ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ |
Ο σύντροφος ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Κοζάνη, το 1948. Σε ηλικία 16 χρόνων ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον αδελφό του. Παρακολουθούσε Τεχνική Σχολή και δούλευε σαν οικοδόμος. Στρατολογήθηκε στους Λαμπράκηδες, μετά στην ΕΔΑ Αγ. Παρασκευής.
Το 1972 ήρθε στο Πέραμα και οργανώθηκε στις γραμμές του Κόμματος το 1976. Ηταν Γραμματέας της ΚΟΒ Οικοδόμων στο Πέραμα και συνέβαλε στο να ιδρυθεί το Παράρτημα του Σωματείου Οικοδόμων στην πόλη. Η συμμετοχή του στη δράση της ΚΟ ήταν σταθερή όλα τα χρόνια, όσο δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Ηταν καλός οικογενειάρχης, μεγάλωσε τα παιδιά του με αρχές και αξίες, ήταν γνωστός στο Πέραμα, τον γνώριζαν όλοι, αφού είχε διατελέσει πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Περάματος.
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Χριστίνα, τα παιδιά του Κυριάκος, Αναστασία και Γιάννης και τα εγγόνια του, Γιάννης και Παναγιώτης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του συντρόφου ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΚΩΣΤΑ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω, γιατί πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του για τα κομμουνιστικά ιδανικά.
Κρέπαπας Θεόδωρος
***
Στη μνήμη της ΣΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, οι κόρες της Εφη και Κική και οι εγγονές της Σοφία και Αναστασία προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 20 ευρώ.
***
ΦΩΤΟ 2
Στη μνήμη των ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ (φωτ.) και ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (φωτ.) προσφέρω 400 ευρώ για την ενίσχυση του κόμματός τους, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.
Χ. Τ.
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που τον γνώρισα ως πρωτοπόρο κομμουνιστή στο Αιγάλεω, προσφέρω το πόσο των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ |
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ |
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ |
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ |
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ |
«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 103 ετών, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ και κηδεύτηκε την περασμένη Τρίτη, στο νεκροταφείο του Βύρωνα.
Εκ μέρους του «Σπιτιού του Αγωνιστή», όπου έζησε τα τελευταία δέκα χρόνια, τον αποχαιρέτησε ο πρόεδρός του, Κώστας Μαραγκουδάκης.
Αναφερόμενος στο βιογραφικό του, συνόψισε τα εξής: Γεννήθηκε στη Αθήνα και από πολύ μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Το 1943 ασφαλίτες τον συνέλαβαν στο σπίτι του, με κατηγορία «παράνομη ακρόαση στο ραδιόφωνο ξένων ραδιοσταθμών».
Το 1944 έπεσε στα χέρια της προδοτικής Ειδικής Ασφάλειας. Κρατήθηκε και βασανίστηκε ενώ ακολούθησαν οι φυλακές «Χατζηκώστα» και η καταναγκαστική εργασία στην περιοχή Δομοκού, όπου και αρρώστησε.
Πήρε μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού τον Δεκέμβρη 1944. Ακολούθησε νέα σύλληψη, το 1947, για εκτόπιση, με όλα του τα αδέλφια, στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας. Απελευθερώνεται για μικρό διάστημα λόγω βαριάς αρρώστιας, συλλαμβάνεται ξανά το 1948 και στέλνεται και πάλι στον Αγιο Κήρυκο.
Ακολούθησε το καψόνι μεταφοράς των πολιτικών εξορίστων στη Μακρόνησο στο χώρο κράτησης και των αξιωματικών του ΕΛΑΣ, Σαράφη, Μάντακα κ.ά. Ακολούθησε ο Αη Στράτης για τέσσερα χρόνια. Τελικά, απολύθηκε το 1958. Συνεχίζονται οι άγριοι διωγμοί όλης της οικογένειας, ιδιαίτερα την περίοδο της δικτατορίας, όπου άρρωστος δρα ημιπαράνομος στο χώρο της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής: «Ο σ. Γιώργος ήταν ο πρώτος στο Ιδρυμα και συνδέθηκε με τη δεκάχρονη λειτουργία του, στο πλευρό των δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών, με τους οποίους ξεκίνησε το 2008 το "Σπίτι". Σ' αυτά τα 10 χρόνια, βρέθηκε κοντά σε συντρόφους και συντρόφισσες, με τους οποίους η σχέση του - και στα 10 χρόνια διαβίωσης του στο Ιδρυμα - υπήρξε υποδειγματική.
Ηταν η συνέχιση - της συνέπειάς του - στους πολύχρονους αγώνες του λαού μας, για λευτεριά και κοινωνική απελευθέρωση».
Διάβασε ακόμα απόσπασμα από το βιογραφικό του σημείωμα, στο όποιο έγραψε: «Το "Σπίτι του Αγωνιστή" είναι ό,τι καλύτερο. Μεγάλωσα και δεν επιθυμώ να ζήσω αλλού».