ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΕΩΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΩΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή Γραμματέα της ΟΚΝΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, δολοφονημένου από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς στο κάτεργο της Κέρκυρας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματός μας μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων 300 ευρώ.

Η κόρη του Μαρία Μαλτέζου

Τα εγγόνια Χριστίνα και Αργύρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 250 ευρώ.

Ο σύζυγός της Κώστας Σεφέρης, οι κόρες της Βαγγελιώ και Ιφιγένεια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ξαδέρφης ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Τα ξαδέρφια της Κώστας, Βαγγελιώ, Ιφιγένεια Σεφέρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΗ και της συνοδοιπόρου του στη ζωή ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗ, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΟ Εύβοιας του ΚΚΕ για στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Η ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, οι συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν από τη ζωή τον σύντροφο ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΝΔΑΛΟ. Γεννήθηκε μέσα στις φλόγες του πολέμου, το 1940. Από το 1985 και μετά αποτέλεσε πρωτοπόρο μέλος του ΚΚΕ. Τίτλο που τον τίμησε σε όλα τα επίπεδα. Με την ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά του στο εργατικό κίνημα αποτέλεσε για χρόνια ένα λαμπρό παράδειγμα αγωνιστή μέσω του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Ο ίδιος έλεγε ότι ο κομμουνιστής πρέπει κάθε μέρα να προσπαθεί να κατακτά τη γνώση και την αλήθεια, αυτό έκανε και ο ίδιος καθημερινά. Δεν κρατούσε, όμως, τη γνώση για τον εαυτό του. Ακόμη και όταν η αρρώστια τού χτύπησε την πόρτα, ο σύντροφος Μιχάλης συνέχισε κάθε Κυριακή να γυρίζει τις γειτονιές του Ρεθύμνου με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, για να διαδώσει τις θέσεις του Κόμματος.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Προς τιμήν του η ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος και η οικογένειά του αντίστοιχα το ποσό των 350 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 3

Η Τζένη - Πανταζή Ασημακοπούλου προσφέρει στο Κόμμα 300 ευρώ.

Τιμή και μνήμη στον πατέρα μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, στέλεχος του ΚΚΕ στην Αιγιάλεια, στην μητέρα μου ΘΕΩΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, λαϊκή αγωνίστρια, και στον αδελφό μου ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, σύνδεσμο της Μεραρχίας του ΔΣΕ Πελοποννήσου, που άφησε τη ζωή του στα βουνά, στον ύψιστο αγώνα του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας, ενάντια στους δυνάστες και εκμεταλλευτές του λαού μας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΟΥΛΑ, στενού οπαδού του ΚΚΕ που πέθανε το 1998 και ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΟΥΛΑ, ψηφοφόρου του Κόμματος που πέθανε το 2004, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Σωτήρης Κανούλας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, γνήσιων αγωνιστών της εργατικής τάξης που αφιέρωσαν τη ζωή τους μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, στο ιδανικό της απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουμε 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ευόσμου και ΚΟ Χανίων.

Γεωργία, Λεωνίδας, Τάσος, Βασίλης

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 15/11/17 συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τότε που «έφυγε» ο πατέρας μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αντιστασιακός.

Αταλάντευτος και προσηλωμένος έως το τέλος της ζωής του στις ιδεολογικές αρχές και αξίες του Κόμματός μας. Στη μνήμη του, αλλά και στη μνήμη του θείου μου ΔΗΜΗΤΡΗ (ΤΑΚΗ) ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Γιαννιτσών.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Νίκος Τικτόπουλος

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, και των ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η Γεωργία Ρογκάκου και ο άνδρας της Θανάσης προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 4

Τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» προσφέρουν στη μνήμη των μελών του Σωματείου, ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΤΑΚΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΚΗ, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή, 75 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος της εργατικής τάξης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Σοφία Βλάχου

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Ανδρεαδάκης Δημήτριος, από τα Κονταίικα της Σάμου, στη μνήμη του αδερφού του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ και των άλλων δύο μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΡΗ και ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, από το ίδιο χωριό, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού, προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Καρύστου Ευβοίας, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΥ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Καρύστου, 260 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Ο σ. Στέλιος οργανώθηκε στο ΚΚΕ από τα νεανικά του χρόνια στην Αίγυπτο. Δούλεψε ακούραστα για το Κόμμα και το κίνημα όπου κι αν βρέθηκε, δεν αρνήθηκε να βοηθήσει από κάθε πόστο, σε όλες τις συνθήκες. Στήριξε αποφασιστικά το ΚΚΕ στις πιο δύσκολες στιγμές του, όταν κρινόταν ο χαρακτήρας του ως Κομμουνιστικό Κόμμα, το 1968 και το 1989-1991. Σύνδεσε τη ζωή του με το ΚΚΕ και τους αγώνες του για 72 χρόνια, έμεινε έως το τέλος δραστήριο μέλος του Κόμματος.

Χρήστος Μαλτέζος
Χρήστος Μαλτέζος
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου της ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ από την Καβάλα, η Ζωή Κοντογεωργίου προσφέρει 50 ευρώ για την αγορά γραφείων της ΤΟ Καβάλας.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, Κυριακή 19/11/2017, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΑΛΗ, από την Καβάλα, σύνδεσμος στην Εθνική Αντίσταση στην Καβάλα, μέλος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θερμή αναγνώστρια του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη της τα παιδιά της Κωνσταντίνος και Ευαγγελία Μανάλη προσφέρουν στην ΤΕ Καβάλας, μέσω της ΚΟΒ Πόλης, 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΝΟΥΣΗ ΣΩΤΗΡΗ, του ΜΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ και του ΖΩΗ ΔΗΜΗΤΡΗ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ (φωτ.).

«...Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της και συ να λείπεις. Να 'ρχονται οι Ανοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα και συ να λείπεις. Ενα ανθισμένο δέντρο σκύβει στο νερό, πολλές σημαίες ν' ανεμίζουν στα μπαλκόνια και συ να λείπεις. Να λείπεις - δεν είναι τίποτα να λείπεις. Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο!» (από τις «Γειτονιές του Κόσμου», του Γιάννη Ρίτσου).

Στη μνήμη του λατρεμένου μας Σωτήρη Μανούση, η γιαγιά του, η μητέρα του, η σύζυγος, η κόρη, η αδελφή, ο θείος του Ζώη Πέτρος και οι λοιποί συγγενείς, προσφέρουν στο ΚΚΕ 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροδοτοπίου, της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΥΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΥΛΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΑΝΝΑ ΚΑΝΟΥΛΑ
ΑΝΝΑ ΚΑΝΟΥΛΑ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ
ΜΑΝΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΝΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ
ΠΕΝΘΟΣ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και θεία

ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ - ΖΟΛΙΝΔΑΚΗ

Ετών 91

Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, αδελφή του αγωνιστή Κώστα Μπασακίδη

Εκηδεύσαμε χθες Σάββατο 18-11-2017 και ώρα 11.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Ισιδώρου του Β' Κοιμητηρίου Αθηνών (Πατησίων).

Τα παιδιά της: Ευαγγελία και Χρύσανθος, Μανώλης. Τα εγγόνια της: Ιωσήφ και Νικολέτα, Θεόδωρος και Μαρία. Τα δισέγγονα: Χρήστος, Σοφία, Χρήστος - Παναγιώτης. Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ