ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Γενάρη 2021
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δοθεί δυνατότητα επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους

«Να λυθεί τώρα το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους» ζητά το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Σημειώνεται ότι πάρα πολλοί φοιτητές αξιοποίησαν τη δυνατότητα εφάπαξ μετακίνησης στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν με τις οικογένειές τους τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως τώρα παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τον τόπο σπουδών τους, όπου έχουν όλο τον εξοπλισμό τους για τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, την προετοιμασία τους για την εξεταστική κ.ο.κ.

Στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λύσει το επείγον ζήτημα της επιστροφής των χιλιάδων φοιτητών στον τόπο σπουδών τους, στον οποίο δεν μπορούν να μεταβούν λόγω των περιοριστικών μέτρων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το γεγονός ότι χιλιάδες φοιτητές δεν έχουν πρόσβαση σε υποδομή, εξοπλισμό, στα συγγράμματα και τις σημειώσεις τους επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που έχει προκύψει από το κλείσιμο των ΑΕΙ, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης. Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να δοθεί ειδική άδεια μετακίνησης στους φοιτητές για επιστροφή στον τόπο σπουδών τους».

Προβλήματα δημιουργεί η αλλαγή της ώρας στο σχόλασμα των Νηπιαγωγείων

«Οι "μαθητευόμενοι" μάγοι της κυβέρνησης έσπασαν κάθε ρεκόρ εμπαιγμού στα Νηπιαγωγεία», σχολιάζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας αλλάζει την ώρα αποχώρησης των παιδιών από τα Νηπιαγωγεία, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στα συγκροτήματα σχολείων αλλά και στους γονείς.

Συγκεκριμένα, με ΥΑ (Αρ. Φ7/3625/Δ1/15-1-2021) αλλάζει η ώρα αποχώρησης των νηπίων και προνηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13.00 στις 13.10, ως ...μέτρο αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού!

Ωστόσο, όπως εξηγεί η ΑΣΕ, αυτό το μέτρο δημιουργεί επιπλέον προβλήματα γιατί:

  • «Ανατρέπει τον προγραμματισμό που ήδη, με κόπο, έχουν κάνει τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.
  • Στα Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με Δημοτικά, οι γονείς θα συνωστίζονται για να παραλάβουν τα παιδιά τους, για τα μεν Νηπιαγωγεία στις 13.10, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται η σταδιακή αποχώρηση των Δημοτικών.
  • Για τα Νηπιαγωγεία που βρίσκονται μακριά από τα Δημοτικά, οι γονείς θα πρέπει να γίνουν "Τιραμόλα", να διακτινιστούν για να παραλάβουν τα νήπια και σε 5 λεπτά τα μεγαλύτερα αδέρφια τους από το Δημοτικό Σχολείο!
  • Οι νηπιαγωγοί είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που βλέπουν με κάθε αφορμή το ωράριό τους να αυξάνεται κάθε λίγο και λιγάκι, την ίδια στιγμή που δεν έχουν χρόνο για διαλείμματα και κενά ούτε για ένα λεπτό! Δεν ξεχνάμε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε με Προεδρικό Διάταγμα στη θεσμοθέτηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών από 12.15 με 12.30, στις 13.00!».
ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή πραγματοποίησαν οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Η υφυπουργός Παιδείας παρευρέθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, όπου μαζί με τον δήμαρχο της πόλης πραγματοποίησαν φιέστα με αφορμή τη διεξαγωγή rapid test στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι Ενώσεις τόνισαν ότι τη στιγμή που ο Ασπρόπυργος παραμένει στο «κόκκινο» με ευθύνη της κυβέρνησης, που αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και να θωρακίσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, το υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή Ασπροπύργου στήνουν κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις.

Πρόσθεσαν δε ότι «το υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή καλό θα ήταν να ασχοληθούν με το να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα του σχολείου, καλό θα ήταν να στελεχώσουν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, να δώσουν λύσεις στα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα υποδομών στις σχολικές μονάδες της περιοχής, που εν μέσω πανδημίας επιβαρύνουν την κατάσταση».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Καμία απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου

Τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις που δρομολογούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, καλώντας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Οπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, το υπουργείο «αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις, όπου κρίνει ο κάθε φορά διευθυντής.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές Εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Ετσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν "μετά από προσεκτική αξιολόγηση" αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!».

Αναφέρεται δε σε καταγγελίες για περιπτώσεις όπου οι Διευθύνσεις ετοιμάζονται να απολύσουν αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση, επειδή κάλυπταν κενό που προέκυψε από άδεια εγκυμοσύνης, που μετατρέπεται σε άδεια λοχίας, ή επειδή για διάφορους λόγους δεν εμφανίζεται κενό.

«Δεν έχουν ίχνος ντροπής!», σχολιάζει η Πρωτοβουλία. «Πετάνε στην ανεργία συναδέλφους που έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να βρούνε ένα μεροκάματο, εντείνοντας την ανασφάλεια στη ζωή τους και αφήνουν τους μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας», σημειώνει μεταξύ άλλων, θυμίζοντας πως αντίστοιχα σε πολλούς δήμους απολύουν συμβασιούχους καθαρίστριες και διεκδικώντας καμία απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου, εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους, μέτρα στήριξης όσων δουλεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διαδικτυακή σύσκεψη

Απέναντι στο άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων χωρίς κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, η Ενωση Γονέων Λάρισας καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και κάθε γονιό σε διαδικτυακή σύσκεψη - συζήτηση (μέσω της πλατφόρμας Ζoom) σήμερα Τρίτη στις 6.30 μ.μ., με στόχο τη συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που υπάρχουν και την οργάνωση της πάλης.

(zoom.us/j/91339484658?pwd=eTgybysxZWp0QTN2ZkhaaHBhelMvQT09

Meeting ID: 913 3948 4658

Passcode: 757286)

Για τις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού» διοργανώνει το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, την Παρασκευή 22 Γενάρη στις 7.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Βιβή Σιώρα, Γραμματέας της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Παρέμβαση θα κάνει και η Μυρτώ Πετάση, Γραμματέας της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΝΕ και μέλος του ΣΠ Αττικής της Οργάνωσης.

Το λινκ της εκδήλωσης: zoom.us/j/95770644947?pwd=SGVUMzk0NVluTHFidVlHa2JKMnY2dz09



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ