ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στη μαγνητική κάρτα

Να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και αντιδρούν αγωνιστικά στη χρήση μαγνητικής κάρτας στις εισόδους του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας επιχειρούν η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) και ο πρόεδρός της, εντεταλμένος για τον αθλητισμό δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Λαρισαίων, Γ. Κωσταρόπουλος.

Θορυβημένη από την επιτυχία που είχε η αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην μαγνητική κάρτα την οποία οργάνωσε την Πέμπτη 1 Φλεβάρη - πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας του μέτρου - η Επιτροπή Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους, η ΔΕ επιχείρησε από την επόμενη μέρα κιόλας, με την απειλή της αστυνομίας, να σταματήσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις που συνεχίζονται. Ομως, η τρομοκρατία δεν πέρασε και για μία ακόμα φορά οι πόρτες στην «Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων» άνοιξαν, με τη δυναμική επέμβαση της Επιτροπής, των αθλούμενων και των γονιών.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διόδια στον αθλητισμό και τονίζει: «Αντί να ανησυχεί η ΔΕ του ΕΑΚΛ για το ποιος μπαίνει και βγαίνει από τους αθλητικούς χώρους, καλά θα κάνει να ανησυχεί για τις συνθήκες που συναντάει κάποιος όταν μπει. Αυτό που θα έπρεπε να την ανησυχεί πραγματικά και γι' αυτό να δείχνει ιδιαίτερο ζήλο είναι η υγεία όσων μπαίνουν για να γυμναστούν. Γι' αυτό αντί να σκορπάει χιλιάδες ευρώ για face control, θα έπρεπε να έχει εκεί το ανάλογο ιατρικό προσωπικό για να εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όσους μπαίνουν για να γυμναστούν».

Η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν προπονητές, αθλητές, γονείς αθλουμένων κ.ά., διεκδικεί:

-- Να σταματήσει η λειτουργία της μαγνητικής κάρτας, που ανοίγει το δρόμο στην καθολική επιβολή αντιτίμου και σε μαζικό φακέλωμα των αθλούμενων.

-- Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΕΑΚ στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών του. Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του.

-- Να φτιαχτούν υποδομές για άτομα με αναπηρίες και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του «Αλκαζάρ» (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό), για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους.

-- Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.

-- Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε «Αλκαζάρ» και Νεάπολη, για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους.

Ταυτόχρονα, απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και στα σωματεία του μπάσκετ και του κλασικού αθλητισμού, που κάτω από διάφορους εκβιασμούς αναγκάστηκαν να πάρουν κάρτες, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο να ακυρωθεί στην πράξη η χρήση της μαγνητικής κάρτας.

  • Στο μεταξύ υπερψηφίστηκε, υπό μορφή ψηφίσματος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, το υπόμνημα που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα, στο οποίο εκφράζεται η αντίθεση στην απόφαση της ΔΕ, που επιβάλλει η είσοδος στους χώρους του ΕΑΚ να γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πύλης με τη χρήση μαγνητικής κάρτας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ντέρμπι λεπτών ισορροπιών στο ΟΑΚΑ

Μόλις τρεις μέρες μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα, ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται σήμερα εκ νέου αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ για τους «8» του Κυπέλλου, με το σκορ του πρώτου αγώνα να καθιστά την εν λόγω ρεβάνς την πλέον αμφίρροπη της προημιτελικής φάσης.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο καθιστά ιδιαίτερα λεπτές τις ισορροπίες μεταξύ των δύο αντιπάλων για σήμερα, ενώ την ίδια ώρα η νίκη της ΑΕΚ με 2-1 στον αγώνα που μεσολάβησε για το πρωτάθλημα έχει τη δική της βαρύτητα στην ψυχολογία των δύο ομάδων. Στην «Ενωση» η κατάσταση μοιάζει ιδανική, ωστόσο ο τεχνικός της, Μανόλο Χιμένεθ, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους παίκτες του, αφού όπως τόνισε ο Ολυμπιακός ψάχνει ευκαιρία να αντιδράσει για την ήττα του την περασμένη Κυριακή. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πληρώσουν τους αντιπάλους τους με το ίδιο νόμισμα, και μια νίκη - πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ, πέραν της παρουσίας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα αποτελέσει γι' αυτούς και το καλύτερο ψυχολογικό «βάλσαμο». Στα αμιγώς αγωνιστικά, από πλευράς ΑΕΚ ο Λιβάγια πολύ δύσκολα θα δώσει το «παρών», εξαιτίας της επιδείνωσης του τραυματισμού του. Από τον Ολυμπιακό απών θα είναι ο Ενγκελς, ενώ ο Ομάρ, παρά τις ενοχλήσεις του, μπήκε στην αποστολή.

Στους άλλους δύο σημερινούς επαναληπτικούς, η ΑΕΛ κρατά την τύχη στα χέρια της για την πρόκριση στην τετράδα, φιλοξενώντας τον ΠΑΣ, τον οποίο έχει νικήσει με 2-1 στον πρώτο αγώνα στα Γιάννενα. Προβάδισμα για την πρόκριση έχει και ο Πανιώνιος, που στη Λαμία υπερασπίζεται τη νίκη του με 1-0 στη Νέα Σμύρνη.

Η αυλαία της προημιτελικής φάσης πέφτει αύριο στο Περιστέρι, με αντιπάλους τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Στον πρώτο αγώνα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει με σκορ 2-0.

  • Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 - Cosmote Sports 2), AEK - Oλυμπιακός (19.30 - Cosmote Sports 1), Λαμία - Πανιώνιος (21.45 - Cosmote Sports 2). ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ: Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (19.30 - Cosmote Sports 1).
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Πρόκριση - «θρίλερ» για την ΑΕΚ

Σε μια βραδιά - «θρίλερ» στο ΟΑΚΑ, με συγκλονιστική διακύμανση στο σκορ, η ΑΕΚ, αν και «έπαιξε με τη φωτιά» σχεδόν σε όλο τον αγώνα, κατάφερε να νικήσει τη γερμανική Μπαϊρόιτ με 83-81, για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του FIBA Champions League, και να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό η ΑΕΚ χρειάστηκε τα «δώρα» των Στρασμπούρ και Βενέτσια, που νίκησαν τις Μπάνβιτ και Εστουντιάντες αντίστοιχα και έστειλαν την «Ενωση» στην επόμενη φάση. Υπερτερώντας στις ισοβαθμίες με τρεις ομάδες, η ΑΕΚ τερμάτισε στην 3η από τις 4 προνομιούχες θέσεις του ομίλου και θα έχει σχετικά ευνοϊκή κλήρωση στους «16», αφού θα αντιμετωπίσει μία από τις δεύτερες ομάδες των άλλων τριών ομίλων, αποφεύγοντας τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες. Χαρακτηριστικό του αγωνιώδους τρόπου με τον οποίο ήρθε η πρόκριση για τον «Δικέφαλο» ήταν πως μετά τη λήξη του αγώνα με την Μπαϊρόιτ, παίκτες, τεχνική ηγεσία και οπαδοί περίμεναν στο γήπεδο την εξέλιξη στον αγώνα της Βενετίας (αφού η Στρασμπούρ είχε «καθαρίσει» από νωρίς) προκειμένου να δουν αν προκρίνονται, πανηγυρίζοντας για δεύτερη φορά.

Βασιλόπουλος και Σάκοτα την έστειλαν στους «16»

Δύο καθοριστικά τρίποντα από τους Βασιλόπουλο και Σάκοτα στα τελευταία 25'' του παιχνιδιού ήταν που ουσιαστικά έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη και ολοκλήρωσαν την ανατροπή, που είχε αρχίσει στο τελευταίο 5λεπτο. Μέχρι τότε η Μπαϊρόιτ, με όπλο την κυριαρχία της στα ριμπάουντ και ιδιαίτερα στα επιθετικά, είχε τα «ηνία» του αγώνα, προηγούμενη μέχρι και με 14 πόντους στο ξεκίνημα της επανάληψης (38-52 στο 24'), αλλά και 66-57 στο τέλος της 3ης περιόδου.

  • Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού έχει αποκλειστεί, ο Αρης κλείνει σήμερα τους αγώνες του για τον 4ο όμιλο του Champions League, υποδεχόμενος την Οστάνδη (19.30 - Novasports 1).
ΒΟΛΕΪ
Οκτάδα ... μέσω Ρουμανίας

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή της εντός έδρας ήττας της στο πρώτο παιχνίδι (3-2), η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε στη Ρουμανία της Ταργκοβίτσε με 3-1 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Challenge Cup. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν εύκολα το πρώτο σετ, αλλά εξίσου εύκολα έχασαν το δεύτερο, καθώς οι Ρουμάνες έδειξαν να συνέρχονται. Στα δύο επόμενα σετ, και ιδιαίτερα στο τέταρτο, έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες, εν τέλει όμως ο Ολυμπιακός με πρωταγωνίστριες τις Χίπε και Πολ κατάφερε να επικρατήσει και στα δύο και να πάρει την πρόκριση. Τα σετ: 17-25, 25-16, 21-25, 22-25. Στον επόμενο γύρο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Στίντα Μπακάου - Πφέφινγκεν, με την πρώτη να έχει προβάδισμα μετά τη νίκη της με 3-2 στον πρώτο αγώνα.

SUPER LEAGUE
Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό

Αντιμέτωπος με βαριά τιμωρία για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι πλέον και επίσημα ο Ολυμπιακός, μετά τη χτεσινή ανακοίνωση από τη Super League του κατηγορητηρίου με το οποίο παραπέμπονται οι «ερυθρόλευκοι». Οι ποινές που αντιμετωπίζουν είναι αφαίρεσης βαθμών και τιμωρίας της έδρας τους από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός κατηγορείται για τα επεισόδια των οπαδών του με την αστυνομία πριν και μετά τον αγώνα, την είσοδο των πρώτων στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη, τη ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια του αγώνα κ.λπ.

Αντίδραση Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ

Εντονη αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού υπήρξε χτες για τη μη κλήση του ΠΑΟΚ σε απολογία από την αρμόδια επιτροπή της Super League, με βάση τα όσα έγιναν στα Γιάννενα και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Σε ανακοίνωσή τους οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούν τις αστυνομικές αρχές και προσωπικά τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την «εξαφάνιση» - όπως αναφέρεται - από την έκθεση της αστυνομίας της συμπεριφοράς των οπαδών του ΠΑΟΚ, με την ανακοίνωση να κάνει λόγο για «ντου» στο γήπεδο και βανδαλισμούς.

ΠΟΛΟ
Να «καθαρίσει» την πρωτιά

Με τον «αέρα» του πρωτοπόρου του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών, και αήττητου σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σήμερα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας με αντίπαλο τη Γιουγκ (19.30 - ΕΡΤ2) για την 8η αγωνιστική. Η αναμέτρηση θεωρείται κομβική για τους «ερυθρόλευκους», αφού με νίκη «κλειδώνουν» την πρωτιά στον όμιλο η οποία οδηγεί σε απευθείας πρόκριση στην τετράδα του φάιναλ 8, αποφεύγοντας τον έξτρα αγώνα. Η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει της Γιουγκ με 8-6 στον Πειραιά, ενώ μέχρι τώρα μετράει 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Από την άλλη η Γιουγκ παίζει το τελευταίο της «χαρτί» για την πρόκριση στην τελική φάση, κινδυνεύοντας να μείνει και εκτός προνομιούχου τετράδας.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών θα γίνουν σήμερα τα παιχνίδια: Εθνικός - ΠΑΟΚ (14.00), Χανιά - Υδραϊκός (16.00), Χίος - ΟΦΗ (17.00), Γλυφάδα - Απόλλων Σμύρνης (19.30), Πανιώνιος - Παλαιό Φάληρο (20.30). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το Σάββατο 10/2, με την αναμέτρηση Ολυμπιακού - Βουλιαγμένης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ