ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμία ανοχή στο χτύπημα της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

Ανακοίνωση με αφορμή την αστυνομική παρουσία στις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Ιδιωτικό συμφωνητικό της πλειοψηφίας του ΔΣ στο ΕΚ Καβάλας με εταιρεία σεκιούριτι, για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου!
Ιδιωτικό συμφωνητικό της πλειοψηφίας του ΔΣ στο ΕΚ Καβάλας με εταιρεία σεκιούριτι, για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου!
«Καμία ανοχή στην απαγόρευση και τον περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το νέο επεισόδιο που σημειώθηκε σε αυτήν την επιχείρηση έντασης της αστυνομοκρατίας, με την παρουσία αστυνομικού διευθυντή και ασφαλίτη στις εργασίες του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Φέτος, σε μια σειρά πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται τα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων με την παρουσία security, αστυνομίας, ΜΑΤ και ασφάλειας, με απευθείας κάλεσμα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ!

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, προκειμένου να προστατέψουν το όργιο νοθείας που έχουν στήσει από κοινού με την εργοδοσία και το κράτος, καταφεύγουν σε όλους τους τρόπους τρομοκράτησης και καταστολής. Η κυβέρνηση ανταποδίδει τη στήριξη που της παρέχει η ΓΣΕΕ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής.

Χτες στην έναρξη του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, η παρουσία των δυνάμεων καταστολής αναβαθμίστηκε με τη συμμετοχή αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος δήλωσε καλεσμένος από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, δικαιολογώντας πως βρίσκεται στο χώρο του Συνεδρίου «για κάθε ενδεχόμενο». Στη συνέχεια πιάστηκε «στα πράσα» ένας από τους ασφαλίτες (Δημήτρης Βύσαλης) εντός της αίθουσας των διαδικασιών του Συνεδρίου.

Η παρέμβαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, πριν λίγες μέρες, φαίνεται πως λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά.

Εχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την παρουσία, τη συμμετοχή και την επέμβαση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών όλο αυτό το διάστημα.

Σεκιούριτι έξω από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων...
Σεκιούριτι έξω από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων...
Τι δουλειά έχει η αστυνομία στα συνέδρια των εργαζομένων;

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες στη ΓΣΕΕ πως δεν θα ανεχτούμε τη φάμπρικα των διώξεων, των μηνύσεων αλλά και της αστυνομικής παρακολούθησης των εργατικών συνεδρίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των οργάνων του να επιστρέψουν ο χωροφύλακας και ο χαφιές.

Οσοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις απαράδεκτες, δύσοσμες και κατασταλτικές παρεμβάσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν για τα δικαιώματά τους, τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Εξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας από τα σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών. Να πάρουν απάντηση με τη μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Μήνυση σε συνδικαλιστές για διατάραξη της «κοινωνικής ειρήνης»...
Μήνυση σε συνδικαλιστές για διατάραξη της «κοινωνικής ειρήνης»...
Ολοι στη γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη!».

ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του «συνεδρίου» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης!
ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του «συνεδρίου» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης!
ΕΣΑΚ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Κάλεσμα μάχης για τις απεργίες στις 14 και 28 Νοέμβρη

Στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 14 και 28 Νοέμβρη καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου των Κατασκευών η ΕΣΑΚ Μισθωτών - Τεχνικών και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Μαχητικά βγαίνουμε μπροστά για την επιτυχία της απεργίας της 14/11, με όπλο την απόφαση της μαζικότατης Γενικής Συνέλευσης της 10ης Οκτώβρη, που με σαφήνεια καθόρισε: Τον προσανατολισμό της πάλης στη βάση του συνθήματος "μπροστά οι δικές μας ανάγκες - όχι τα κέρδη των λίγων", το πλαίσιο διεκδίκησης για νέα κλαδική ΣΣΕ, αλλά και για το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, το σύνολο των αναγκών μας, τον αναγκαίο συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο για τη ΣΣΕ και γενικότερα τις μάχες του επόμενου διαστήματος.

Με βάση αυτήν την απόφαση της ΓΣ δουλέψαμε και βαδίζουμε για την επιτυχία της απεργιακής μάχης στον κλάδο της 14ης Νοέμβρη με προμετωπίδα τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, σε συντονισμό με το Συνδικάτο Οικοδόμων και τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις στον κλάδο. Με βάση την ίδια απόφαση της ΓΣ καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη μάχη για την επιτυχή κλιμάκωση με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία της 28ης Νοέμβρη, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, στην κατεύθυνση και με τον προσανατολισμό που χάραξαν δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες πρωτοβάθμια Σωματεία».

Απαντώντας στις δικολαβίες της «Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών» και το παιχνίδι γύρω από τις ημερομηνίες της απεργίας, υπογραμμίζει πως «σήμερα η "Αριστερή Πρωτοβουλία", συνεχίζοντας στο δρόμο της υπονόμευσης, εμφανίζει την απεργία της 28ης Νοέμβρη ως "απεργία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ". Χαρίζει δηλαδή προκλητικά την απεργία στους 30 εργατοπατέρες που συγκεντρώνονται στην Κλαυθμώνος. Συσκοτίζει τη διακριτή ταξική γραμμή και πλαίσιο των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων Σωματείων που οργανώνουν την επιτυχία της γενικής απεργίας με συσκέψεις, παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους».

Νεκρός και τραυματίας στο δήμο Ασπροπύργου

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας, εργάτες καθαριότητας του δήμου Ασπροπύργου οι οποίοι κατά την ώρα εργασίας τους παρασύρθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο, είναι ο τραγικός απολογισμός ενός ακόμα εργατικού δυστυχήματος, που έγινε το πρωί της Παρασκευής. Οι δύο εργάτες του δήμου, ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια τους χτύπησε. Ο ένας έχασε τη ζωή του και ο άλλος νοσηλεύεται στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι ο νεκρός ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ του ΑΣΕΠ. Ο τραυματίας εργάζεται στην καθαριότητα μέσω κοινωφελούς εργασίας με 8μηνη σύμβαση, με αποδοχές 495 ευρώ. Το νέο εργατικό δυστύχημα καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής.

Συσκέψεις αγροτών σε Καρδίτσα και Αγιά

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για αγωνιστική πανελλαδική δράση, το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας σε συνεδρίασή του αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφων, την Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ).

Επίσης στις 13/11, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Αγιάς οργανώνουν σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, με βασικό θέμα την ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Αρχαιρεσίες σωματείων

Συνεχίζονται έως την Κυριακή 11/11, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα, οι αρχαιρεσίες στην Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27): Σάββατο 10/11 και Κυριακή 11/11 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.). Στο Παράρτημα Πειραιά, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Ομ. Σκυλίτση 19): Σάββατο 10/11 (10.30 π.μ. έως 6.30 μ.μ.).

Από τις 10 έως τις 21 Νοέμβρη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, με βάση το εξής πρόγραμμα: Κυριακή 11/11, από τις 12 μ. έως τις 8 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου). Τρίτη 13/11, από τις 5 μ.μ έως τις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (ΕΚΑ, 4ος όροφος). Κυριακή 18/11, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου. Τετάρτη 21/11, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου. Τις υπόλοιπες μέρες η κάλπη θα βρίσκεται σε χώρους εργασίας.

Από τις 14 έως τις 16 Νοέμβρη, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20), θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα».

Σε αρχαιρεσίες προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Ηλείας, από Τρίτη 13/11.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ