ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ψηλά ο πήχης για τη συνέχεια της πολιτικής εξόρμησης

Στα ύψη η διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που εγκαινίασε την τετράμηνη εξόρμηση για την αύξηση της κυκλοφορίας

Ψηλά τον πήχη για την κλιμάκωση της προσπάθειας αύξησης της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» βάζει η επιτυχημένη πανεξόρμηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί του περασμένου Σαββάτου και κορυφώνεται σήμερα. Με το μεγάλο αυτό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εγκαινιάστηκε η τετράμηνη εξόρμηση για την αύξηση της διακίνησης της εφημερίδας, που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Κάνοντας τη νύχτα μέρα, μην υπολογίζοντας ούτε κόπο ούτε χρόνο, αψηφώντας ακόμα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες το πρωί της Τρίτης, που δυσκόλεψαν την εξόρμηση σε χώρους δουλειάς. Με καλό και έγκαιρο σχεδιασμό, με καταμερισμό δυνάμεων, ώστε να «πιαστούν» όσο γίνεται περισσότεροι δρόμοι σε γειτονιές και χώροι δουλειάς, ήδη η πανεξόρμηση στέφεται με επιτυχία.

Τα φύλλα «Ριζοσπάστη» που έχουν διακινηθεί είναι ήδη δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο του σαββατοκυριακάτικου φύλλου, κάτι που αποτυπώνει τα υπαρκτά περιθώρια για τη σταθερή αύξηση της διακίνησης και την καλύτερη αξιοποίηση της εφημερίδας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν ΚΟΒ που εξάντλησαν τα πλάνα τους ακόμα και από το Σάββατο το μεσημέρι, με την εφημερίδα μας να γίνεται ανάρπαστη στην εξόρμηση, στη συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο. Σε αυτό προφανώς συνέβαλε η πλατιά προπαγάνδιση της συγκεκριμένης εξόρμησης, η ενημέρωση φίλων και οπαδών ότι ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει με δώρο το dvd του ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» για τα 100χρονα του Κόμματος, αλλά και την πλούσια ύλη, με το αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας. Στη μεγάλη διακίνηση συνέβαλε και το κλίμα άμιλλας ανάμεσα σε ΚΟΒ και ΤΟ, με βάση την κατεύθυνση της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, που ανακοίνωσε και σχετικά βραβεία για τις πρωτοπόρες ΚΟ και τους συντρόφους που θα ξεχωρίσουν στην 4μηνη εξόρμηση.

Η μεγάλη αυτή πολιτική εξόρμηση αντικειμενικά πήρε τον χαρακτήρα παρέμβασης του ΚΚΕ στις σύνθετες εξελίξεις, ξεχωρίζοντας το Προσφυγικό, την κατάσταση στα σύνορα και τα νησιά, την τουρκική επιθετικότητα και τις θέσεις του Κόμματος, όπως αναλύονται στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ. Η ανησυχία των εργαζομένων αποτυπώνεται σε κάθε συζήτηση, τόσο για τα παραπάνω όσο και για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, που η εξάπλωσή του από τη μία φανερώνει τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας και, από την άλλη, την ετοιμότητα της εργοδοσίας για κλιμάκωση της επίθεσης, με αφορμή τις επιπτώσεις στην καπιταλιστική οικονομία. Αλλωστε, το μεγάλο αυτό άνοιγμα περιλάμβανε εκτός από περιοδείες, συσκέψεις σε γειτονιές, όπου αναπτύσσονται η συζήτηση και ο γόνιμος προβληματισμός.

Η προσπάθεια των Οργανώσεων, των μελών και των οπαδών του Κόμματος συνεχίζεται με το καθημερινό φύλλο, που η πλούσια ύλη του αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφώτισης και οργάνωσης της πάλης, με βάση τις εξελίξεις.

Ενώ, πλησιάζοντας το Σαββατοκύριακο, ξεκινάει μια ακόμα μάχη για αυξημένη διακίνηση με τον «Ριζοσπάστη», που αυτήν τη βδομάδα (14, 15 Μάρτη) θα περιλαμβάνει ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, που θα φωτίζει ανάμεσα σε άλλα: Ποια είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα, τι έχει μεσολαβήσει τα τελευταία χρόνια, πώς στάθηκαν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ απέναντι στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πώς εμπλέκεται η Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων στο έγκλημα ενάντια στους λαούς, ποια είναι τα αντιδραστικά επιχειρήματα που επιστρατεύουν η αστική τάξη και τα κόμματά της για να δηλητηριάζουν το λαό και να κρύβεται ο πραγματικός εχθρός Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων: Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή μας.

Ο «Ριζοσπάστης» στους χώρους δουλειάς!

Από τη συζήτηση στο εργοτάξιο
Από τη συζήτηση στο εργοτάξιο
Σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς απλώθηκε χτες η εξόρμηση. Εργοστάσια, λιμάνια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, σταθμοί συγκοινωνιών, χώροι του Δημοσίου όπως δημοτικές υπηρεσίες, ήταν μερικοί από τους χώρους όπου βρέθηκαν συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τον «Ριζοσπάστη» και την ανακοίνωση του ΠΓ για το Προσφυγικό.

«Κι εμείς γιατί ξεριζωθήκαμε; Θέλαμε να γίνουμε μετανάστες;», έλεγαν για παράδειγμα μετανάστες οικοδόμοι συζητώντας με μέλη του Κόμματος κατά τη διάρκεια περιοδείας στο εργοτάξιο της πρώην «Πεταλούδας» στην Αθήνα. Εκεί ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τους ενημέρωσε για τις θέσεις του Κόμματος, με τους εργάτες να αναγνωρίζουν τον μεγάλο τους εχθρό, που τους σπρώχνει είτε στη φτώχεια και τη μετανάστευση είτε στον πόλεμο και την προσφυγιά: «Για τα συμφέροντά τους οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις κάνουν άνω - κάτω ολόκληρους λαούς και χώρες», ακούστηκε ανάμεσα σε άλλα. «Το ΚΚΕ υπερασπίζεται κάθε φτωχό και κατατρεγμένο, κάθε βιοπαλαιστή, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής του. Παλεύουμε για να μην εγκλωβίζονται οι μετανάστες στη χώρα μας, για να μη γίνουμε φυλακή της ΕΕ, παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά την προσφυγιά και τη μετανάστευση, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν χωρίς άγχος στις πατρίδες τους, να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Κ. Ζιώγας.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γνωστοποιεί την αναβολή εκδηλώσεων του Κόμματος. Οπως σημειώνεται: «Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από την επιδημία του κορονοϊού, ανακοινώνουμε την αναβολή όλων των μαζικών εκδηλώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέχρι το Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του '21: 1. Η προγραμματισμένη για τις 28 Μάρτη Ημερίδα της ΚΕ με θέμα "Η Επανάσταση του 1821 και η συγκρότηση του αστικού κράτους στην Ελλάδα" και 2. Η προγραμματισμένη για τις 30 Μάρτη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το έργο "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι".

Οι νέες ημερομηνίες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».

«Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»

Συνεχίζεται η μεγάλη εικαστική έκθεση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα την αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες και τίτλο «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά...». Διοργανώνεται με αφορμή την τοποθέτηση των Μνημείων - που επελέγησαν μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό για τα 100χρονα του ΚΚΕ - σε δύο μαρτυρικούς και ιστορικούς τόπους, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσίασαν τη ζωή τους.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει 257 εικαστικά έργα (πίνακες, σχέδια και σκίτσα πάνω σε χαρτί, ξυλόγλυπτα, ζωγραφική πάνω σε βότσαλα, έργα σε χειρόγραφες εφημερίδες και κάρτες, ζωγραφικές μακέτες) 48 δημιουργών και πολλών ακόμα άγνωστων αγωνιστών, τα οποία απλώνονται χρονικά σε μια περίοδο 40 ετών, από τη δεκαετία του '30 έως και τη χούντα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης αναβάλλονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ