ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που μας χάραξαν τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας για τα δίκια του εργαζόμενου λαού, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ, συνδέσμου του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, που χάθηκε στη φωτιά του αγώνα, του συζύγου μου ΠΑΝΤΑΖΗ ΝΙΚΟΥ, που περπατήσαμε μαζί τους ίδιους αγωνιστικούς δρόμους, των γιων μου ΧΑΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγαν» πρώιμα από κοντά μου, προσφέρω 400 ευρώ στο Κόμμα, το ΚΚΕ, που μου έμαθε μέσα στη φωτιά του αγώνα ότι το δίκιο και η αντοχή για την πραγμάτωσή του δεν μας χαρίζονται, τα κατακτάμε με τις ιδέες και τις αξίες του.

Αρκαδιανή

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΝΙΚΟΛΗ και ΦΛΩΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΛΗ, ΚΩΣΤΑ και ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΜΦΙΛΗ προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ για την ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Μιχάλης και Δέσποινα Κουκουβλή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ (φωτ.) και ΣΤΑΘΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ η οικογένειά τους προσφέρει 400 ευρώ στο Κόμμα και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Η θύμησή σας παραμένει ζωντανή και οι αγώνες σας οδηγός στη ζωή μας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Δεκέμβρη 2018 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ. Από τα νεανικά του χρόνια, σαν αγροτόπαιδο στο χωριό του στις Μέλαμπες Ρεθύμνου και στη συνέχεια σαν οικοδόμος στην Αθήνα, έζησε τα δύσκολα χρόνια της μετεμφυλιακής εποχής και βίωσε τη φτώχεια, την αδικία και την ταξική εκμετάλλευση. Επέλεξε την αγωνιστική στάση ζωής και την οργανωμένη δράση, και ως μέλος του ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του, με συνέπεια, σταθερότητα και σεμνότητα που τον χαρακτήριζαν, πάλεψε για έναν καλύτερο κόσμο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 400 ευρώ στο ΚΚΕ, για να ενισχυθεί η δύναμη που μάχεται για την υγεία και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του Καλαμαριώτη ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟY, για πολλά χρόνια καθοδηγητή μου, από τους αλύγιστους του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ.

Λ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και της θείας μας ΑΓΟΡΩΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΡΡΑ προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η οικογένεια

***

ΦΩΤΟ

Στις 5/11/20 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου αδερφός ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (φωτ.), του Γεωργίου. Γεννήθηκε το έτος 1952 στο Αμπελοχώρι Δήμου Βορ. Τζουμέρκων Ιωαννίνων, από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ο πρόωρος θάνατός του οφείλεται στην καρδιά του, καθώς έκανε δύο εγχειρήσεις μέσα σε τρεις μήνες και δεν άντεξε. Στη μνήμη του προσφέρω στο αγαπημένο του ΚΚΕ, που πορεύτηκε μαζί του όλη του τη ζωή, 200 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του πατέρα μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, του θείου μου ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ανταρτών του ΕΛΑΣ, καθώς και του θείου ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ηρωικού νεκρού του ΕΛΑΣ, προσφέρω 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Δημήτρης Βασιλείου

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, που «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή, οι σύντροφοι και οι φίλοι του από το Αμπελοχώρι προσφέρουν, μέσω Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων, 120 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
***

ΦΩΤΟ 2

Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (φωτ.). Γεννήθηκε στα Κοσίκια Ικαρίας το 1914. Από μικρός οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Στα 16 του φεύγει μαζί με τον αδερφό του και άλλους Ικαριώτες για την Αθήνα να βρουν δουλειά. Επειτα από αρκετή περιπλάνηση παρουσιάζεται στον στρατό και υπηρετεί την πατρίδα. Μετά τον στρατό και μια περιπλάνηση σε Λευκάδα και Καλαμαριά μαζί με άλλους Ικαριώτες, φτάνει στην Εύβοια, σε ένα μικρό χωριό, στον Κούλουρο, όπου και γνωρίζει τη γυναίκα του Κυριακή Αλεξίου.

Αρραβωνιασμένος φεύγει για το Αλβανικό μέτωπο. Ο λοχαγός του ζητά εθελοντές για την κατάληψη ενός ιταλικού φυλακίου. Συμμετέχει πρώτος, τραυματίζεται, αναρρώνει και προτείνεται για παρασημοφόρηση. Αρνείται όμως το παράσημο γιατί το δίνει ο βασιλιάς. Στην οπισθοχώρηση τον συλλαμβάνουν οι Γερμανοί και μετά από λίγο καιρό απελευθερώνεται, επιστρέφει στον Κούλουρο και παντρεύεται.

Παίρνει μέρος στην Αντίσταση ως μαχητής του ΕΛΑΣ. Για τη δράση του, μετά τα Δεκεμβριανά, βασανίζεται πολύ σκληρά από ομάδα ταγματασφαλιτών, οι οποίοι τον άφησαν όταν νόμιζαν ότι πέθανε. Βλέποντας ότι το κλίμα δεν τον σηκώνει αναζητά δουλειά στις εγκαταστάσεις του πρώην Σκαλιστήρη στο Μαντούδι και σιγά σιγά φέρνει και την οικογένειά του. Εχοντας ήδη 2 παιδιά δεν βγαίνει στο βουνό με τον ΔΣΕ αλλά δίνει πολλές βοήθειες όπου μπορεί.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ
Μετά από περιπλάνηση σε αρκετές δουλειές καταλήγει στο Προκόπι αγωγιάτης στη δούλεψη του τσιφλικά Μπέικερ. Πρωτοστατεί στην αλληλεγγύη στην απεργία των μεταλλωρύχων στο Μαντούδι, το 1976, αλλά και στον ξεσηκωμό ενάντια στον τσιφλικά Μπέικερ στο Προκόπι.

Με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε το παράσημο που είχε αρνηθεί τότε, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όχι συνολική αναγνώριση της Αντίστασης δεν δέχτηκε ποτέ τη σύνταξη. Πάντα πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, πρωτοστάτησε μετά την αντεπανάσταση ώστε το Κόμμα να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του.

Πιστός στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος, πάντα με τον «Ριζοσπάστη» συνοδοιπόρο. Περήφανοι για τους αγώνες του, για τα ιδανικά του, δηλώνουμε ότι πάντα θα τον αγαπάμε και θα είναι ο φάρος στο ταξίδι μας.

Στη μνήμη του αλλά και στη μνήμη του γιου του ΗΛΙΑ (φωτ.) και των ξαδέρφων της γυναίκας του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, μαχητή του Ανατ. Τάγματος Ευβοίας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε σε μάχη, και ΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, που σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαντουδίου, το ποσό των 400 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας εξαδέλφου ΝΙΚΟΥ ΚΟΣΣΟΡΑ, που τόσο άδικα «χάθηκε» στην πυρκαγιά στο Μάτι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Γιάννης και Ρίτσα Γεωργοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΘΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, πιστού στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, και της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, συντρόφου του στη ζωή, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αργυρούπολης.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Καλλιόπη Κιζιρίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΥ και ΖΩΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ προσφέρουμε στο Κόμμα το ποσό των 100 ευρώ.

Παναγιώτης, Αργύρης και Στράτος Αθηναίος

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή το θλιβερό γεγονός της απώλειας της αλησμόνητης φίλης και συναδέλφου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα, οι συνάδελφοί της από το 9ο ΓΕΛ Περιστερίου προσφέρουν 160 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση για το κόμμα της, το ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. Η απουσία του είναι τεράστια από τη δράση στους αγώνες του Κόμματος αλλά και από τη ζωή των συντρόφων, των φίλων του και κυρίως της οικογένειάς του. Τιμάμε τους αγώνες του και την απαρέγκλιτη στάση ζωής του ως μέλους και στελέχους του ΚΚΕ έως το τέλος του. Συνεχίζουμε τους αγώνες του για ισχυρό ΚΚΕ και προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νοσοκομείου Χαλκίδας, στην Τομεακή Οργάνωση Χαλκίδας το ποσό των 450 ευρώ.

Η οικογένειά του, οι σύντροφοι και οι φίλοι του

***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ήταν στη στρατιά της ειρήνης, στη στρατιά Μπελογιάννη, στο Μαραθώνιο του Λαμπράκη και στον Σωτήρη Πέτρουλα. Τα νιάτα που μας ενώνουν, την αντοχή του τη θαυμάζουν, τη λεβεντιά του τη φθονούν και μέσα στο Πολυτεχνείο τη χούντα τη βαρέσανε, σαν να ήτανε ο Ηρακλής που πάλευε τη Λερναία Υδρα κι η χούντα τότε λυσσασμένη και το ΝΑΤΟ τότε λυσσασμένο, πήραν τη θάλασσα πλατιά, στην Κύπρο πήγαν να ξεθυμάνουν κι άλλο λαό να εκδικηθούν, κι αφού τον Αττίλα τον στερέωσαν κι αφού τη μισή Κύπρο τη σκλαβώσαν και πίσω θέλουν να γυρίσουν, μα ο δρόμος είναι πια κλειστός, τα νιάτα μας και ο λαός μας. Τον έκλεισαν μες στα στήθια Μπελογιάννη. Τι και πίσω της λένε η θέση σου είναι στο βούρκο μέσα να κρυφτείς, η εργατιά σε κυνηγάει, εκεί μόνο θα γλιτώσεις, πίσω της λένε η θέση σου είναι στο βούρκο μέσα να κρυφτείς, η ανθρωπιά σε κυνηγάει, εκεί μέσα θα γλιτώσεις. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χημικής Βιομηχανίας.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Γαβριήλ Γαβριηλίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΟΥΜΑΣΗ, που εδώ και πέντε χρόνια δεν είναι πια κοντά μου, προσφέρω το ποσό των 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας.

Γεράσιμος Τουμάσης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΕΜΠΑΠΗ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής του, προσφέρουμε στο Κόμμα 80 ευρώ.

Τα εγγόνια του Βαγγέλης, Βαΐα, Θανάσης, Νίκος, Βαγγέλης

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ και των κουμπάρων μας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (το γένος Σούραλη) και ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω των ΚΟΒ Ανω Κορυδαλλού και Χαλκηδόνας Κοκκινιάς. Καθώς και οι τέσσερις, από διαφορετικά μετερίζια της πάλης, έδιναν κυριολεκτικό περιεχόμενο στη φράση «με το μπλοκάκι στο χέρι» συνεχίζουμε στα βήματά τους.

Νίκος και Σύλβια

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των δικών μας ανθρώπων, ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, σεμνού και πάντα αισιόδοξου, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, περήφανης και πάντα δίκαιης, ΒΑΓΓΕΛΗ (Αλέξη) ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού στελέχους του ΚΚΕ, φωτεινής μορφής μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας, προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αγλαΐα και Αγγελική Κωστούδη


ΙΩΑΚΕΙΜ -Σούραλη ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΙΩΑΚΕΙΜ -Σούραλη ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥΜΑΣΗ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥΜΑΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΖΩΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
ΖΩΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΣΟΡΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΓΟΡΩ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΡΑ
ΑΓΟΡΩ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ


Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ