Ενώ σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε εστιάζει ιδιαίτερα στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων στη Φυσική Αγωγή μέσω της εξίσωσής τους με βεβαιώσεις ταχύρρυθμων σεμιναρίων και στέκεται ιδιαίτερα στους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση.
Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Το υφυπουργείο Αθλητισμού με το υπό διαβούλευση 5ο αθλητικό νομοσχέδιο κονιορτοποιεί τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, εισάγοντας το επάγγελμα του "εκπαιδευτή", εξισώνοντας στην ουσία με τον τρόπο αυτόν το πανεπιστημιακό πτυχίο με βεβαιώσεις ταχύρρυθμων σεμιναρίων από αδιαβάθμητες, αυτοσχέδιες σχολές. Δηλαδή, νοθεύεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη σε θέματα άσκησης, υγείας, ευρωστίας και ευεξίας. Επιπλέον, σε συνέχεια της αναστολής κρατικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων "Αθλητισμός για Ολους" στους δήμους, που οδήγησε χιλιάδες οικογένειες πτυχιούχων γυμναστών στην ανεργία, αποδίδει τις αρμοδιότητες αυτές σε νεοϊδρυόμενα αστικά αθλητικά σωματεία αθλητισμού για όλους, εισάγοντας αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των ιδιωτικών γυμναστηρίων και των υπαρχόντων αθλητικών συλλόγων. Ψηφίστε για να αποσυρθούν οι κοινωνικά απαράδεκτες ρυθμίσεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, για να αναχαιτισθούν η απορρύθμιση των επαγγελμάτων και η παραπέρα εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στην άσκηση και τον αθλητισμό».
Ο Σύλλογος αποφάσισε να προβεί στη συλλογή υπογραφών κατά των νέων σχεδίων της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, με αίτημα την απόσυρσή τους. Η συγκέντρωση των υπογραφών θα γίνει μέσα από σχετική ομάδα στο fabebook (https://www.facebook.com/groups/eppagelmatiesphysicisagogis/permalink/3170786739835337) καθώς και μέσα από σχετικό ψήφισμα στην ιστοσελίδα Avaaz (https://bit.ly/2YQlBTZ). Η συγκέντρωση υπογραφών αρχίζει από σήμερα και ολοκληρώνεται με το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης στις 22 Νοέμβρη στις 8 μ.μ.
Στον απόηχο της επιτυχίας του στο Βελιγράδι επί της Νόβι Μπέογκραντ, την προηγούμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται και πάλι εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών αντιμετωπίζοντας σήμερα τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη για την 3η αγωνιστική του ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι», που φιγουράρουν στην κορυφή του Α' ομίλου με 2 νίκες σε 2 αγώνες, στοχεύουν στη διεύρυνση του σερί τους που θα τους κρατήσει σε ρόλο οδηγού στη βαθμολογία, ερχόμενοι προφανώς πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στο Φάιναλ 8 της διοργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο ματς καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, υπάρχει η πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν εκ νέου. Οι Πειραιώτες προέρχονται από την εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ με 13-5 σε εξ αναβολής αγώνα για την 6η αγωνιστική της Α1 ανδρών, κάτι που κράτησε σε ιδανικά επίπεδα την ψυχολογία τους.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος αν και έκανε λόγο για μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε έναν αντίπαλο που καίγεται για τη νίκη, δήλωσε πίστη στην ποιότητα και την αυτοπεποίθηση της ομάδας.
Στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» επιστρέφει για τον αγώνα της Ουγγαρίας ο Δερβίσης που εξέτισε την τιμωρία των δύο αγωνιστικών, ωστόσο αμφίβολος λόγω τραυματισμού είναι ο Κολοβός.
Αναστάτωση προκάλεσε στον Αρη ο εντοπισμός κρούσματος κορονοϊού στην ομάδα μόλις λίγες μέρες πριν από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα και τον κομβικό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το θετικό κρούσμα ανήκει σε παίκτη της ομάδας. Οπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Αρης, ήδη εφαρμόζονται όσα προβλέπει το πρωτόκολλο ενώ ο ποδοσφαιριστής είναι σε καραντίνα. Ωστόσο το περιστατικό αυξάνει και τα αγωνιστικά προβλήματα για τον τεχνικό της ομάδας, Ακη Μάντζιο, που θα έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμα απουσία πέραν αυτών των Μπερτόλιο και Φακούντο. Την ίδια ώρα, ένταση προκλήθηκε μεταξύ της ΠΑΕ και της ΕΠΟ με αφορμή την πληρωμή των παραβόλων που προβλέπονται προκειμένου να εξεταστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει η ομάδα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της τιμωρίας αφαίρεσης 6 βαθμών.
Ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής της Super League μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος ρέφερι θα έχει στο πλευρό του τους συμπατριώτες του Ζεσούς και Μότα και στο VAR θα είναι οι Μάρτινς και Κωσταράς, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Αρτας. Επίσης, η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε ξένο διαιτητή και στον αγώνα Αρη - ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα είναι ο Ισραηλινός Ρεϊνσρέιμπερ.
Στα υπόλοιπα ματς οι διαιτητές θα είναι: (Βόλος - ΟΦΗ) Μανούχος (Αργολίδας), (Ιωνικός - Αστέρας) Καραντώνης (Αργολίδας), (Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης) Γκορτσίλας (Μακεδονίας), (Ατρόμητος - ΠΑΟΚ) Ευαγγέλου (Αθηνών), (Λαμία - Παναθηναϊκός) Κουμπαράκης (Κυκλάδων).
Τη Δευτέρα 22/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή βίντεο για τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία των δύο ομάδων. Θα μιλήσουν η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Νοτίων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και ο Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος - συγγραφέας.
Εχοντας αποτύχει εκ νέου στις δύο τελευταίες του «εξόδους», σε Αγία Πετρούπολη και Κωνσταντινούπολη, να πάρει εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague (0/4), ο Ολυμπιακός απόψε στην επιστροφή του στο ΣΕΦ ελπίζει και σε επιστροφή στις νίκες, υποδεχόμενος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 11η αγωνιστική (21.00 - Νοvasports Prime). Εφόσον αυτό γίνει πράξη οι «ερυθρόλευκοι» θα κρατήσουν απόρθητη την έδρα τους (6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι τώρα), θα καλύψουν κάποιο από το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία, όπου αυτήν τη στιγμή είναι 6οι, και, βέβαια, θα οδηγηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα την ερχόμενη Δευτέρα 22/11, επίσης στο ΣΕΦ.
Για τον Ολυμπιακό δεν θα αγωνιστεί ο Ζαν Σαρλ, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από κάκωση.
Χωρίς παρουσία οπαδών θα διεξαχθεί ο κρίσιμος προσεχής αγώνας του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πλαίσιο του Conference League. Αιτία η επιδημική κατάσταση στη Σλοβακία, όπου η κυβέρνηση έχει επαναφέρει περιορισμούς και απαγορεύσεις σε μια σειρά δραστηριότητες. Οπως αναφέρεται, οι ιθύνοντες της Σλόβαν ενημερώθηκαν από τους κυβερνώντες ότι ο αγώνας της Πέμπτης 25/11 θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Απομένει, καθώς φαίνεται, η επισημοποίηση της απόφασης.
Οι κόντρες μεταξύ ομάδων της Super League 1 ξεχωρίζουν στα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση της ΕΠΟ για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας. Στα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια συγκαταλέγεται η αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Βόλου ενώ ακολουθούν αυτά μεταξύ Αρη - ΟΦΗ και Λαμίας - Ιωνικού. Στα υπόλοιπα ζευγάρια οι ισχυροί της διοργάνωσης θεωρητικά δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ την ομάδα - έκπληξη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και στο πρωτάθλημα της SL 2 Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ.
Αναλυτικά τα ζευγάρια: ΑΕΛ - ΠΑΟΚ, Αρης - ΟΦΗ, ΑΕΚ - Κηφισιά , Λεβαδειακός - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - Βόλος, Αγιος Νικόλαος - Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία - Ιωνικός, Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός.
Σημειώνεται πως οι αγώνες είναι διπλοί (μέχρι και τα ημιτελικά) με τις πρώτες αναμετρήσεις να έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 30/11 - 2/12 και τις ρεβάνς το τριήμερο 21 - 23/12.
Επίσης από τη φάση των «16» και έπειτα θα ισχύσει η χρήση του VAR στις διαιτητικές αποφάσεις ενώ βάσει του κανονισμού διεξαγωγής του θεσμού θα ισχύει και το εκτός έδρας γκολ.