Την έκθεση επιμελήθηκαν οι ιστορικοί Τέχνης Γρηγόρης Αναγνώστου, Geraldine Georget και Ξένια Γιαννούλη.
Εκθέτουν οι: Αηδονίδης Ηλίας, Βάος Αντώνης, Βεντούρη Ανδριαννή, Βικάτος Ηλίας, Βressoud Ganaelle, Kανελλοπούλου Μαρία, Κάραλη Βασιλική, Καρατζά Αννα, Κεντρωτά Μαρία, Κοντογέωργα Τότα, Κυριακόπουλος Μάκης, Κωλέτης Δημήτρης, Λαμπρινάκος Πέτρος, Λάμπρου Αστέριος, Μεθενίτης Σπύρος, Μόρφη Δώρα, Μπαρμπαγιάννη Ελλη, Μπονάτσος Σταύρος, Μπράττη Ειρήνη, Παντελής Διονύσης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Παπαδόπουλος Μένανδρος, Παπαμιχαήλ Αγγελική, Πετρόχειλου Κυριακή, Πρέσσας Νίκος, Στάμου Βασιλική, Στασινοπούλου Κανέλλα, Στεφανίδη Χρυσούλα, Τομαρά Ανθή, Φατούρου Βάσω, Φερεντίνος Παναγιώτης, Φυσκιλής Σταύρος, Χατζήπαπας Αρης, Χριστόπουλος Ηλίας.
Πρόκειται για συλλογή προσωπογραφιών που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης με μοντέλα εκ του φυσικού, αλλά και μορφές που αναδύονται από τη μνήμη του σε φυσικά και εννοιακά τοπία. Κύριο χαρακτηριστικό των έργων είναι η άμεση ποιητική εκφραστική τους διάσταση. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα του, Χαρίλαου Κ. Ευαγγελάτου (1927-1999).
Πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286.
Είσοδος ελεύθερη.
Με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατό του
Πολλά είναι τα ερωτήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει όποιος επιχειρήσει να βιογραφήσει τον Ανδρέα Κάλβο. Με δεδομένο ότι φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου αυτού δημιουργού και επειδή έχουν παρέλθει αρκετές δεκαετίες από τη σύνταξη της τελευταίας ολοκληρωμένης βιογραφίας του, με κριτήρια πρωτίστως επιστημονικά - γραμματολογικά, κατά τον Γ. Ανδρειωμένο, δεν θα ήταν άσκοπο να επιχειρηθεί μια πρώτη συζήτηση των κυριότερων θεμάτων που παραμένουν προς διερεύνηση, καθώς και των κριτηρίων που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν, σε μια μελλοντική απόπειρα βιογράφησής του. Στο πλαίσιο αυτό, επισκοπούνται κριτικά οι σημαντικότερες συναφείς αυτοτελείς συμβολές των τελευταίων εξήντα περίπου ετών και επισημαίνονται κάποια από τα κενά της σχετικής έρευνας.
Ο Ιβο βαν Χόβε συναρθρώνει εδώ δυο κείμενα του Ευριπίδη, τα οποία αφηγούνται την ιστορία της Ηλέκτρας και του Ορέστη στη συνέχειά της ή το πώς τα δυο αδέρφια ξαναβρέθηκαν και συμμάχησαν για να εκδικηθούν την μητέρα τους, Κλυταιμνήστρα, και τον εραστή της, Αίγισθο. Η παράσταση σηματοδοτεί την υποδοχή της «Ηλέκτρας» του Ευριπίδη στο ρεπερτόριο της «Κομεντί Φρανσαίζ», ενώ η τελευταία παρουσίαση του «Ορέστη» στην Αίθουσα Ρισελιέ χρονολογείται από το 1923.
Ιδρυμένη το 1680 από τους ηθοποιούς του Μολιέρου, η «Κομεντί Φρανσαίζ» είναι από τα παλαιότερα και διασημότερα θέατρα στον κόσμο. Με το πλούσιο αυτό φορτίο τριών αιώνων ιστορίας, ο μόνιμος θίασός της δίνει ζωή σ' ένα ρεπερτόριο κλασικό και σύγχρονο, γαλλικό και ξένο (που μετρά σήμερα γύρω στα 3.000 έργα, 800 περίπου συγγραφέων).
Στις 15 Ιούλη ξεκινάνε πάλι οι προβολές του θερινού σινεμά της ΚΝΕ στην Πάτρα, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 Αυγούστου. Οι προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στο αναμορφωμένο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού και Ηλείας) με ελεύθερη είσοδο.
Οι Τετάρτες θα είναι αφιερωμένες στους πιο μικρούς φίλους, στα παιδιά και έτσι θα προβάλλονται επιλεγμένες παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Τις άλλες μέρες θα προβάλλονται παλιότερες και πιο σύγχρονες ταινίες, οι οποίες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις όπου κι αν έχουν προβληθεί.