ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Στους αξέχαστους γονείς μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ καθώς και στον θείο μας ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΑ.

Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Επίσης όλους όσοι πολέμησαν κι έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για να ζήσει η Εργατική Τάξη σε μια καλύτερη κοινωνία και να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για την κατάκτηση του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού.

Αγώνας για να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση, μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, στο πάντα αγωνιζόμενο αθάνατο τιμημένο ΚΚΕ. Και για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Κατίνα Μανιτάρα, μαχήτρια του ΔΣΕ

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 15/9/2017 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 χρόνων η αξιαγάπητη μάνα, γιαγιά, προγιαγιά, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΚΑΙΤΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ.

Πάντα στην πρωτοπορία από τα νεανικά της χρόνια στην ΕΠΟΝ στη Σάμο, στην Αθήνα αργότερα, στο Πέραμα ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Εστία της Γυναίκας» και αταλάντευτη στις θέσεις του ΚΚΕ.

Στις 27/11/2017 συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή - αντιστασιακού ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΗΤΣΟΥ) ΚΑΡΑΜΗΝΑ (μαχητής Μαΐστρος στον ΔΣ Σάμου). Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πυθαγορείου Σάμου, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, του ΚΚΕ που στάθηκε οδηγητής στη ζωή τους και με τις αξίες και αρχές του διαπαιδαγώγησαν κι εμάς.

Κούλα Καραμηνά

***

ΦΩΤΟ 6

Σάββατο μεσημέρι, καθόμαστε γύρω από το τραπέζι, τα τρία παιδιά, εσύ πατέρα και η μάνα μας, εργάτρια στον Κρητικό τότε, στην οικοδομή εσύ. Αφού είδατε τα έξοδα, με αγωνία και τα τρία παιδιά περιμένουμε αν θα περισσέψουν χρήματα, για να φάμε κρέας αυτήν την Κυριακή (και αυτό κατεψυγμένο). Είναι η τρίτη Κυριακή που δεν έχουμε φάει. Σαν πιο μεγάλη εγώ, όταν είπες ότι δεν περισσεύουν, απευθυνόμενη σε σένα είπα: «Πατέρα, είδα ότι έχεις και άλλα χρήματα». «Μήλια μου, αυτά ξέχασέ τα, δεν είναι δικά μας, πάνε για ιερό σκοπό», μου είπες. «Εχουμε τρεις νεκρούς για το Κόμμα μας. Θα μας πειράξει αν δεν φάμε κρέας μια Κυριακή ακόμα;».

ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Συμφωνήσαμε όλοι, τα μικρά λίγο στενοχωρημένα. Αγαπημένε μου πατέρα, για αυτόν τον ιερό σκοπό και στη μνήμη των θείων μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα του λαού μας, ενάντια στην αστική τάξη, την περίοδο 1946 - 1949, αντίστοιχα της ηρωίδας γιαγιάς μας ΜΗΛΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, της μάνας μας ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ και για σένα αγαπημένε μου πατέρα ΝΙΚΟ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟ παλεύουμε και εμείς σήμερα.

Προς τιμήν σας, με την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρουμε σαν πρώτη δόση 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας στο Κόμμα μας.

Τα παιδιά σου, Θεοφιλάτου Μήλια, Θεοφιλάτος Θανάσης, Γρηγοροπούλου Μάχη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή δημάρχου Ταύρου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, του ανθρώπου που αναμόρφωσε την πόλη που αγαπούσε, προσφέρουμε στο Κόμμα του αγώνα και των θυσιών 250 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ταύρου του ΚΚΕ.

Οικογένεια Παπανικολάου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ (Καπετάν Βαρδάρη) αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των αδελφών μου ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

Αγγελική Ατζαμόγλου - Καραμπίδη από την Ποντοκερασιά Κιλκίς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΙΔΗ, παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Αξιωματικού του ΔΣΕ, καθηγητή φιλόλογο, ιστορικό και συγγραφέα.

Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα. Στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του έως το τέλος της ζωής του. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Η συντρόφισσά του Ευανθία και η κόρη του Ευθαλία

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου, συζύγου και γιου, ΘΑΝΑΣΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, και με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Αθηνά Δροσοπούλου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΖΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ (φωτ.) και ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗ - ΛΑΜΠΡΟΥ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Των παππούδων μου, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ, δολοφονημένοι από ταγματασφαλίτες. Των θείων μου, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ φυλακισμένος στην Κέρκυρα και εκτελεσμένος στο Λαζαρέτο, ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, αγνοούμενος του ΔΣΕ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ (φωτ.), φυλακισμένος και εκτελεσμένος στην Αίγινα. Για τα εκατό χρόνια της Σοσιαλιστικής Επανάστασης προσφέρω στο ΚΚΕ 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Σπυριδούλα (Ρούλα) Λάμπρου - Γιαννούλα

Μαρίνος Γιαννούλας

***

Στη μνήμη των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΛΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΟΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ από το Πεύκο Καστοριάς, καθώς και στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ από το Γλυκονέρι Καστοριάς, προσφέρουμε 300 ευρώ μέσω ΤΕ Μαγνησίας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ευανθία Τσιρώνη Τσιόλα

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Παναγιώτης Τσιρώνης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο παππούς και σύντροφος ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ. Αντιστασιακός και Μακρονησιώτης, μας άφησε παρακαταθήκη το ήθος και την πίστη στα ιδανικά του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν παρών στους αγώνες του λαού μας για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της γιαγιάς μας, ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, πιστή οπαδό του Κόμματος, προσφέρουμε, για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λογιστών Λογιστικών Γραφείων.

Οι εγγονές του Ελένη και Εύα Καλλιγιανίδου

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΣΤΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που «έφυγε» από κοντά μας την 1η Νοέμβρη 2017, σε ηλικία 94 ετών, προσφέρω στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

Γιώργος Μούστος - Καρδίτσα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αδερφής μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΗΡΩΣ) ΑΔΑΜ που απεβίωσε στις 14/1/2017, για την Οικονομική του Εξόρμηση και τα καινούργια γραφεία της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, προσφέρω 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πόλης Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Κωνσταντίνος Αδάμ

***

ΦΩΤΟ

Στις 28/11/2017 συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΛΙΝΑΚΗ (Πετρογιάννη) από το Μάραθος Ηρακλείου Κρήτης, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση του ταξικού εργατικού κινήματος.

Στη μνήμη του ο Δημήτρης Περυσινάκης προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Μαλεβιζίου της ΤΕ Ηρακλείου το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, Κυριακή 19 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ. Η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαλαγαρδή, στην οποία ανήκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 16/11/2017 συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας αδερφή ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ του Θωμά και της Σάρας Ιωαννίδη, από τη Νέα Σεβάστια Δράμας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ, μέσω της ΤΟ Δράμας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, παππού και γιαγιάς, ΔΑΝΗΛΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ, κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγαν» από τη ζωή πριν από 25 και 10 χρόνια αντίστοιχα, προσφέρουμε μέσω ΤΕ Ηρακλείου το πόσο των 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Τα παιδιά: Πόπη - Κώστας, Μανώλης - Σοφία

Τα εγγόνια: Στέλλα - Νίκος, Δανήλος - Αντώνης

***

Η συντρόφισσα Μαρία Σέγγου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ ως ενίσχυση μέσω ΤΟ Κέρκυρας στη μνήμη του Γ. Κ. ΤΣΙΦΤΗ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Φωτούλα

***

Στη μνήμη των λατρευτών γονιών μας ΡΕΒΕΛΗ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ, και της αγαπημένης μας θείας ΟΛΓΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και τα ανίψια τους

ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ
ΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΣΤΕΛΛΑ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ
ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Χαράλαμπος Ατζαμόγλου (Καπετάν Βαρδάρης)
Χαράλαμπος Ατζαμόγλου (Καπετάν Βαρδάρης)
ΜΗΛΙΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ
ΜΗΛΙΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ (Πετρογιαννης)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ (Πετρογιαννης)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΔΑΜ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΔΑΜ
ΚΑΙΤΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ
ΚΑΙΤΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΩΝΗ
ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΩΝΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας κόρης και αδελφής ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΙΩΝΗ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, δίνοντας έναν πολυετή αγώνα, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μαρίκα και Θέμης Γκιώνης

Προσφορά

Η ΚΟΒ Ταμπουρίων προς τιμήν των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση συγκέντρωσε 560 ευρώ (α' δόση) από προσωπικές εισφορές και «κόκκινα μεροκάματα» των μελών της, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό της Β' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κωνσταντοπούλειο Ν. Ιωνίας («Αγ. Ολγα») για την ανθρωπιά του και την υπευθυνότητά του στο έργο που εκτελεί.

Οικογένεια Χρύσανθου Κελεσίδη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ