ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Στις κρίσιμες στιγμές είναι κρίσιμη η παρέμβαση του λαού»: Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε η εκδήλωση χτες βράδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα που η αντιμετώπιση της πανδημίας επιβάλλει, παρεμβάσεις έγιναν ακόμα από τους Σωτήρη Αβραμόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακό σύμβουλο, και τους βουλευτές του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη και Γιάννη Δελή, για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού της πόλης, επιβαρύνοντας παραπέρα τις ήδη δύσκολες συνθήκες ζωής του. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν για τη βιομηχανική ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ και στο Μετρό και την εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο της πανδημίας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Στο φόντο αυτό, το μήνυμα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους» και η προτροπή «με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, συμπόρευση με το ΚΚΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας», στα ταμπλό που στόλιζαν το χώρο, συμπύκνωναν την ελπιδοφόρα πρόταση του Κόμματος προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βαδίσουν μαζί του το δρόμο της διεξόδου από τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που βιώνουν, να περάσουν στην αντεπίθεση με το ΚΚΕ, με δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Επίσης οι: Μαργαρίτα Γεωργιάδου - γραμματέας της ΟΣΕΑΔΕ, Γιώργος Γκαντίδης - απόστρατος Πολεμικού Ναυτικού, Φαίδων Καλοτεράκης - πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας, Γιώργος Κατσούρος - πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΥΜΑΘ, Γιώργος Λεοντιάδης - ιστορικός, Ηλίας Κονδύλης - αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Γιώργος Μητσιάκος - πρόεδρος νεογνολογικής εταιρείας και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Λευτέρης Μαμάτας - επίκουρος καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, Φίλιππος Μπαντής - μέλος του ΔΣ Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Κώστας Παντέρης και Παναγιώτης Χαραλαμπίδης - μέλη του ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Νίκος Ταλέας - μουσικός, Στράτος Φουρλάκης - μέλος της Πρωτοβουλίας φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στον ΤΙΤΑΝ και Παντελής Ραδίσης - πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας!

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Thessaloniki Helexpo Forum»

Στην εισηγητική ομιλία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσίασε τις εκτιμήσεις του Κόμματος για τις τρέχουσες εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Σχετικά με τη νέα καπιταλιστική κρίση, ο Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος και στα όσα έλεγαν πριν από την εκδήλωσή της τα αστικά κόμματα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ενα χρόνο πριν, το ΚΚΕ αναδείκνυε ότι η οικονομία βρισκόταν ήδη σε πορεία επιβράδυνσης και προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό για την επερχόμενη κρίση, για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας. Ας δούμε λοιπόν λίγο καλύτερα ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος συνειδητά εξαπατούσε το λαό».

«Στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία προϋπήρχαν σοβαρά προβλήματα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, που οδηγούσαν μαθηματικά σε μια νέα κρίση, η οποία επιταχύνθηκε φυσικά από την πανδημία», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία για τη στασιμότητα σε ΕΕ και ΗΠΑ, τη συρρίκνωση στην οικονομία της Κίνας κ.λπ., υπογράμμισε ότι «η πανδημία επέδρασε σαν καταλύτης για το ξέσπασμα μιας νέας βαθιάς κρίσης σε παγκόσμια διάσταση, αφού τα σημάδια ήταν ορατά από πριν.

Η κρίση προέκυψε από την ίδια την "κανονικότητα" των αντιφάσεων του καπιταλιστικού συστήματος και κανένα μείγμα ή μοντέλο διαχείρισης αυτών των αντιφάσεων του συστήματος δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση της κρίσης».

«Λεφτά υπάρχουν» για το κεφάλαιο από τις θυσίες του λαού

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της ΕΕ για το «Ταμείο Ανάκαμψης», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Μάταια προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους πως πρόκειται για "έκφανση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης"! Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το "Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης" είναι το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ των διαφορετικών συμμαχιών των κρατών της ΕΕ.

Είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων για την κατανομή κερδών και ζημιών στο στρατόπεδο του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ένα στρατόπεδο εντελώς εχθρικό για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Η πολιτική αυτή, συνέχισε ο Δ. Κουτσούμπας, υπαγορεύτηκε από τις προβλέψεις για το βάθος της κρίσης και από την όξυνση του ανταγωνισμού με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως και από τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, όπου η «δύσκολη» Γερμανία προσάρμοσε τις θέσεις της προκειμένου να αποφύγει έναν νέο κλονισμό στη συνοχή της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Και πρόσθεσε: «Η συμφωνία αυτή, όπως και κάθε άλλη κρατική παρέμβαση στο πλαίσιο του καπιταλισμού, δεν έχει φιλολαϊκό περιεχόμενο και σίγουρα δεν αποτελεί φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ ή, ακόμα περισσότερο, βήμα προς το μέλλον.

"Λεφτά υπάρχουν" για το κεφάλαιο, για να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, που είναι και οι μόνοι οι οποίοι πρέπει να πανηγυρίζουν.

Το νέο πακέτο είναι κομμένο και ραμμένο για τους ομίλους της "πράσινης οικονομίας" και των "ψηφιακών επενδύσεων", που θα βλέπουν ήδη εκτόξευση της κερδοφορίας τους και στους οποίους θα συρρεύσει ποταμός επενδύσεων.

Οπως όλοι δεν σταματούν να επισημαίνουν, "δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα" για τους λαούς.

Οι θυσίες των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων μικρών επιχειρηματιών θα συνεχιστούν και θα γίνονται πάνω στο βωμό της επανεκκίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Οι θυσίες αυτές θα συνεχιστούν για να αποπληρωθεί το χρέος, με το οποίο χρηματοδοτούνται τώρα γαλαντόμικα οι "πράσινοι" και οι "ψηφιακοί" μονοπωλιακοί όμιλοι».

Αποκαλυπτικό το «σχέδιο Πισσαρίδη» για τις θυσίες που καλείται ξανά να κάνει ο λαός

Σχετικά με το λεγόμενο «σχέδιο Πισσαρίδη» ο Δ. Κουτσούμπας, αφού επισήμανε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε να το συντάσσει πριν από την πανδημία, τόνισε πως «είναι αποκαλυπτικό για τις θυσίες που καλείται να λουστεί πάλι ο ελληνικός λαός».

Παραθέτοντας μία προς μία τις θυσίες αυτές, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«-- Θα υπάρξει μεγάλη επιτάχυνση της συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, μεγάλη μείωση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων, αφού τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες κυρίως θα τους ρουφήξουν, θα τους καταπιούν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

-- Θα έχουμε δραστική μείωση του μεριδίου της εργασίας και του μεριδίου αυτοαπασχόλησης στο ΑΕΠ, δηλαδή φτηνότερη εργατική δύναμη, μέσω καθήλωσης και μείωσης μισθών, άλλων κοινωνικών παροχών, και περιορισμού δικαιωμάτων.

-- Προωθείται η πολιτική της "απελευθέρωσης", δηλαδή της εμπορευματοποίησης όσων τομέων ακόμα βρίσκονται σε κάποιο καθεστώς μερικής προστασίας.

-- Θα ολοκληρωθεί η επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών και ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης.

-- Προωθείται μεγαλύτερη φοροασυλία του κεφαλαίου, με νέες φοροαπαλλαγές και παράλληλα νέα επέκταση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα.

-- Διαλύεται με το σχέδιο αυτό η όποια προστασία των ανέργων, με πρόσχημα τις αλλαγές των επιδομάτων, ώστε να μη λειτουργούν δήθεν ως "αντικίνητρο για την εργασία", με την υποχρέωση δηλαδή του άνεργου να εργάζεται με όποιους μεσαιωνικούς όρους επιθυμεί το κεφάλαιο, ως προϋπόθεση για να λαμβάνει τα επιδόματα...».

Αντιλαϊκό το πρόσημο στα υποτιθέμενα «μέτρα ανακούφισης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Συνεχίζοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «το ίδιο αντιλαϊκό πρόσημο έχουν και τα λεγόμενα άμεσα μέτρα ανακούφισης που μόλις μερικές μέρες πριν εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του "φόρουμ της ΔΕΘ".

Για να δούμε λίγο αυτά τα περίφημα "μέτρα ανακούφισης" των εργαζομένων τι ακριβώς ανακουφίζουν:

-- Για παράδειγμα, η "εμβληματική" μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν ωφελεί τους εργαζόμενους. Στόχος του μέτρου είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα, για να επιβαρύνει τελικά μόνο τους εργαζόμενους.

-- Η περίφημη επιδότηση των θέσεων εργασίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιδότηση των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου. Και χρησιμοποιείται μόνο ως πρόσχημα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

-- Η αναστολή συμβάσεων και το πρόγραμμα "Συν-Εργασία" είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα επίσης του μεγάλου κεφαλαίου, αφού επιτρέπουν στο κεφάλαιο να βάζει τους εργαζόμενους στην "κατάψυξη", για να τους χρησιμοποιήσει στη συνέχεια κατά το δοκούν. Οδηγούν σε νέα βίαιη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

-- Η περιβόητη "ανακούφιση" για τους αυτοαπασχολούμενους, με την αναβολή πληρωμής υποχρεώσεων για μερικούς μήνες, δεν αλλάζει το γεγονός πως θα κληθούν να αποπληρώσουν σε λίγους μήνες το σύνολο των τεράστιων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που παραμένουν στο ακέραιο. Γίνεται μόνο και μόνο γιατί δεν είναι σε θέση να τις αποπληρώσουν τώρα, χωρίς αυτό να αλλάζει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν: Των ελάχιστων εισοδημάτων και των τεράστιων δυσκολιών που έχουν μπροστά τους.

-- Η "προστασία" για 3 μήνες της πρώτης κατοικίας καθόλου δεν αλλάζει τον κυβερνητικό σχεδιασμό να εξαναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά σε πτώχευση, διευκολύνοντας το κεφάλαιο να τα αφαιμάξει και να μετατρέψει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές.

Τέλος, και εδώ θα επιμείνουμε: Χρειάζεται τεράστιο πολιτικό θράσος από το κυβερνητικό επιτελείο να εμφανίζεται ως θετικό μέτρο, ως "παροχή", το πετσόκομμα της δικαστικής απόφασης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων!

Μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται για τους απόμαχους της δουλειάς, που έδωσαν τη ζωή τους όλη, πλήρωσαν διπλά και τριπλά αυτά τα χρήματα όλο τον εργασιακό τους βίο...».

Κύριος στόχος να στηρίξουν τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό στην περιοχή

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, όπως και στις νέες συμφωνίες για εξοπλισμούς, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, κάθε φορά που βρίσκονται στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κουνάνε συνεχώς το δάχτυλο στο λαό και να τον εκβιάζουν να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, σαν αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Και την ίδια στιγμή που κλαίγονται ότι δεν έχουν χρήματα να ανακουφιστεί ο λαός, η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα νέο γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα, μια καινούργια "αγορά του αιώνα".

Αξιοποιεί γι' αυτό την ένταση με την Τουρκία. Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι νέοι εξοπλισμοί, που θα πληρώσει ο λαός πανάκριβα, είναι αναγκαίοι δήθεν για την άμυνα, αποκρύπτοντας ότι πάντα η συζήτηση για τα εξοπλιστικά κρύβει μεγάλες επιχειρηματικές και γεωπολιτικές στοχεύσεις, ότι συνολικά οι εξοπλισμοί είναι κρίκος στη μεγάλη και επικίνδυνη αλυσίδα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής (...)

Το κυριότερο όμως, μέσα σε όλα αυτά, είναι ότι όλο αυτό το εξοπλιστικό πακέτο δεν έχει σε καμία περίπτωση ως προτεραιότητα την άμυνα του λαού και της χώρας, την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Βασικός και κύριος στόχος του είναι να στηρίξει τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, όπου και η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο για την προώθηση των δικών της συμφερόντων, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Τον ίδιο ρόλο, δυστυχώς, υπηρετεί συνολικά και η σημερινή δομή και διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια γίνεται με αυστηρά ΝΑΤΟικά κριτήρια, σε βάρος των συμφερόντων του λαού...».

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού

Σε ό,τι αφορά την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτή «φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε την υγεία του λαού στον τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ειδικά στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, τα οποία απαιτούσαν "εκπτώσεις" στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα μέτρα προστασίας.

Δυστυχώς - και από την αρχή της διαχείρισης - κριτήριο δεν ήταν η υγεία του λαού, όπως υποκριτικά έλεγε η κυβέρνηση, αλλά το να μη γονατίσει το ρημαγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, που με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «η ανησυχία έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη ενόψει της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, που ξεκινά με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές οι ελλείψεις είναι που διαμορφώνουν συνθήκες συγχρωτισμού στα σχολεία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον κερδισμένο χρόνο, από τις θυσίες του λαού, για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας από ένα αναμενόμενο δεύτερο κύμα στις συνθήκες του χειμώνα, και από τον κίνδυνο αδυναμίας κάλυψης οξυμένων αναγκών για άλλες σοβαρές ασθένειες.

Οι κλίνες και οι ΜΕΘ, η περιορισμένη αύξησή τους για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν επαρκούν ούτε για τις τρέχουσες ανάγκες, πόσο μάλλον για συνθήκες πανδημίας.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει και μέσα στη Βουλή, πρόσφατα, ολοκληρωμένες προτάσεις και μέτρα, τα οποία επιτρέψτε μου να μην τα επαναλάβω ξανά απόψε. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να τα υλοποιήσει πριν να είναι πολύ αργά, αν και ήδη έχει χαθεί πολύς πολύτιμος χρόνος.

Σήμερα ο ελληνικός λαός πρέπει να μπει αγωνιστικά μπροστά. Να παλέψει, να συγκρουστεί με τη στρατηγική του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάπτυξη, να συγκρουστεί με την εγκληματική αδράνεια και τα μέτρα που δεν λύνουν τα προβλήματα της υγείας και προστασίας της ζωής του λαού».

Οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμη και τη δυνατότητά τους να καθορίσουν τις εξελίξεις

«Και η νέα διεθνής κρίση του καπιταλισμού αποδεικνύει πως το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως «όλες οι εξελίξεις σήμερα αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα να σπάσει ο φαύλος κύκλος των αντιφάσεων ενός συστήματος που εμποδίζει την ικανοποίηση ζωτικών δικαιωμάτων και αναγκών για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, την ίδια ακριβώς στιγμή που η άνοδος της παραγωγικότητας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για άλματα στη ριζική βελτίωση και αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.

Αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο και με πιο παραστατικό τρόπο το πώς η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, η εξουσία στα χέρια μιας κοινωνικής μειοψηφίας, των εκπροσώπων των μονοπωλιακών ομίλων, γίνεται εμπόδιο για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Συσσωρεύονται στοιχεία που φανερώνουν την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, δηλαδή της εργατικής εξουσίας, για τη θεμελίωση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κριτήριο τη διευρυνόμενη ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών.

Αρκεί ο λαός, οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμη και τη δυνατότητά τους να καθορίσουν τις εξελίξεις, να σημαδέψουν τον πραγματικό τους αντίπαλο, την εξουσία του κεφαλαίου και να διεκδικήσουν τη δική τους εξουσία.

Το ΚΚΕ καλεί όλους και όλες σε αγωνιστική συμπόρευση.

Εχετε πρόσφατη τη μνήμη για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ πριν, το ΚΙΝΑΛ τώρα, άλλοι διάττοντες αστέρες, κομήτες στο χώρο "της αριστεράς και της προόδου", σε κόμματα και αποκόμματα, πρόδωσαν αρχές και αξίες, υπηρέτησαν τη σαπίλα του συστήματος, πώς άλλοι πάλι βρέθηκαν στα υπουργικά έδρανα της κατά τ' άλλα "επάρατης δεξιάς" και βάλε.

Θα μου πείτε, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια...

Ομως το ΚΚΕ είναι αυτό το Κόμμα παντός καιρού που δεν θα σας προδώσει ποτέ.

Και Κόμμα παντός καιρού δεν σημαίνει ποτέ "όπου φυσάει ο άνεμος", όπως θέλουν ο Τσίπρας ή η Γεννηματά τα δικά τους.

Κόμμα παντός καιρού σημαίνει Κόμμα ικανό να αντέχει στις θύελλες και τις φουρτούνες. Γιατί είναι γέννημα θρέμμα της ελπίδας και του δίκαιου. Είναι γέννα της ανάγκης και της οργής.

Και έτσι πορεύεται.

Με επαναστατικό Πρόγραμμα για το λαό, με σχέδιο για το ευτυχισμένο αύριο όλων των ανθρώπων».

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στο «Thessaloniki Helexpo Forum» θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19 - 20/9.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ