ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
Σελ. /24
Πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς μπροστά στο σημερινό συλλαλητήριο

Πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους για να γίνει υπόθεσή τους η άνοδος της οργάνωσης και των αγώνων

Στο εργοστάσιο της «Μύθος» στη Θεσσαλονίκη
Στο εργοστάσιο της «Μύθος» στη Θεσσαλονίκη
Οι εργαζόμενοι από μια σειρά χώρων και κλάδων δουλειάς, με τη μαζική συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, ετοιμάζονται να δώσουν απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας - ΕΕ, να στείλουν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τη ζωή τους.

Και χτες, στο πλαίσιο των εντατικών προετοιμασιών των ταξικών δυνάμεων μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, κλιμάκια συνδικαλιστών από ταξικά Σωματεία και Ομοσπονδίες περιόδευσαν σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Μίλησαν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να συσπειρωθούν στα σωματεία, να στήσουν Επιτροπές Αγώνα, να δημιουργήσουν παντού μετερίζια αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στελέχη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν περιοδεία σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στο Κιλκίς και την Κατερίνη. Την Πέμπτη, μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο Διαλογής - Ψύξης Νάουσας, περιόδευσαν σε διαλογητήρια της περιοχής όπου απασχολούνται κυρίως εποχιακοί εργαζόμενοι, χαμηλά αμειβόμενοι, σε άθλιες συνθήκες, αλλά και στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις που θα σηματοδοτήσει η σχεδιαζόμενη πώληση τμήματος ή και ολόκληρης της επιχείρησης.

Στα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη
Στα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη
Μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταφορών Ελλάδος μαζί με μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ περιόδευσαν στο τεχνικό προσωπικό του αμαξοστασίου στο Φοίνικα και στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης. Συζήτησαν για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στον ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» του συγκοινωνιακού έργου, και τις επιπτώσεις που θα έχουν στους ίδιους τους εργαζόμενους και συνολικά στο λαό της Θεσσαλονίκης.

Στελέχη από τον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας περιόδευσαν στα εργοστάσια της «TOSOΗ» και του «Ευθυμιάδη», ενώ στελέχη της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ) και του κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν εξόρμηση σε εργοστάσια στη Θεσσαλονίκη.

Στελέχη από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης περιόδευσαν στα εργοτάξια του μετρό, στον τερματικό σταθμό ΜΑΚΡΟ και στην περιοχή Ν. Ελβετία, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων τσακίζονται χρόνια τώρα με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Την Πέμπτη περιόδευσαν σε εργοτάξια του TAP στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, όπου η εντατικοποίηση και η υπερεργασία τσακίζουν κόκαλα και την ίδια ώρα η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων.

Στην εταιρεία «Alumil» στο Κιλκίς
Στην εταιρεία «Alumil» στο Κιλκίς
Παντού άνοιξε η συζήτηση για την κυβερνητική προπαγάνδα και τις σχετικές εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, την ίδια ώρα που η νέα αντεργατική επίθεση βρίσκεται προ των πυλών. Αναπτύχθηκε επίσης συζήτηση για τα κλαδικά προβλήματα (Συλλογικές Συμβάσεις, συνθήκες εργασίας κ.ά.), την ανάγκη ανόδου της οργάνωσης και των αγώνων των εργαζομένων.

Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπως «ΙΚΕΑ», «Leroy Merlin», «Cosmos» και «Praktiker», στους εργαζόμενους της «Εγνατία Οδός», στο εργοστάσιο της «ΑΛΟΥΜΙΛ», στην εταιρεία ανακύκλωσης «ΤΡΙΑΣ», στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, στις υπηρεσίες των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, όπου επανέρχεται το πρόβλημα της απληρωσιάς για τους εκατοντάδες συμβασιούχους.

Στο εργοτάξιο του ΤΑΡ
Στο εργοτάξιο του ΤΑΡ
Στα διαλογητήρια στη Νάουσα
Στα διαλογητήρια στη Νάουσα
Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας
Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας
Λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Λεωφορεία για την οργανωμένη μετακίνηση και συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουν σήμερα Σάββατο από:

Βέροια, 4.30 μ.μ., από πλατεία Ωρολογίου. Βόλος, 2.30 μ.μ., από Δημαρχείο. Δράμα, 3 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Καβάλα, 3 μ.μ., από Δημοτικό Κήπο. Κατερίνη, 4.30 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας. Κιλκίς, 4.30 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης. Κοζάνη, 3.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Κομοτηνή, 1.30 μ.μ., από δημαρχείο. Λάρισα, 4 μ.μ., από το χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης, δίπλα στον Πηνειό. Νάουσα, 4.30 μ.μ., από Εργατικό Κέντρο. Ξάνθη, 2 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας. Πτολεμαΐδα, 3.30 μ.μ., από Δημαρχείο. Σέρρες, 3.45 μ.μ., από Εργατικό Κέντρο. Φλώρινα, 3 μ.μ., από Νέο Πάρκο.

Πικετοφορίες σήμερα στην Αττική

Πικετοφορίες πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο από σωματεία και μαζικούς φορείς, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ και ύστερα από σειρά εξορμήσεων, περιοδειών και συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά από χώρους δουλειάς.

Συγκεκριμένα οι πικετοφορίες που έχουν οριστεί για σήμερα είναι οι εξής:

-- Αθήνα, 11 π.μ., πλατεία Ομονοίας

-- Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

-- Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

-- Ελευσίνα, 11 π.μ., πλατεία Ηρώων

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν επίσης αντίστοιχες πικετοφορίες σε Καλλιθέα και Περιστέρι.

Κάλεσμα συμμετοχής στις πικετοφορίες έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Τα κλαδικά σωματεία της δύναμής της θα πάρουν μέρος στην πικετοφορία στην Ομόνοια και οι Ενώσεις στις πικετοφορίες στις γειτονιές.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ