ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Υπερκαλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο και συνεχίζουμε!

Στο 100,52% έφτασε η υπερκάλυψη την Πέμπτη 27/12

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη και στο πρόσφατο δέκατο κατά σειρά «κλείσιμο» το Κόμμα κατάφερε να υπερκαλύψει το πανελλαδικό του πλάνο κατά 100,52%.

Η επιτυχημένη αυτή μάχη, που ξεκίνησε μαζί με την κορύφωση των εορτασμών για τα 100χρονα του Κόμματος, συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Τις μέρες που απομένουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί μας, χωρίς να εφησυχάζουν, θα κλιμακώσουν τις προσπάθειές τους. Για να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά ο πήχης, για να μην υπάρχει Οργάνωση που δεν θα ανταποκριθεί στους στόχους της. Και με αυτόν τον τρόπο να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά, έχοντας ως παρακαταθήκη αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα στις μάχες που έρχονται.

Το πλατύ άνοιγμα με το κουπόνι από τις αρχές του Νοέμβρη, μας έφερε σε επαφή με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που συνεισέφεραν στο Κόμμα έστω και δύο ευρώ, αναγνωρίζοντας τη συνέπεια και την ανιδιοτέλεια, τη μαχητική του στάση σε κάθε μικρό και μεγάλο εργατικό αγώνα. Ταυτόχρονα, τη μάχη αυτή δίνουν μαζί με τα μέλη του Κόμματος εκατοντάδες φίλοι του, που δίνουν κι αυτοί τον καλύτερό τους εαυτό για να δυναμώσουν οι δεσμοί μας με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Πλησιάζοντας προς την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης εντείνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις, με κίνητρο το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα συνολικά για το Κόμμα.

Με το πρόσφατο «κλείσιμο», στην πρώτη θέση παρέμεινε η ΚΟ Εξωτερικού με 130,54%, ενώ στη δεύτερη θέση πέρασε η ΚΟ Κρήτης με 114,01%, αφήνοντας στην τρίτη θέση την ΚΟ Αιγαίου με 111,72%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Δυτικής Ελλάδας με 102,6%, Πελοποννήσου με 100,79%, Θεσσαλίας με 100,36%, Αττικής με 100,24%, Κ. Μακεδονίας με 100,04%, Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 96,52%, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 92,16%, Ηπείρου με 89,05% και Δυτ. Μακεδονίας με 84,94%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 97,52% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 121%.

Ταυτόχρονα, δεκάδες είναι οι ΤΟ που έχουν ήδη υπερκαλύψει τα πλάνα τους, από τις οποίες οι 30 με την καλύτερη επίδοση φαίνονται στον διπλανό πίνακα.

Πατριδογνωμόνιο
Το 2019 χωρίς μαντεψιές

Αν δεν ήταν βαθιά αντιλαϊκά, σκόπιμα εκφοβιστικά κι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών τα «εορταστικά» γεγονότα - πυροτεχνήματα της φετινής ουράς του έτους, θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει χοντροκομμένη γκροτέσκα προπαγάνδα ενός αυτοκαταστρεφόμενου πολιτικού συστήματος. Με μεγαλόστομα παζαρέματα, βόμβες απ' το ιδεολογικό πουθενά ως το ερμηνευτικό τίποτα, τη σπέκουλα πάνω στον πόνο των πολλών άλλων, νομιμοποιημένη τάχα μου δήθεν απ' το προεκλογικό κλίμα που στραβό - ξεστραβό το τρώει η αστική αλεπού συστηματικά κι οργανωμένα, μπαίνουμε στην καινούρια χρονιά κι η ημερολογιακή αλλαγή ξαφνικά αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Απ' το '18 στο '19 λοιπόν, μέσα σε λίγες μέρες, η χώρα έχει πάει μαζικά και συλλήβδην σε μάντισσες και χαρτορίχτρες. Μια χώρα κοινωνικά κουρελόμορφη, που κουδουνάει στις τσέπες της ένα υπερπλεόνασμα αλλά κρύβει τα χέρια της γιατί άμα τα δείξει στάζουν κυριολεκτικά αίμα και χρωστούμενα στην πλειονότητα των εργαζομένων. Πετσοκομμένες συντάξεις, εξαϋλωμένες κοινωνικές παροχές, αόρατες προοπτικές μέλλοντος για τους νέους και καπάκι μια υποκρισία κι ένας κυνισμός αριστερής διαχείρισης μιας στρατόλαγνης δεξιάς πολιτικής, είναι τα μέσα που αγίασαν τον πλεονασματικό σκοπό.

Η συγκυβέρνηση αυτή αντέχει κι άλλα κρίματα στην πολιτική της συνείδηση, τόσα όσα συνοψίζονται στην προβολή της φράσης της κας Παπακώστα που καλεί στόματα να κλείσουν γιατί αν πλήρωναν φόρο για να μιλάνε δεν θα τολμούσαν!... Δεν έχει σημασία που η πρώην γαλάζια κυρία απηύθυνε αυτήν τη ροζ απάντηση στους γαλάζιους πρώην πάτρονές της. Εχει σημασία η ομολογία, και μάλιστα κομπαστική, ότι ο φόρος είναι φίμωτρο και πίπτει ως ράβδος όταν δεν πίπτει βόμβα.

Κι έτσι δικαιώνεται το ΚΚΕ, που επιμένει να ξετυλίγει μια μια τις κλωστές απ' το συριζανέλικο κουβάρι εξηγώντας πώς εκβιάζουν το λαό να βγάλει το σκασμό και να μην κουνιέται φύλλο ώσπου δανειστές, ΝΑΤΟικοί ληστές λαών, ευρωστρατοκράτες έτοιμοι να επιτεθούν στις διπλανές τους αυλές κι Αμερικανοί έμποροι του ιμπεριαλισμού που ετοιμάζονται ν' ανοίξουν μπίζνες σε άλλες βάσεις και άλλους από τους τρέχοντες πολέμους, ξεκινήσουν τον καινούριο τους Μεγάλο Πόλεμο, εις υγείαν του κεφαλαίου. Τα έξοδα δικά μας.

Αν μπορούσε κανείς να συνοψίσει την πορεία απ' τις προηγούμενες εκλογές ως αυτές που έρχονται, δεν χρειάζεται μήτε μάντισσες μήτε χαρτορίχτρες. Περνάμε απ' τα κάπιταλ κοντρόλ στο λάιφ κοντρόλ. Ελεγχος της ζωής με το φόβο, τη φτώχεια, την πολιτική και πνευματική ένδεια, τα «κόκκινα» δάνεια, τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, τις ποινές φυλάκισης για χρέη, την απειλή γενικευμένης στα πέριξ και εντός, τη διαστρέβλωση των λέξεων κι άλλα πολλά οδηγούν σε μια χρονιά όπου οι αποφάσεις υπαγορεύονται ως σώφρονες, μόνον όταν είναι ατομικές και η σιωπή θα είναι ο μόνος χρυσός που θ' απομένει στον αγώνα της επιβίωσης.

Οταν όμως είναι γνωστά και τα μέσα και ο σκοπός, κι ο βασιλιάς παρελαύνει γυμνός χωρίς ντροπή μπροστά μας, η μάχη δε γίνεται πιο εύκολη, κι η αλήθεια δε γίνεται πιο ορατή επειδή είναι ωμή. Το παιχνίδι χοντραίνει, σ' αυτήν τη φάση ας πούμε ότι παίζεται στην εκλογική πίστα, αλλά χρειάζεται τόσο κόπο όσο και προσοχή, για να μην μπουρδουκλωθεί ή αδρανήσει και παίξει με τις μαντεψιές ο ψηφοφόρος μπροστά σε δύο, τρεις, τέσσερις ή και πέντε κάλπες.

Οπλα έχουμε. Ανθρωποι βγαλμένοι απ' τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, που δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που δεν τάζουν αλλά τάσσονται στην υπηρεσία του λαού, ανακοινώνονται κάθε μέρα στα ψηφοδέλτια του Κόμματος απ' άκρου εις άκρον στην Ελλάδα. Δεν είναι ούτε αστέρες ούτε διάττοντες. Είναι το φως που καίει όσα πρέπει να καούν, για να μπορεί ο καθένας κι όλοι μαζί να πραγματοποιούν τα όνειρά τους κι όχι να ονειρεύονται την πραγματοποίησή τους.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Το Σάββατο 29 Δεκέμβρη:

-- Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί στις 8 μ.μ. σε λαϊκό - ποντιακό γλέντι στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορομηλιάς με τους αδερφούς Ιακωβίδη. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Γιάννης Φαχουρίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Κιλκίς.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΤΟ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» στο θέατρο «OLVIO» (Φαλαισίας 7 - Βοτανικός). Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων θα δρομολογηθούν πούλμαν από τα παρακάτω σημεία: Ανω Λιόσια στις 17.30, Τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο). Μενίδι στις 17.45, πλατεία Καράβου. Κόκκινος Μύλος, στις 17.50, Τριγωνική πλατεία.

Εκθέσεις βιβλίου από ΚΟ του ΚΚΕ

Στις 5 Γενάρη ολοκληρώνεται η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στα γραφεία της, η οποία περιλαμβάνει εκθέσεις βιβλίου, πακέτα προσφορών, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες πρωτοβουλίες.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση λειτουργεί στην έδρα της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241) και στην Κολωνού 3, με το εξής πρόγραμμα: Και στους δύο χώρους έως Σάββατο 29 Δεκέμβρη. Μόνο στην Αχαρνών από Πέμπτη 3 Γενάρη μέχρι Σάββατο 5 Γενάρη. Ωρες λειτουργίας: από 5.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ. και τα Σάββατα επιπλέον από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και 5.30 - 8.30 μ.μ. Το Σάββατο 5 Γενάρη από 10 π.μ. έως 12 μ.

Στα Τρίκαλα

Γιορτή Βιβλίου διοργανώνει η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ το Σάββατο 29 Δεκέμβρη, 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στη «Σουίτα art cafe» (Στρ. Σαράφη 18). Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο και παράσταση από το θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα.

Στο Αγρίνιο

Οι ΚΟ Αγρινίου του ΚΚΕ διοργανώνουν έκθεση στα γραφεία των Οργανώσεων (Ι. Στάικου 2, 2ος όροφος), έως το Σάββατο 29 Δεκέμβρη, με ώρες λειτουργίας 10.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ