ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη πανεξόρμηση - σάλπισμα μάχης με την Απόφαση της ΚΕ για τις εξελίξεις και τις εκλογές

Με μια μεγάλη πανεξόρμηση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακινούν πλατιά τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», όπου δημοσιεύεται η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και τη μάχη των εκλογών.

Ο πήχης της διακίνησης έχει μπει ψηλά. Ο στόχος είναι να φτάσει η απόφαση σε χιλιάδες χέρια, σηματοδοτώντας και με αυτόν τον τρόπο τη νέα μεγάλη πολιτική εξόρμηση που ξεκινά, δίνοντας το στίγμα της αναγκαίας ευρείας στράτευσης για τις μάχες και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ σε αυτήν τους την προσπάθεια συναντούν τον προβληματισμό που είναι διάχυτος στις λαϊκές οικογένειες λόγω των πολλών προβλημάτων που τις ταλανίζουν, όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις θέσεις του ΚΚΕ, ευρύτερα αλλά και μπροστά στις εκλογές. Από τη μεριά τους οι δυνάμεις του Κόμματος προβάλλουν τις προτάσεις και τη δράση του, την ανάγκη πολύπλευρης ενίσχυσής του μαζί με την κλιμάκωση της λαϊκής πάλης σε αντιπαράθεση με τα κάλπικα διλήμματα που καλλιεργούνται όλο και πιο έντονα, με σκοπό να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Σε ρυθμούς πανεξόρμησης πέρασε το Σαββατοκύριακο για τις Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική.

Πυκνή κίνηση υπήρχε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα κατά τόπους γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων. Μέλη και φίλοι του Κόμματος «υποδέχονταν» τα φύλλα και μετά από ένα πρώτο διάβασμα στην Απόφαση ρίχνονταν στην «κούρσα» για να φτάσουν αυτή και η εφημερίδα παντού.

Συνεργεία εξορμήσεων από μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ με τον «Ριζοσπάστη» και άλλα υλικά είχαν πάρει θέση σε κάθε δήμο της Αθήνας και του Πειραιά, σε πλατείες, πάρκα και εμπορικούς δρόμους. Ταυτόχρονα «όργωσαν» γειτονιές και συνοικίες με στόχο η Απόφαση να μπει στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας.

Περιστέρι
Περιστέρι
Οι κλαδικές Οργανώσεις φρόντισαν από το Σάββατο να φτάσουν στους μεγάλους χώρους δουλειάς που ήταν ανοιχτοί, όπως τα πολυκαταστήματα, ενώ από το πρωί της Δευτέρας ξεδιπλώθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων σε πολλούς κλάδους.

Αντίστοιχα, οι Οργανώσεις τις Σπουδάζουσας «έπιασαν» σταθμούς του Μετρό και άλλα κεντρικά σημεία, χωρίς να αφήσουν διερχόμενο που να μην του γνωστοποιήσουν τη δημοσίευση της Απόφασης, ενώ τις επόμενες μέρες τη σκυτάλη πήραν οι εξορμήσεις σε φοιτητικές εστίες και αμφιθέατρα.

Ακόμα, το απόγευμα της Κυριακής μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ μαζί με τον «Ριζοσπάστη» βρέθηκαν στα διόδια, υποδεχόμενοι όσους γυρνούσαν από το τριήμερο.

Σε όλα τα παραπάνω, μαζί με την εφημερίδα διακινήθηκε το νέο φυλλάδιο του ΚΚΕ που αναδεικνύει τις αιτίες για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων, ενώ έγινε πλατύ κάλεσμα και για τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκου, στις 14 Γενάρη στο ΣΕΦ.

«Στο πόδι» οι Οργανώσεις στη Θεσσαλία

Με αισιοδοξία και παρακαταθήκη τους αγωνιστικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις της Θεσσαλίας έδωσαν από το πρωί του Σαββάτου τη μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» και της Απόφασης της ΚΕ.

Νίκαια
Νίκαια
Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, αφού παρέλαβαν τα φύλλα, ξεχύθηκαν σε εργατογειτονιές, χωριά και χώρους νεολαίας, ώστε να φτάσει όσο πιο πλατιά γίνεται η εφημερίδα. Τη Δευτέρα σειρά είχαν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, δημαρχεία, σχολεία και πανεπιστήμια.

Η ανταπόκριση του εργατόκοσμου και της νεολαίας αποδείχθηκε μεγάλη, αφού μέχρι χτες είχαν διακινηθεί χιλιάδες φύλλα, καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό του πλάνου, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν και οικονομική ενίσχυση, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.


Θεσσαλία
Θεσσαλία

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οικογένεια του ναύαρχου Γιώργου Ροΐδη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες στα γραφεία του Κόμματος, στον Περισσό, με την οικογένεια του ναύαρχου Γιώργου Ροΐδη, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Μάη και ο οποίος με την αποστρατεία του έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την σύζυγο του Γιώργου Ροΐδη, Σούλα, και τα παιδιά του Δημήτρη και Φάννυ. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κόμματος, παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α., ο Αναστάσιος Τσουκαράκης, αντισυνταγματάρχης ε.α., και άλλα μέλη της ΚΕ και απόστρατοι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του Γιώργου Ροΐδη, παρέδωσε στην οικογένειά του, η οποία τον στήριξε στη ζωή του για να περπατήσει το μονοπάτι της προσφοράς προς τον λαό, μια καλαίσθητη έκδοση αποκλειστικά για τη σύζυγο και τα παιδιά του, με δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό του «Ριζοσπάστη» με την πολύπλευρη δραστηριότητα του ναυάρχου στο πλαίσιο του Κόμματος. Ολα τα αντίγραφα που επιδόθηκαν φέρουν ιδιόχειρη αφιέρωση από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


Επίσης, επιδόθηκε και ένα αντίγραφο της έκδοσης με τα υλικά της ημερίδας που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Η απάντηση του ΚΚΕ». Στην έκδοση έχει συμπεριληφθεί η ομιλία που είχε ετοιμάσει ο Γιώργος Ροΐδης, την οποία τελικά δεν εκφώνησε λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ