ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αξιοποιεί τις εξελίξεις για να επαναφέρει το σχέδιο κλειστών δομών - φυλακών

Σαν έτοιμη από καιρό η κυβέρνηση σπεύδει να αξιοποιήσει τα γεγονότα στη Λέσβο για να επαναφέρει το σχέδιο για τη δημιουργία κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χτες, δήλωσε πως «η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί (...) Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν ψάχνουν "διαβατήριο" για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση. Και τελικά να διαιωνίζουν το πρόβλημα».

Ξεκαθάρισε προς όσους «θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί» πως «δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, παρά μόνο τα ασυνόδευτα ανήλικα που ήδη μεταφέρθηκαν. Επομένως, ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαζαν τις φωτιές, να το ξεχάσουν».

Από κει και πέρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει «να μπει μια τάξη», δηλαδή «να στεγαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, να γίνουν τα τεστ, να περιχαρακωθούν τα τυχόν κρούσματα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», αλλά «η προσωρινή στέγασή τους δεν σημαίνει ότι μας αποπροσανατολίζει από το βασικό μας στόχο, την αποσυμφόρηση και την κατασκευή μιας κλειστής, ελεγχόμενης, δομής».

Οσον αφορά την κλειστή δομή πρόσθεσε ότι «αυτή θα είχε προχωρήσει και τώρα θα ήταν στα τελευταία της στάδια αν δεν είχαν υπάρξει τα γεγονότα του Φεβρουαρίου. Καλούμε λοιπόν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη της. Ωστε με συνεργασία να αντιμετωπίσουμε την κρίση άμεσα και να δώσουμε μόνιμη διέξοδο μεσοπρόθεσμα».

Και μόνο από τις δηλώσεις του Στ. Πέτσα φαίνεται πως το θράσος τους δεν έχει όρια. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ γνώριζε, καιρό τώρα, ότι η κατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας ήταν εκρηκτική λόγω του μεγάλου αριθμού των εγκλωβισμένων σε άθλιες συνθήκες, ενώ γνώριζε τους μεγάλους κίνδυνους που θα δημιουργούσε η μετάδοση της πανδημίας στο ΚΥΤ λόγω και του μεγάλου συγχρωτισμού, κώφευε απέναντι στην απαίτηση να κλείσει το ΚΥΤ με απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Ακόμα, έχει μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική της και με πάγιο στόχο να δημιουργήσει κλειστό hot spot (είτε με την επέκταση της Μόριας ή σε άλλο μέρος του νησιού), επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανθρωπιστικών - υγειονομικών κινδύνων κι έστρωσε το έδαφος για γεγονότα που ευνοούν την περαιτέρω εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών της ΕΕ, για μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών με τη δημιουργία και των κλειστών ΚΥΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Οι εικόνες βαρβαρότητας στη Μόρια καθρέφτης της πολιτικής εγκλωβισμού κυβέρνησης - ΕΕ

Από την πρώτη στιγμή, οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο νησί βρέθηκαν δίπλα σε ξεριζωμένους και νησιώτες

Ανθρωποι και μικρά παιδιά κοιμούνται και ζουν στο δρόμο...
Ανθρωποι και μικρά παιδιά κοιμούνται και ζουν στο δρόμο...
Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, άρρωστοι και ανάπηροι, χωρίς καμία προστασία, καμία βοήθεια, ψάχνοντας να βρουν κάπου να εναποθέσουν ό,τι μπόρεσαν να γλιτώσουν από την πυρκαγιά, μετέτρεψαν σε πρόχειρους καταυλισμούς δρόμους, πεζοδρόμια, προαύλιους χώρους καταστημάτων, χωράφια, ενώ συνεχώς ανθρώπινα ποτάμια καταφτάνουν από κάθε πλευρά.

Από το βράδυ της Τρίτης που ξέσπασε η φωτιά, κοιμούνται όπου βρουν εντελώς εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι. Το μόνο που ζητούν απεγνωσμένα είναι φαγητό και νερό.

Μάνα από το Αφγανιστάν μέσα στην απόγνωση και τα δάκρυα προσπαθεί να εξηγήσει ότι τα τρία παιδιά της είναι νηστικά από το βράδυ που έφυγαν τρέχοντας από το ΚΥΤ για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Δεν μπορούν να περιγράψουν τα λόγια την εικόνα που επικρατούσε μέχρι και χτες το απόγευμα, σε μία περιοχή που εκτείνεται από το καμένο hot spot της Μόριας, στις γύρω περιοχές, σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων και φτάνει μέχρι λίγο πιο έξω από το κέντρο της Μυτιλήνης.

Εκεί όπου η κυβέρνηση, εντείνοντας από πάνω την καταστολή σε βάρος των κατατρεγμένων, έστειλε δεκάδες διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ (σύνολο 11 έως και την Πέμπτη, χώρια τις «ντόπιες» δυνάμεις) να παραταχθούν προκειμένου να τους εμποδίσουν να φτάσουν στην πόλη.

Μπροστά σε αυτές τις εικόνες δυστυχίας και βαρβαρότητας που εκτυλίσσονταν μέχρι και χτες το βράδυ στη Μυτιλήνη, που μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο «ως ντροπή και αίσχος. Μας ξευτέλισαν και σαν ανθρώπους», όπως είπε μία αυτοαπασχολούμενη, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να ακουστούν οι κορόνες της κυβέρνησης για υγειονομικά πρωτόκολλα και προστασία της δημόσιας υγείας.

Γίνεται θρύψαλα κάθε προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και από κοντά των άλλων αστικών κομμάτων που είναι αγκιστρωμένοι στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και στους σχεδιασμούς, να πείσουν τους νησιώτες να αποδεχτούν να συνεχίσει ο τόπος τους να αποτελεί τη φυλακή της ΕΕ και τους κινδύνους που αυτό περιέχει.

«Οχι άλλη Μόρια. Κανένα νέο ΚΥΤ, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό», είναι οι φράσεις που κυριαρχούν ανάμεσα στους νησιώτες, παρά τις συγχύσεις ή και τις αυταπάτες που μπορεί να έχουν αρκετοί.

Συνολικά όλη η Μυτιλήνη είναι ένα καζάνι που βράζει, με την οργή και την αγανάκτηση των νησιωτών να ξεχειλίζει. Και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και κατέκαψε ό,τι είχε απομείνει...

Το «διαρκές έγκλημα» πρέπει να σταματήσει

Από την πρώτη στιγμή, οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο νησί ανέλαβαν δράση. Με τις ανακοινώσεις του Κόμματος στο χέρι, άρχισαν να οργώνουν χώρους δουλειάς, το κέντρο της Μυτιλήνης, βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων του χωριού της Μόριας, αλλά και δίπλα στους ξεριζωμένους.

Απηύθυναν το κάλεσμα, άνθρωπο τον άνθρωπο, να ξεσηκωθούν και με την οργανωμένη πάλη τους να αποτρέψουν «νέες Μόριες» στο νησί τους, να απαιτήσουν τη μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών σε ασφαλείς ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, να κλείσουν οι άθλιοι καταυλισμοί παντού, να συμβάλουν με τον αγώνα τους να ανατραπεί η πολιτική του διπλού εγκλωβισμού.

Χτες το πρωί, έγινε περιοδεία και στο κέντρο (αγορά, καφενεία και στα καταστήματα επισιτισμού στην προκυμαία της Μυτιλήνης) με επικεφαλής την βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, την περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγλαΐα Κυρίτση και την δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη.

Τρίτη φωτιά μέσα σε δύο μέρες στη Μόρια

Eurokinissi

Τρίτη φωτιά μέσα σε δύο μέρες στη Μόρια
Οι συζητήσεις σε κάθε καφενείο, καφετέρια, στα εμπορικά καταστήματα έδιναν και έπαιρναν.

«Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν. Ξέρουμε ότι με την πυρκαγιά θα μας παρουσιάσουν ως καλύτερη λύση το κλειστό hot spot. Λοιπόν, δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό τέτοιο κέντρο. Να το πάρουν απόφαση», ανέφερε ένας αυτοαπασχολούμενος με γυναικεία είδη, ενώ λίγο πιο κάτω μία ακόμα ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος θα πει «σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και το έχουμε αποδείξει. Αλλά δεν μπορούν να τους έχουν έτσι σε τέτοιες συνθήκες. Ας μας πει η κυβέρνηση όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πού έχουν πάει τώρα;». Μια εργαζόμενη σε άλλο κατάστημα θα πει ότι «αυτά που συμβαίνουν είναι ντροπή και αίσχος. Μας εξευτέλισαν και σαν ανθρώπους. Σαν ανθρώπινο είδος. Από πάνω προσπαθούν να καλλιεργήσουν και το φασισμό στο νησί. Πιστεύω ότι αν όλοι εδώ ενωθούμε, μπορούμε να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα».

Στο χωριό της Μόριας

Περιοδεία και εξόρμηση έγινε και στο χωριό της Μόριας. Μία ιδιοκτήτρια καφενείου θα πει: «Δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές, δεν λογαριάζουν τίποτα. Ολο αυτό πρέπει να πάρει ένα τέλος». Ενας νεολαίος εργαζόμενος λίγο πιο κάτω ανέφερε: «Ναι, συμφωνώ πρέπει σε όλους να δοθεί άσυλο και να πάνε στις χώρες που θέλουν. Δεν μπορεί να τους κρατάνε εδώ εγκλωβισμένους για να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες τις δικές τους και τις δικές μας».

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ στο χωριό Μόρια
Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ στο χωριό Μόρια
Παντού από όπου και να πέρασε η αντιπροσωπεία του Κόμματος, η αγανάκτηση ήταν έκδηλη. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ακούγονταν και απόψεις «περίεργες», ωστόσο όποιος ήταν καλοπροαίρετος, στη διάρκεια της συζήτησης δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί το δίκιο των θέσεων του Κόμματος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνη δίκαιη λύση ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών

Κάλεσμα στο λαό της Λέσβου να συνεχίσει να διεκδικεί τον απεγκλωβισμό εδώ και τώρα των ξεριζωμένων, καθώς και κανένα κέντρο κλειστό ή ανοιχτό, ούτε στη Μόρια ούτε οπουδήποτε στο νησί

Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου
Να διασφαλιστούν τώρα από την κυβέρνηση η υγεία και τα δικαιώματα των κατοίκων, των προσφύγων και μεταναστών. Να ναυλώσει σήμερα πλοία και να οργανώσει τη μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα για την προσωρινή τους φιλοξενία σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, έως ότου τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.

Αυτό τονίστηκε με έμφαση σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, της περιφερειακής και της δημοτικής συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγλαΐας Κυρίτση και Νίκης Τσιριγώτη, αντίστοιχα, στα γραφεία του Κόμματος στη Μυτιλήνη.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν στη Μόρια δεν ήταν μια εύκολα προβλέψιμη εξέλιξη», τόνισε η Μ. Κομνηνάκα, για να προσθέσει, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, ότι «ενώ γνώριζε, καιρό τώρα, την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούσε ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, τους μεγάλους κινδύνους που θα δημιουργούσε η μετάδοση της πανδημίας στο ΚΥΤ, λόγω και του μεγάλου συγχρωτισμού, όχι μόνο αγνόησε την απαίτηση να κλείσει το ΚΥΤ με απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, αλλά δεν πήρε και κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση «με περίσσιο θράσος αξιοποιεί αυτήν την κατάσταση για να παρουσιάσει ως δήθεν δικαιωμένο και να προχωρήσει τον σχεδιασμό της, τον σχεδιασμό της ΕΕ, για μονιμοποίηση του εγκλωβισμού στα νησιά σε ακόμα πιο απάνθρωπα κλειστά κέντρα - φυλακές».

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ εξαρχής τάχθηκε ενάντια στη δημιουργία του hot spot. «Καταγγείλαμε και ζητήσαμε να ακυρωθεί η απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που επέβαλε τη λειτουργία τους, όταν όλα τα άλλα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ τη στήριζαν, αλλά ακόμα και σήμερα επιμένουν να ζητούν την εφαρμογή της. Πολύ περισσότερο σήμερα, που οι συνθήκες πανδημίας αλλά και η κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο, όπως αυτή πριμοδοτείται και από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αποδεικνύουν ακόμα πιο επικίνδυνο το να λειτουργούν στα νησιά του Αιγαίου κλειστά ή ανοιχτά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών», ανέφερε.

Κάλεσε τον λαό της Λέσβου να συνεχίσει να διεκδικεί τη μόνη δίκαιη και τελέσφορη λύση, για απεγκλωβισμό εδώ και τώρα του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών, κανένα κέντρο κλειστό ή ανοιχτό, ούτε στη Μόρια ούτε οπουδήποτε στο νησί, προσθέτοντας ότι ο λαός της Λέσβου έχει τη γνώση και τη δύναμη και μπορεί να το πετύχει».

Εφιαλτικό σχέδιο

Η Αγλαΐα Κυρίτση σημείωσε ότι «η ανείπωτη αυτή τραγωδία» είναι το χρονικό μιας «πολλαπλά διογκούμενης έκρηξης» και πρόσθεσε: «Επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο ότι πρόκειται για την εφαρμογή ενός εφιαλτικού, προδιαγεγραμμένου σχεδίου αυτών που με τις πολιτικές τους σπέρνουν τον θάνατο και μετατρέπουν τα νησιά μας, τη χώρα μας σε φράχτη για να μη φτάσουν στην "ευημερία των Ευρωπαίων" οι ξεριζωμένοι».

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Β. Αιγαίου ζήτησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να γινόταν χτες το μεσημέρι «έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου η Περιφέρεια να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις εξελίξεις και πώς αυτές διαμορφώνονται για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων, για τη λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να μετακινηθούν προσωρινά στην ενδοχώρα και από κει στις χώρες προορισμού τους, για να κλείσει οριστικά η Μόρια και κάθε ΚΥΤ και να μη δημιουργηθούν άλλα, είτε ανοιχτά είτε κλειστά», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Γιατί η διοίκηση της Περιφέρειας όπως σημείωσε η Αγλ. Κυρίτση «σέρνεται πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές».

Κάλεσε «φορείς και πολίτες να πάρουν τον δρόμο αυτής της διεκδίκησης, ώστε να σταματήσουν το Αιγαίο και όλη η Μεσόγειος να μετατρέπονται σε πλωτά νεκροταφεία».

Οι ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης

Η Νίκη Τσιριγώτη ανέδειξε τις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, «τα στελέχη της οποίας εκλέχθηκαν με σημαία το Προσφυγικό», όπως ανέφερε.

Επισήμανε ότι «η δημοτική αρχή είναι υπόλογη, που, με τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, έδινε διαρκώς άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική, έκλεινε τα μάτια της στο πρόβλημα και έτρεφε αυταπάτες, επισημαίνοντας πως τάχα γίνεται πρόοδος από τη σημερινή κυβέρνηση στο αίσχος που παρέλαβε, θεωρώντας ως ...λύση στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα τη φύλαξη των ...συνόρων». Και πρόσθεσε ότι «είναι φρέσκες ακόμα οι αποφάσεις των συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων της Μυτιλήνης που πάρθηκαν κύρια με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά φυσικά και με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δήθεν αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, που μιλάνε για αποσυμφόρηση του νησιού και του ΚΥΤ, για τη μη δημιουργία νέας δομής στον δήμο Μυτιλήνης, πετώντας ουσιαστικά την μπάλα στον γειτονικό δήμο, νομιμοποιώντας την ύπαρξη και λειτουργία του ΚΥΤ και συμβάλλοντας στην αποδοχή της διατήρησής του».

ΕΕΔΥΕ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες

H Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους ευρισκόμενους στο δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, στο νησί της Λέσβου. «Εκφράζουμε, επίσης, την αλληλεγγύη μας και στους κατοίκους του νησιού, καθώς και των άλλων νησιών του Αιγαίου, που υφίσταται κι αυτοί τις συνέπειες του διπλού εγκλωβισμού των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά ως συνέπεια της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που φέρει και την ελληνική υπογραφή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Οπως τονίζει: «Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΕΕ που υποκριτικά δηλώνουν συμπαράσταση, μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την εξέλιξη αυτή, που αποτελεί στην κυριολεξία "χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου". Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη, απαιτώντας να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο ΚΥΤ κλειστό ή ανοικτό, τον άμεσο απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες προορισμού. Αποζημίωση των κατοίκων των νησιών για τις ζημιές που έχουν υποστεί και μέτρα προστασίας της υγείας με όλα τα απαραίτητα για την πανδημία - και όχι μόνο - μέσα. Να απομονώσουμε αποφασιστικά τις αντιδραστικές φασιστικές δυνάμεις που στοχοποιούν - ακόμα μια φορά - τους ξεριζωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και την καταλήστευση των λαών σε Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική».

Κάλεσμα για αλληλεγγύη

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, με ανακοίνωσή της προσθέτει τη φωνή της στο πάνδημο αίτημα των εργαζομένων του νησιού μας να σταματήσει η Λέσβος συνολικά να είναι τόπος μαρτυρίου για πρόσφυγες - μετανάστες και ο ντόπιος πληθυσμός της καταδικασμένος να φέρει το βάρος αυτής της πολιτικής.

Επιπλέον, καλεί φορείς και άτομα που θέλουν να συνδράμουν σε αυτήν την έκτακτη συνθήκη να πάνε στα γραφεία της Ενωσης πάνες, μωρομάντιλα, ρούχα, εμφιαλωμένα νερά, μάσκες, αντισηπτικά, σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ