών, με πολύμορφη αθλητική, πολιτιστική δραστηριότητα των μαθητικών Συντονιστικών Επιτροπών. Μετέφεραν τον προβληματισμό που αναπτύσσεται σε χιλιάδες μαθητές για την επιδείνωση των όρων ζωής, σπουδών, για φαινόμενα που αναδεικνύουν τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η βία κατά των παιδιών, των γυναικών κ.ά., που όταν αυτός ο προβληματισμός συναντιέται με τις πρωτοπόρες ιδέες του ΚΚΕ μπορεί να γίνει δύναμη διεκδίκησης, παράγοντας για την οργανωτική ανάπτυξη της ΚΝΕ στα σχολεία.

Αντίστοιχη πείρα μεταφέρθηκε από όλες τις Οργανώσεις, βγάζοντας καθοδηγητικά συμπεράσματα από την προσπάθεια ανόδου του ρυθμού στρατολογίας στα πανεπιστήμια της Αττικής και σε κλάδους στρατηγικής σημασίας για το Κόμμα. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ σε πλατιές μάζες νεολαίας, η αναγνώριση των δυνάμεων της ΚΝΕ σε κάθε χώρο που συγκεντρώνει νεολαία. Ο προβληματισμός επικεντρώθηκε στο πώς, αξιοποιώντας αυτό το έδαφος, η ΚΝΕ θα περάσει σε φάση μεγάλης οργανωτικής ανάπτυξης το επόμενο διάστημα. Από αυτή τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα καλέσματα σε άμιλλα για το νέο έτος, σε συντροφικό κλίμα, που καλλιεργήθηκε στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης και από τις βραβεύσεις των πρωτοπόρων Οργανώσεων στη στρατολογία και στη διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις του ΚΣ.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 13ο Συνέδριο, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα, και θέτουν τον στόχο για πιο μαζική, πιο γερή ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά ΚΝΕ, ικανή να ριζοσπαστικοποιεί και να εμπνέει ευρύτερες δυνάμεις για δράση, με αναβαθμισμένη εσωοργανωτική ζωή, ανέβασμα του ιδεολογικού πολιτικού στοιχείου στην καθημερινή ζωή της Οργάνωσης.

Σταθερά στη συζήτηση στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης βρισκόταν το πολιτικό άνοιγμα που ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, δίπλα στην ΚΟ, για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογικές μάχες, δεμένο με τους στόχους ισχυροποίησης της ΚΝΕ, συζήτηση που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα χιλιάδες νέοι στην Αττική να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη.

«Δυνατή ΚΝΕ στα σχολεία σημαίνει δυνατοί μαθητικοί αγώνες! Ελα μαζί μας!»

Εκδήλωση το Σάββατο 4/2 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Η ΚΝΕ καλεί μαθητές και μαθήτριες σε εκδήλωση με το παραπάνω θέμα, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας γνωριμίας με την ΚΝΕ και αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης, με τίτλο «Είμαστε χιλιάδες - νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές - μέλη της ΚΝΕ. Γιατί όχι και εσύ; Ελα μαζί μας!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Καλλιθέα»).

Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από μαθητές από Ελλάδα και Ιταλία.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Τέλος Χρόνου», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λουκά Παλαιοκρασά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ